Tucson NX4
Panel sterowania ogrzewaniem w NX4
- Tucson
- Autor
- Twój samochód: 1.6 GDI Style - Tour de Pologne
- Rok produkcji: 2016
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Manual
- Wersja: TL
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Polar white
- Kontakt:
Panel sterowania ogrzewaniem w NX4
Cześć! Czy ktoś z szanownych użytkowników NX4 mógłby wstawić foto jak wygląda panel sterowania ogrzewaniem? Jakie macie wrażenia z korzystania z tej wspaniałości?
-
- Weteran
- Twój samochód: HT TL 1,6 GDI / HT NX4 1,6 TGDI 150km
- Kolor: biały / czarny
Re: Panel sterowania ogrzewaniem w NX4
Jest dużo lepiej niż w TL - szybciej robi się ciepło + możliwość ustawienia intensywności climatronica + nawiewy przez całą długość deski (nie wiem jak się to nazywa) ale żona zadowolona bo wcześniej zawsze jej wiało . Co do kilimy się nie wypowiem
- daniel.tucson4
- Autor
- Twój samochód: 1.6 T-GDI 150 KM
- Wersja: NX4
- Kolor: Taki ładny
Przy zero na dworze po 2 km spokojnej jazdy robi się ciepło masakra pozytywnie A do tego DEFUSE... chyba jedyne auto, które to ma... latem bryza jak z... Zatoki Gdańskiej
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: hybrid
- Napęd 4x4: Tak
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Hybryda
- Kolor: sunset red
Nigdy nie zwróciłem na to uwagi. Może głupie pytanie. Klimatyzacja w trybie auto - pokazuje siłę nadmuchu? U mnie wyświetla się tylko temperatura (i w zależności od ustawienia napis low, medium, high).
Wygląda, że klima działa. Zastanawia mnie, że nie czuję zmiany ustawienia z low na high (wydaje mi się, że nadmuch powinien być mocniejszy). Tak samo z ustawieniem temperatury. Jeżdżę na 20 stopni, zmieniłem na 26 a z nawiewów jakoś nie szło cieplejsze powietrze a siła nadmuchu się nie zmieniła. W poprzednim aucie takie zmiany było czuć od razu.
Wygląda, że klima działa. Zastanawia mnie, że nie czuję zmiany ustawienia z low na high (wydaje mi się, że nadmuch powinien być mocniejszy). Tak samo z ustawieniem temperatury. Jeżdżę na 20 stopni, zmieniłem na 26 a z nawiewów jakoś nie szło cieplejsze powietrze a siła nadmuchu się nie zmieniła. W poprzednim aucie takie zmiany było czuć od razu.
-
- Świeżak
- Twój samochód: 1.6 Platinium
- Kolor: Niebieski
Jak wygląda u Was ekran klimatyzacji na komputerze centralnym ze sterowaniem, widokiem tylnej 3 strefy?
Za podlokietnikiem przednim są przyciski do sterowania klimatyzacją na tylne siedzenia ale z przodu na wyświetlaczu już nie ma możliwości sterowania temperaturą w 3 strefie. Co więcej nie ma nawet podgladu jaka obecnie jest ustawiona temperatura.
Jest jedynie opcja włączenia i wyłączenia podgrzewania tylnych siedzeń. Można to wlaczyc na ekranie centralnym.
U Was jak to wygląda?
Za podlokietnikiem przednim są przyciski do sterowania klimatyzacją na tylne siedzenia ale z przodu na wyświetlaczu już nie ma możliwości sterowania temperaturą w 3 strefie. Co więcej nie ma nawet podgladu jaka obecnie jest ustawiona temperatura.
Jest jedynie opcja włączenia i wyłączenia podgrzewania tylnych siedzeń. Można to wlaczyc na ekranie centralnym.
U Was jak to wygląda?
-
- Weteran
- Twój samochód: 1.6 T-GDI HEV Platinum 2WD
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Hybryda
- Kolor: 2 kolorowy
No a jak ma u nas wyglądać ten panel...
No tak samo przecież
No tak samo przecież
- Tucson
- Autor
- Twój samochód: 1.6 GDI Style - Tour de Pologne
- Rok produkcji: 2016
- Wersja: TL
- Kolor: Polar white
- Kontakt:
Jeśli ktoś nie wie jak wygląda koło to jeśli wyjaśnisz komuś takiemu że koło wygląda jak... koło i wszędzie jest takie samo to podejrzewam że pytający nadal nie będzie miał pojęcia co to jest
-
- Weteran
- Twój samochód: HT TL 1,6 GDI / HT NX4 1,6 TGDI 150km
- Kolor: biały / czarny