Tucson TL
Podejście serwisów do gwarancji - błędy P0300, P0302, P0303
- technix5
- Nowicjusz
- Twój samochód: 1.6 T-GDI Style 7DCT 4WD
- Kolor: Moon Rock
Podejście serwisów do gwarancji - błędy P0300, P0302, P0303
Cześć, proszę o podzielenie się swoimi doświadczeniami na temat działania serwisów w stosunku do pojazdów na gwarancji, na czyj koszt usuwane są awarie (robocizna , części), czy nie ma przepychanek-" tego nie dotyczy" "to wina użytkownika" ?
W moim aucie stwierdzono błędy P0300, P0302, P0303 - " losowe przerwanie zapłonu na kilku cylindrach". Przyczyn może być wiele cewki, świece, przewody itd, jak myślicie na czyj koszt naprawa?
W moim aucie stwierdzono błędy P0300, P0302, P0303 - " losowe przerwanie zapłonu na kilku cylindrach". Przyczyn może być wiele cewki, świece, przewody itd, jak myślicie na czyj koszt naprawa?
- Tucson
- Autor
- Twój samochód: 1.6 GDI Style - Tour de Pologne
- Rok produkcji: 2016
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Manual
- Wersja: TL
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Polar white
- Kontakt:
Re: Podejście serwisów do gwarancji
Serwis gwarancyjny na koszt ASO. Jeśli masz z nimi problem zmień ASO. Ja mam miłe doświadczenia. Na przeglądzie okresowym na 2 lata wymienili mi sami bez gadania żadnego wadliwe tuleje na tylnej osi. Nie narzekam póki co, a do końca gwarancji już niewiele zostało
- Tucson
- Autor
- Kontakt:
Re: Podejście serwisów do gwarancji - błędy P0300, P0302, P0303
Wracając do tematu: jaki możesz mieć wpływ na powstanie tych błędów? Uparte ASO będzie Ci wmawiać że zgaduję: zatankowałeś gorsze paliwo, grzebałeś w instalacji elektrycznej. Jakie było ich uzasadnienie odmowy naprawy?
- technix5
- Nowicjusz
Jeszcze nie byłem w serwisie błąd złapałem wczoraj, pytam by skorzystać z doświadczeń kolegów w razie czego. Do Poznania mam nie daleko w jakim serwisie obsługujesz auto?
- Tucson
- Autor
- Kontakt:
Ja w Baranowie koło Poznania u Karlika - polecam.
- technix5
- Nowicjusz
Koledzy, kontynuując wątek przedstawię sprawę:
Od stycznia to już moja 4 wizyta w serwisie i problem - wypadanie zapłonu nadal występuje, po ostatnim odbiorze auta z naprawy serwis twierdzi, że wymienił 1 cewkę zapłonową (pomimo błędu wskazującego na 2 cylindry) sęk w tym, że straciłem zaufanie do serwisu po kilku wpadkach (kłamstewka typu: sprawdzaliśmy auto na ścieżce diagnostycznej, wgraliśmy aktualizacje oprogramowania itp., oczywiście mam dowody, że takich czynności nie zrealizowali) zaznaczyłem cewki i kolejny przypał wszystkie cewki są z moim oznaczeniem ponadto nie ma nawet śladu odkręcenia cewki. Pytanie jak byście postąpili z takim fantem?
Od stycznia to już moja 4 wizyta w serwisie i problem - wypadanie zapłonu nadal występuje, po ostatnim odbiorze auta z naprawy serwis twierdzi, że wymienił 1 cewkę zapłonową (pomimo błędu wskazującego na 2 cylindry) sęk w tym, że straciłem zaufanie do serwisu po kilku wpadkach (kłamstewka typu: sprawdzaliśmy auto na ścieżce diagnostycznej, wgraliśmy aktualizacje oprogramowania itp., oczywiście mam dowody, że takich czynności nie zrealizowali) zaznaczyłem cewki i kolejny przypał wszystkie cewki są z moim oznaczeniem ponadto nie ma nawet śladu odkręcenia cewki. Pytanie jak byście postąpili z takim fantem?
-
- Weteran
- Twój samochód: 1.6 GDi Style fl 2WD+ Krell
Możesz napisać gdzie serwisujesz?