Witam wszystkich
To jest mój pierwszy post na tym forum ale do rzeczy czekam na odbiór nowego Tucsona Premium jednak dręczy mnie pytanie dlaczego w tak bogatej wersji nie ma samo poziomowania świateł mijania, wszystko na sterowanie dotykowe, a tu po lewej stronie zamiast przycisku do regulacji jasności licznika, regulacja pokrętłem świateł. Jeżdżę teraz Tucsonem 2015 TL też premium i tu nie muszę myśleć że jak doładuję bagażnik to trzeba pamiętać o obniżeniu świateł żeby nie oślepiać. Dodam że oglądając modele w wersji na USA itp. nie mają pokrętła regulującego ręcznie wysokości świecenia.
Pytanie czy ktoś wie dlaczego ?
Pozdrawiam
Tucson NX4
Poziomowanie świateł
- daniel.tucson4
- Autor
- Twój samochód: 1.6 T-GDI 150 KM
- Skrzynia: Manual
- Wersja: NX4
- Kolor: Taki ładny
Re: poziomowanie świateł
Jedyną słuszną odpowiedzią jest: OSZCZĘDNOŚCIgemz pisze: ↑17 sty 2022, 8:42Witam wszystkich
To jest mój pierwszy post na tym forum ale do rzeczy czekam na odbiór nowego Tucsona Premium jednak dręczy mnie pytanie dlaczego w tak bogatej wersji nie ma samo poziomowania świateł mijania, wszystko na sterowanie dotykowe, a tu po lewej stronie zamiast przycisku do regulacji jasności licznika, regulacja pokrętłem świateł. Jeżdżę teraz Tucsonem 2015 TL też premium i tu nie muszę myśleć że jak doładuję bagażnik to trzeba pamiętać o obniżeniu świateł żeby nie oślepiać. Dodam że oglądając modele w wersji na USA itp. nie mają pokrętła regulującego ręcznie wysokości świecenia.
Pozdrawiam
Niestety, zajefajne auto pod wieloma względami, jednak nie ma auta idealnego, a niestety NOWY Tucson jest dość daleko od tego, choć początkowo mogło wydawać się, że jest trochę bliżej
- Tucson
- Autor
- Twój samochód: 1.6 GDI Style - Tour de Pologne
- Rok produkcji: 2016
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Manual
- Wersja: TL
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Polar white
- Kontakt:
Re: Poziomowanie świateł
Smutne to trochę że NX4 ma gorsze wyposażenie niż porównywalny na podobnej linii model TL.
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: 1.6 T-GDI, 4WD, 230KM PLATINUM, N-LINE, + SUN, SEATS
- Napęd 4x4: Tak
- Skrzynia: Automat
- Wersja: NX4
- Paliwo: Hybryda
- Kolor: Shimmering Silver
Re: Poziomowanie świateł
Absolutnie się z tobą zgadzam. Ja już przełknąłem ten mankament. To była bodajże jedyna z rzeczy która nie dawała mi spokoju (zważywszy że w obecnym jeszcze aucie posiadam światła led z takowym systemem). Jak odbiorę swojego, przejadę się w nocy i nie zawiodę się na jakości led to jakoś to przeżyje. Tak naprawdę to jakieś 2-3 razy w roku będę zmuszony do ręcznego poziomowania. Kolejna rzecz to pożal się boże kierunkowskazy i podświetlenie wewnątrz auta . DLACZEGO nie LED!!!!Mając fabrykę na rynek europejski nie wierzę, że tak znacznie podniosło by koszt produkcji.gemz pisze: ↑17 sty 2022, 8:42Witam wszystkich
Pozdrawiam