Moi drodzy,
Poszukuję obecnie używanego Tucsona NX4, warunki brzegowe:
- rocznik 2021+
- stosunkowo niewielki przebieg (myślałem o max 60k km)
- najlepiej wersja HEV 230km
- napęd 4WD
- wyposażenie Platinum
- budżet max 140k
- stan oczywiście technicznie i wizualnie zadbany
Gdybyście wiedzieli o takowym - dajcie znać.
Miałem w ostatnim czasie nieprzyjemność pojechać po takowy egzemplarz do jednego z salonów Hyundaia w Polsce i niestety się rozczarowałem (a wyglądał ogólnie pięknie) i bardzo przyjemnie się prowadził.
Na miejscu poza płytkimi rysami na całej karoserii (do spolerowania/detailingu) zastałem zdarty cały próg od strony kierowcy na długości ok 20cm do gołej blachy, odprysk na przedniej szybie i bardzo mocno zrysowaną tylnią szybę - gdyby nie to pewnie bym się na niego zdecydował - chciałbym uniknąć podobnej historii.
Jako że samochód bardzo mi się podoba, czy macie jakieś uwagi co do tego modelu (zwłaszcza mając na uwagę hybrydę)?
Ja nasłuchałem się od jednego mechanika, że potencjalnie same problemy, poczynając od elektroniki (wyświetlacze) kończąc na problemach ze skrzynią biegów i silnikiem 1.6 T-GDI, który jak twierdzi w poprzednich modelach Hyundai i KIA po ponad 100k przejechanych kilometrów biorą bardzo dużo oleju.
Nie chciałbym narazić się na poważniejsze wydatki na naprawę usterek krótko po zakupie.
Czy wspomniany budżet według was powinien wystarczyć?
Wszelkie uwagi, porady oraz oferty - mile widziane.
Tucson NX4
Poszukuję używanego Tucsona NX4 1.6 T-GDI 230km HEV
- Tucson
- Autor
- Twój samochód: 1.6 GDI Style - Tour de Pologne
- Rok produkcji: 2016
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Manual
- Wersja: TL
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Polar white
- Kontakt:
Re: Poszukuję używanego Tucsona NX4 1.6 T-GDI 230km HEV
Kwota 140 tys. zł to realistyczny budżet na Tucsona NX4 HEV 230 KM z 4WD i wyposażeniem Platinum, ale nie licz na „igłę”. Za tę cenę znajdziesz egzemplarze z raczej dużym przebiegiem. Sprawdź oferty od prywatnych właścicieli lub programy typu „Hyundai Promise” – tam są auta po leasingu lub używane z gwarancją.