No i położyłem GTECHNIQ C2v3. Lakier śliski, że palec można zwichnąć jak się przesuwa . Jutro za dnia na powietrzu zobaczę jaki efekt. Różnicę widać w szklistości lakieru i śliskości. Zobaczę jaki będzie efekt hydrofobowy w trakcie deszczu. Nakładanie bajecznie proste. Spryskać mikrofibrę albo bezpośrednio na karoserię i rozprowadzić równomiernie. Oczywiście najlepiej każdy element oddzielnie ogarniać. Koszt całości: godzina pracy (łącznie z myciem auta) plus zakup środka i dobrej mikrofibry ok 150 PLN.
Dzień dobry.
Ma ktoś doświadczenie z gwarancją na lakier z powłoką ceramiczną. Chciałby odbierając auto nałożyć ww powłokę ale zastanawia mnie sytuacja gwarancja na lakier. Usługę wykonalnym w profesjonalnym zakładzie dealingu. Napisałem @ do HMP i czekam na odpowiedź ale może ktoś wie, uzyskał info bo dopytywał.
Dzięki za wszelkie informacje.
Preparat niedrogi(ok.85 zł), łatwy w samodzielnej aplikacji, zabezpiecza na ok.rok.
Sam robiłem na Citroenie C5 biała perła- wyszła faktycznie "perła".
Ważne jest jedynie bardzo dokładne umycie auta wraz z glinkowaniem. Sama aplikacja FX prościzna, a efekt nie gorszy niż po markowych ceramikach.
Sprzedawca zaproponował mi przy odbiorze samochodu pokrycie lakieru powłoką Ceramic Pro 9h. Cena 3 000 brutto. Pewnie gdzieś znajdę o parę stówek taniej. Plus taki, że powiedzmy "firmowo" będzie zaaplikowany. I w razie problemów nikt nie powinien się wykręcać. Brać za tę cenę?