Witam chłopaki, wyciągnijcie szklane kule i naprawcie mi auto
Żartuje - problem z tych co nie wiadomo o co chodzi.
We wtorek odpalam auto, nagle wyskakuje błąd asystenta pasa ruchu i zaczyna się "dyskoteka". Zegary włączają się, wyłączają mrugają, nie ma światełka przy lewarku jednak zmieniam bieg i mogę jechać. kamera działa. Brak wspomagania, kierunki pojawiają się i znikają, światła tak samo - generalnie Meksyk.
Miał ktoś podobny problem i możecie pomóc od czego zacząć?
Pozdrawiam
Robert
Tucson TL
Problem z elektroniką
-
- Świeżak
- Twój samochód: 1.7 crdi Style
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Automat
- Wersja: TL
- Paliwo: Diesel
- Kolor: Biały
- Speedor
- Autor
- Twój samochód: 1,6 GDI Style
- Napęd 4x4: Tak
- Kolor: PolarWhite
Re: Problem z elektroniką
Kupiłeś używkę ?
-
- Mistrz
- Twój samochód: Tucson 1.6GDI Style
- Kolor: White Sand
Ja bym zaczął od sprawdzenia akumulatora pod względem prądu rozruchowego. Bo jak podajesz wszystko zaczęło się od rozruchu a tak wiele nowych aut reaguje na słaby prąd w Aku podczas jazdy podładuje się trochę i coś zaczyna działać ale przykładowo hamowanie włącza światła stopu prąd szybko ubywa i znów coś wysiada.
-
- Weteran
- Twój samochód: 2.0 CRDi 6AT 4WD
- Napęd 4x4: Tak
- Kolor: Czarny
mexxmen30 - miałem coś podobnego - może nie tak jak kolega opisuje że cała choinka ale pojawiały się błędy np martwe pole i inne takie ustrojstwa z czujników. Chciałem jechać do elektryka aby zobaczył lecz nie dojechałem. Po kilku dniach samochód nie odpalił akumulator padł.
-
- Świeżak
Witam, akumulator sprawdzany. Na mierniku wszystko ok.
Przerobiłem temat padniętego Aku i to nie tego typu zachowania. Auto odpala bez problemu. A kilka sekund po odpaleniu choinka.
Przerobiłem temat padniętego Aku i to nie tego typu zachowania. Auto odpala bez problemu. A kilka sekund po odpaleniu choinka.
-
- Twórca
- Twój samochód: 1.6 GDI Comfort+pakiet NAVI
- Kolor: Silky Bronze
Spróbuj odpalić samochód na podpiętym akumulatorze do prostownika. Zobacz czy choinka się pojawi.
-
- Mistrz
Tak jak już pisałem u mnie też Aku na mierniku wykazywał prawidłowe parametry dopiero wizyta w specjalistycznym sklepie z akumulatorami po podpięciu do specjalnej maszyny ukazała iż brakuje właśnie tego prądu rozruchowego. Auto też odpalało normalnie bez żadnego problemu a chwilę po odpaleniu choinka, lub podczas jazdy na światłach jak hamowałem czyli dodatkowe obciążenie znów choinka albo brak ABS co już było groźne. Wymiana akumulatora po wizycie w tym sklepie specjalizującym się sprzedażą i sprawdzaniem rozwiązała problem raz na zawsze.RobertKHaslo123 pisze: ↑01 maja 2023, 6:55Witam, akumulator sprawdzany. Na mierniku wszystko ok.
-
- Świeżak
Dziękuje mexxmen30 i chylę czoła - nie dawałem wiary, ale zmieniłem akumulator i problem zniknął.
Profilaktycznie wczoraj byłem w ASO i posprawdzali aukto i wszystko ok.
Jeszcze raz, dziękuje!
Jeszcze raz, dziękuje!
-
- Mistrz
Nie ma za co dziękować może ty kiedyś po takim doświadczeniu pomożesz innemu użytkownikowi, od tego są właśnie fora aby nie wydawać bez sensu pieniędzy a cieszyć się z jazdy autem.RobertKHaslo123 pisze: ↑06 maja 2023, 16:53Dziękuje mexxmen30 i chylę czoła - nie dawałem wiary, ale zmieniłem akumulator i problem zniknął.
Jeszcze raz, dziękuje!