Tucson TL
Problem z zamykaniem drzwi bez kluczyka
-
- Świeżak
- Twój samochód: Hyundai Tucson TL 1.6 GDi Style
- Kolor:
Problem z zamykaniem drzwi bez kluczyka
Witam, od kilku dni mam taki problem, że nie mogę zamknąć drzwi wychodząc z auta naciskając na przycisk na klamce. Auto wydaje wtedy kilku sekundowy dźwięk. Mogę zamknąć go tylko z kluczyka. Otworzyć oczywiście przyciskiem już mogę, ale co się stało, że nie daje się zamknąć w ten sposób?
-
- Twórca
- Twój samochód: 1.6 T-GDI Style 4WD
- Kolor: moonrock
Re: Problem z zamykaniem drzwi bez kluczyka
czy czasem przycisk uruchamiania silnika nie jest wtedy w stanie ACC lub ON?
Ewentualnie sprawdź domknięcie drzwi i klapy.
Oczywiście kluczyka też nie może być w środku. Jeśli przycisk jest w poz.Off, drzwi prawidłowo zamkniete a kluczyk masz przy sobie i nadal problem, sprawdź z drugim kluczykiem lub wymień baterię.
Edit. W Micrze córki miałem podobna sytuację gdy w pobliżu był maszt telefoni komórkowej, ale wtedy nie szło ani zamknąć, ani otworzyć.
Oczywiście kluczyka też nie może być w środku. Jeśli przycisk jest w poz.Off, drzwi prawidłowo zamkniete a kluczyk masz przy sobie i nadal problem, sprawdź z drugim kluczykiem lub wymień baterię.
Edit. W Micrze córki miałem podobna sytuację gdy w pobliżu był maszt telefoni komórkowej, ale wtedy nie szło ani zamknąć, ani otworzyć.
-
- Twórca
- Twój samochód: Tucson 1.7 CRDI 141KM 2WD 7DCT
- Kolor:
Miałem podobnie ,drzwi były niedomknięte z tyłu.
SILNIK: 1.7 CRDi 7AT 2WD (141 KM)
-
- Świeżak
- Twój samochód: Hyundai Tucson TL 1.6 GDi Style
- Kolor:
Mega dziękuję za zaangażowanie Okazało się, że jestem osłem. Przewoziłem kartony z dokumentami, w którym między innymi była teczka od auta... z zapasowym kluczykiem w środku... Już wszystko gra. Wielkie dzięki.
Bywa
Ale nie ma to jak konstruktywna samokrytyka
Edit. Swoją drogą drobna nieuwaga, a każdy mógł przez te kilka dni wsiąść i odjechać w siną dal.