Tucson TL
Problem z Android Auto

Nawigacja i mapy aktualizacje, ustawienia radia i problemy z dźwiękiem - Tucson TL? Napisz tutaj.
Krowiak
Nowicjusz
Twój samochód: Hyundai Tucson 1.6 GDi 2WD
Rok produkcji: 2017
Napęd 4x4: Nie
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna
Kolor: Czarny

Problem z Android Auto

Post autor: Krowiak » 17 lut 2025, 12:53

Witam, mam taki oto problem. Po aktualizacji navigacji w moim samochodzie tj Hyundai Tucson 2017 1,6 GDI, pojawiły się 4 pliki auto takie do posłuchania odgłosy przyrody.
Zanim tego nie włączyłem android auto działa bez problemu tzn muzyka z telefonu sobie grała itd. W pewnym momencie coś mnie podkusiło i chciałem sobie posłuchać odgłosów przyrody. i tu zaczyna się problem, tzn, że
nagle po włączeniu pliku media włączają się te odgłosy przyrody, przy próbie włączenia muzyki z telefonu, muzyka niby leci bo w telefonie nie słychać, ale w aucie też jej nie słychać, gdzie wcześniej przed włączeniem tych plików muzyka z telefonu sobie grała i tylko włączają się te pliki testowe "odgłosy przyrody". Czy ktoś miał podobny problem, może wie jak go rozwiązać. Pozdrawiam i bardzo proszę o pomoc.

MattiK
Twórca
Twój samochód: 1.6 GDI Comfort
Wersja: TL
Kolor: Biały

Re: Problem z android Auto

Post autor: MattiK » 18 lut 2025, 9:21

Może trywialna rada i pewnie już to sprawdzałeś, ale..
A próbowałeś w systemie audio auta zmienić źródło na inne - tzn przełączać między źródłami radio/audio/BT/itp (np. na kierownicy klawisz po lewej ze "strzałkami", lub na klawiszach radia) - może być tak (i tu trzeba grzebnąc w menu stacji w aucie) że masz ustawione jako źródło "Zapamiętywanie" ostatniego źródła, a tu są te "odgłosy przyrody"

Krowiak
Nowicjusz

Re: Problem z Android Auto

Post autor: Krowiak » 19 lut 2025, 18:25

Problem rozwiązałem, dzięki za zainteresowanie i pomoc. Pozdrawiam i dziękuję.

MattiK
Twórca
Twój samochód: 1.6 GDI Comfort
Wersja: TL
Kolor: Biały

Post autor: MattiK » 20 lut 2025, 13:26

A tak na przyszłość dla innych zainteresowanych - podzielisz know-how co by ło i jakie kroki powziąłeś

Krowiak
Nowicjusz

Post autor: Krowiak » 21 lut 2025, 21:37

Witam już podaję. Kombinowałem na wszystkie sposoby i nic. I wpadłem na pomysł żeby włożyć pendrive. Może źródło sygnału się przełączy. I bingo po włożeniu pendrive i odpaleniu muzyki wziąłem telefon i poszła muza z telefonu. Od tego momentu jest dobrze.

ODPOWIEDZ
Żarówki LED do samochodu