Cześć
Szukam płynu marki Shell
W tusku mam zielony, silnik 1.6gdi manual
Wpadło mi w oczy to, będzie ok?
https://allegro.pl/oferta/shell-plyn-do ... 6972966636
Pozdrawiam
Tucson TL
Płyn do chłodnicy marki Shell
-
- Twórca
- Twój samochód: 1.6 GDI Comfort+pakiet NAVI
- Kolor: Silky Bronze
Re: Płyn do chłodnicy marki Shell
https://www.iparts.pl/producenci/plyn-c ... 15216.html
Jedyny zielony jaki znalazłem. Czy ten idzie na pierwszy montaż ????
Jedyny zielony jaki znalazłem. Czy ten idzie na pierwszy montaż ????
- Tucson
- Autor
- Twój samochód: 1.6 GDI Style - Tour de Pologne
- Rok produkcji: 2016
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Manual
- Wersja: TL
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Polar white
- Kontakt:
Zielonych jest od groma akurat
-
- Twórca
Wykluczam zielony Borygo czy K2. Szukam zielonego, który leją w fabryce. Myślałem o Shell, ale on jest zielono- niebieski.
- Zibi70
- Mistrz
- Twój samochód: Hyundai Tucson N-Line 1.6 T-GDI 150 KM
- Wersja: NX4
- Kolor: Dark Knight
A tak z ciekawości... Dlaczego Borygo czy K2 jest be? Myślisz, że Shell jest lepszy? To tylko naklejka na produkcie, ktorego ktoś im dostarcza po taniości, bo przecież trzeba zarobić.
Oczekiwanie zaostrza apetyt miał być 15.12.2021, potem 28.12, a potem przestał być, bo tak potrafi spieprzyć Hyundai Motortest Warszawa.
28.12.2021 - Zmiana dealera i... 3.02.2022 - JEST!
-
- Twórca
Szukam jakości, która przedłuży mi żywotność zbioru podzespołów z naklejką Hyundai....
- Zibi70
- Mistrz
- Twój samochód: Hyundai Tucson N-Line 1.6 T-GDI 150 KM
- Wersja: NX4
- Kolor: Dark Knight
@Franz - Szukasz jak każdy. No... Prawie każdy.
Zapytałem, bo ja właśnie też szukam zwykle jakości i hmm...
Wcale nie jestem przekonany, czy Shell jest od razu lepszy. Duże koncerny nie produkują wszystkiego same - kupują konfekcjonowane produkty i dodają swój brand. O ile w oleje Shell jeszcze jakoś tam wierzę (bo zaczęli rozróżniać prawdziwe syntetyki i takie "prawie" + mają jednak swoje rafinerie), to w przypadku chemii uzupełniającej już nie jestem przekonany do tego co tam pływa w pojemniku z napisem Shell. Borygo natomiast jest produkowane przez firmę, która jednak się specjalizuje się w tej dziedzinie, choć oczywiście w narodowej tradycji jest uznawany za niewyszukany trunek.
Ja wziąłbym jeszcze pod uwagę Prestone - https://allegro.pl/oferta/prestone-plyn ... 9100107130
A podsumowując - każdy z tych wymienionych powyżej będzie lepszy od tego co wlali w fabryce, bo tam się nie pierniczą z niuansami.
Zapytałem, bo ja właśnie też szukam zwykle jakości i hmm...
Wcale nie jestem przekonany, czy Shell jest od razu lepszy. Duże koncerny nie produkują wszystkiego same - kupują konfekcjonowane produkty i dodają swój brand. O ile w oleje Shell jeszcze jakoś tam wierzę (bo zaczęli rozróżniać prawdziwe syntetyki i takie "prawie" + mają jednak swoje rafinerie), to w przypadku chemii uzupełniającej już nie jestem przekonany do tego co tam pływa w pojemniku z napisem Shell. Borygo natomiast jest produkowane przez firmę, która jednak się specjalizuje się w tej dziedzinie, choć oczywiście w narodowej tradycji jest uznawany za niewyszukany trunek.
Ja wziąłbym jeszcze pod uwagę Prestone - https://allegro.pl/oferta/prestone-plyn ... 9100107130
A podsumowując - każdy z tych wymienionych powyżej będzie lepszy od tego co wlali w fabryce, bo tam się nie pierniczą z niuansami.
Oczekiwanie zaostrza apetyt miał być 15.12.2021, potem 28.12, a potem przestał być, bo tak potrafi spieprzyć Hyundai Motortest Warszawa.