Tucson TL
Podświetlane klamki
- Tucson
- Autor
- Twój samochód: 1.6 GDI Style - Tour de Pologne
- Rok produkcji: 2016
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Manual
- Wersja: TL
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Polar white
- Kontakt:
Podświetlane klamki
W wersji style mam podświetlane klamki przednie... no właśnie przednie - wygląda to zarazem fajnie i słabo - bo tylko przednie. Czy w wersji premium podświetlane są również tylne klamki? W cenniku nie ma takiej opcji. Skończy się gwarancja to na pewno coś wykombinuje żeby podswietlić również tylne klamki.
Re: Podświetlane klamki
Co do klamek z tyłu to nie mam pewności, ale fajnie by było. Ja będę miał jeszcze podświetlenie z lusterek zewnętrznych obszaru przed drzwiami i podświetlenie automatyczne podłogi (wewnątrz) z przodu i z tyłu.
- Tucson
- Autor
- Twój samochód: 1.6 GDI Style - Tour de Pologne
- Rok produkcji: 2016
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Manual
- Wersja: TL
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Polar white
- Kontakt:
Podświetlanie z lusterek to fajna sprawa, przed podejściem do auta widzę gdzie jest kałuża - pierdólka ale rozwiązuje wiele problemów np. jak spieszysz się wyelegantowany na spotkanie
- dedal
- Świeżak
- Twój samochód: Hyundai Tucson 1.6 TGDi AT 4WD Premium Micron gray
- Kolor:
Światło z podświetlanych lusterek jest faktycznie fajne i mocne - na pewno uchroni nas przed wdepnięciem w błoto czy kałużę podczas dochodzenia do samochodu . Niestety bzdurą jest dla mnie brak podświetlania w drzwiach w przypadku wysiadania po dojechaniu do celu - można się wpakować w błoto/kałuże. Jest to mój pierwszy samochód który nie został w to wyposażony.
Pozdrawiam
Dedal
Hyundai Tucson 1.6 TGDi AT 4WD Premium Micron gray
Dedal
-
- Świeżak
- Twój samochód: Tucson
- Kolor:
W premium też tylko przód niestety
Nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie jak zgaszę silnik i otworzę drzwi to zapala się podświetlenie z lusterek i wszystko przed drzwiami jest oświetlone (zapalają się również klamki przednie i podłoga) - specjalnie to dzisiaj sprawdzałem.dedal pisze:Niestety bzdurą jest dla mnie brak podświetlania w drzwiach w przypadku wysiadania po dojechaniu do celu - można się wpakować w błoto/kałuże
- dedal
- Świeżak
- Twój samochód: Hyundai Tucson 1.6 TGDi AT 4WD Premium Micron gray
- Kolor:
Zgadza się u mnie jest tak samo. Zwróć uwagę jednak na to że światło odjeżdża razem z drzwiami i finalnie świeci w przestrzeni za drzwiami a nie w szczelinie między drzwiami a kabiną tam gdzie stawiasz nogi. Często parkuje u znajomego pod domkiem a nie ma tam jeszcze drogi oraz latarni i w dużej ciemności już kilka razy wpakowalem się w błoto. Pewnie też dlatego sprzedają to jako dodatkowe kosmicznie drogie akcesorium o kodzie 99651ADE00 335 zł za 2 ledy.wrobel pisze: Nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie jak zgaszę silnik i otworzę drzwi to zapala się podświetlenie z lusterek i wszystko przed drzwiami jest oświetlone (zapalają się również klamki przednie i podłoga) - specjalnie to dzisiaj sprawdzałem.
http://www.mobisparts.eu/de_de/custom/m ... armodel=59
Pozdrawiam
Dedal
Dedal
"Podana cena nie zawiera kosztów montażu. Zamówienie należy każdorazowo skonsultować z wybranym autoryzowanym dealerem Hyundai."dedal pisze: 335 zł za 2 ledy
Zastanawiałem się nad tymi ledami w drzwiach, ale stwierdziłem, że podświetlenie z lusterek mi wystarczy. Swoją droga ciekawe ile serwis liczy za założenie tego podświetlenia.
Mnie za montaż:
- listwy progowe
- oświetlenie niebieskie led przednie
- oświetlenie niebieskie led tylne
- boczne listwy ozdobne
- listwa ozdobna klapy bagażnika
- listwa ochronna tylnego zderzaka
- listwa ochronna progu bagażnika
- haczyk na zakupy
serwis skasował 564pln
Edit:
Jak by kogoś interesowało tu jest instrukcja montażu tego podświetlenia.