Witam , jestem świeżym posiadaczem Tucsona. Co chwila wyświetla mi się komunikat "Ostrzeżenie o rozładowaniu baterii.Korzystaj z systemu na włączonym silniku."
Nie działa mi kamera cofania i grzane fotele , auto nie miało akumulatora AGM i było fabryczne Forda. Zakupiłem dedykowany akumulator AGM o odpowiednich parametrach niestety nic się nie zmieniło.
Byłem u magika który wszystko posprawdzał i stwierdził że alternator , napięcia itd. są wzorowe i nie jest w stanie nic podziałać komputerem.Hyundai nie pozwala nic sobie zrobić i pozostaje mi połączyć się z serwerem Hyundaia.
Czy macie może jakieś sugestie i wskazówki co mogę jeszcze zrobić , czy pozostaje mi tylko ASO.
Z góry dziękuje za pomoc.
Pozdrawiam,
Paweł
Tucson NX4
Ostrzeżenie o rozładowaniu baterii. Korzystaj z systemu na włączonym silniku
-
- Weteran
- Twój samochód: 1.6 GDI BLUEDRIVE COMFORT 2WD 2019
- Kolor: Biały
Re: "Ostrzeżenie o rozładowaniu baterii.Korzystaj z systemu na włączonym silniku."
Przecież to jest normalne, że taki komunikat będzie wyskakiwać na wyłączonym silniku.
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: Tucson NX4 mHev '22
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Automat
- Wersja: NX4
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Silky Brown
Re: "Ostrzeżenie o rozładowaniu baterii.Korzystaj z systemu na włączonym silniku."
Nie do końca jasne jest dla mnie jakie masz auto (bo piszesz ten wątek w podforum dla NX4, a w opisie masz TL).
W NX4 komunikat "Ostrzeżenie o rozładowaniu baterii.Korzystaj z systemu na włączonym silniku" pojawia się zawsze, jak wyłączysz zapłon, ale pozostawisz ekran włączony (np. z aktywnym Android Auto i grającym Spotify). On ostrzega tylko.
No właśnie - czy mowa o problemach przy WYŁĄCZONYM zapłonie? Wtedy np. grzane fotele chyba nie działają z definicji.
W NX4 komunikat "Ostrzeżenie o rozładowaniu baterii.Korzystaj z systemu na włączonym silniku" pojawia się zawsze, jak wyłączysz zapłon, ale pozostawisz ekran włączony (np. z aktywnym Android Auto i grającym Spotify). On ostrzega tylko.
No właśnie - czy mowa o problemach przy WYŁĄCZONYM zapłonie? Wtedy np. grzane fotele chyba nie działają z definicji.
-
- Twórca
- Twój samochód: 1.6 T-GDi Smart
- Rok produkcji: 2021
- Skrzynia: Manual
- Wersja: NX4
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Silky Bronze
Nie tylko ostrzega, wyłączy nawet wszystko.
-
- Weteran
- Twój samochód: 1.6 GDI BLUEDRIVE COMFORT 2WD 2019
- Kolor: Biały
To nie ma znaczenia jakie ja mam auto. W każdym tak jest niezależnie od roku produkcji i wersji.Sparky pisze: ↑31 mar 2023, 16:01Nie do końca jasne jest dla mnie jakie masz auto (bo piszesz ten wątek w podforum dla NX4, a w opisie masz TL).
-
- Świeżak
- Twój samochód: 1.7 CRDI 7DCT CLASSIC 2WD
- Skrzynia: Automat DCT
- Wersja: TL
- Paliwo: Diesel
- Kolor: Szary 3ZG
Re: Ostrzeżenie o rozładowaniu baterii. Korzystaj z systemu na włączonym silniku
Pomyliłem wątki ,przepraszam .
Nie napisałem nic takiego , że komunikat wyskakuje mi tylko na wyłączonym silniku.
Nie napisałem nic takiego , że komunikat wyskakuje mi tylko na wyłączonym silniku.