Tucson NX4
Pierwsze kilometry i zapach palonego plastiku spod maski
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: 1.6 T-GDI
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Manual
- Wersja: NX4
- Paliwo: Benzyna/LPG
- Kolor: Biały
Pierwsze kilometry i zapach palonego plastiku spod maski
Czesc, jestem nowym użytkownikiem Tucsona 1.6 tgdi w manualu. Pierwsze wrazenia z jazdy od dwoch dni rewelacyjne, az nie chce sie wychodzić z auta. Jedyne co mnie niepokoi to po zaparkowaniu i zgaszeniu silnika czuc mocny zapach palonego plastiku, gumy badz farby spod maski, jak z wypalanego piekarnika przy pierwszym pieczeniu. Szczegolnie jak stane w garazu czuc w pomieszczeni zamkniętym. Jezdze narazie na dotarciu na obrotach 2-4tys, nie zyluje, nie dusze, sprzęgło i hamulce oszczednie, staram sie wyłączać funkcje start-stop, jezdze w trybie normal. Otwieralem maske, niuchalem, ogladalem ale nic nie widac niepokojacego. Elementy wkolo silnika sa ciepłe ale nie sa nadmiernie gorace. Czy warto podjechac z tym do serwisu? Czy nie ma co siac paniki. Co to moze byc? Narazie mam 300km. Dzieki za wszelkie info
- Tucson
- Autor
- Twój samochód: 1.6 GDI Style - Tour de Pologne
- Rok produkcji: 2016
- Wersja: TL
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Polar white
- Kontakt:
Re: Pierwsze kilometry i zapach palonego plastiku spod maski
Zazdroszczę, jak dla mnie miało to urok swój przy kupowaniu nowego auta i pokonywaniu nim pierwszych kilometrów.
Nie masz się czym martwić - ten zapach niedługo zniknie. Gratulacje z powodu nabytku!
Nie masz się czym martwić - ten zapach niedługo zniknie. Gratulacje z powodu nabytku!
-
- Twórca
- Twój samochód: 1,6 T-GDI mHEV Executive 2WD 2021
- Skrzynia: Automat DCT
- Kolor: Amazon Gray
To pewnie nowe hamulce. Powinno przestać lada chwila skoro już masz 300km. No chyba, że nie hamujesz to będzie dłużej.
- Tucson
- Autor
- Twój samochód: 1.6 GDI Style - Tour de Pologne
- Rok produkcji: 2016
- Wersja: TL
- Kolor: Polar white
- Kontakt:
Stosuj się raczej do zasad użytkowania pojazdu zgodnie z zapisami w książce obsługi pojazdu - pierwsze kilometry.
- daniel.tucson4
- Autor
- Twój samochód: 1.6 T-GDI 150 KM
- Kolor: Taki ładny
Spoko... u mnie też wali plastikiem... 2500 km przejechane... najgorzej jest jak dasz na nadmuch obiegu wewnętrznego - wtedy plastic fantastic na całegomaszup pisze: ↑28 sty 2022, 17:26Czesc, jestem nowym użytkownikiem Tucsona 1.6 tgdi w manualu. Pierwsze wrazenia z jazdy od dwoch dni rewelacyjne, az nie chce sie wychodzić z auta. Jedyne co mnie niepokoi to po zaparkowaniu i zgaszeniu silnika czuc mocny zapach palonego plastiku, gumy badz farby spod maski, jak z wypalanego piekarnika przy pierwszym pieczeniu. Szczegolnie jak stane w garazu czuc w pomieszczeni zamkniętym. Jezdze narazie na dotarciu na obrotach 2-4tys, nie zyluje, nie dusze, sprzęgło i hamulce oszczednie, staram sie wyłączać funkcje start-stop, jezdze w trybie normal. Otwieralem maske, niuchalem, ogladalem ale nic nie widac niepokojacego. Elementy wkolo silnika sa ciepłe ale nie sa nadmiernie gorace. Czy warto podjechac z tym do serwisu? Czy nie ma co siac paniki. Co to moze byc? Narazie mam 300km. Dzieki za wszelkie info
- Zibi70
- Mistrz
- Twój samochód: Hyundai Tucson N-Line 1.6 T-GDI 150 KM
- Kolor: Dark Knight
@daniel - nie narzekaj, tylko notuj co wtedy widzisz i jak długo Cię potem trzyma Inni muszą za takie rzeczy płacić:
Oczekiwanie zaostrza apetyt miał być 15.12.2021, potem 28.12, a potem przestał być, bo tak potrafi spieprzyć Hyundai Motortest Warszawa.
28.12.2021 - Zmiana dealera i... 3.02.2022 - JEST!
28.12.2021 - Zmiana dealera i... 3.02.2022 - JEST!
- daniel.tucson4
- Autor
- Twój samochód: 1.6 T-GDI 150 KM
- Kolor: Taki ładny
Jest jazda podwójna