Tucson TL
Opinie o Hyundai Tucson 2015
- Tucson
- Autor
- Twój samochód: 1.6 GDI Style - Tour de Pologne
- Rok produkcji: 2016
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Manual
- Wersja: TL
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Polar white
- Kontakt:
Opinie o Hyundai Tucson 2015
Opinie o Hyundai Tucson, od 2015.
Poznaj wrażenia realnych użytkowników Hyundai Tucson, którzy jeżdżą tym samochodem. Zobacz jak oceniają oni układ napędowy, widoczność z auta, ergonomię, wygłuszenie oraz niezawodność Hyundai Tucson. Co piszą o jednostkach napędowych produkowanych w latach 2015, 2016. Czy teraz kupiliby to auto jeszcze raz?
Ankieta jest wielokrotnego wyboru. Na przestrzeni czasu można zmieniać swoje oceny. Zapraszam do aktywnego i subiektywnego oceniania samochodu Hyundai Tucson. Można pisać posty rozszeżające ankietę i własne subiektywne odczucia
Zapraszam do udziału.
Poznaj wrażenia realnych użytkowników Hyundai Tucson, którzy jeżdżą tym samochodem. Zobacz jak oceniają oni układ napędowy, widoczność z auta, ergonomię, wygłuszenie oraz niezawodność Hyundai Tucson. Co piszą o jednostkach napędowych produkowanych w latach 2015, 2016. Czy teraz kupiliby to auto jeszcze raz?
Ankieta jest wielokrotnego wyboru. Na przestrzeni czasu można zmieniać swoje oceny. Zapraszam do aktywnego i subiektywnego oceniania samochodu Hyundai Tucson. Można pisać posty rozszeżające ankietę i własne subiektywne odczucia
Zapraszam do udziału.
- Tucson
- Autor
- Kontakt:
Re: Opinie o Hyundai Tucson 2015
OK, to ja zacznę, mnie wkurza:
1. Brak możliwości wyłączenia na stałe opcji start/stop - nie chce żeby na światłach auto mi gasło - ciągle trzeba o tym pamiętać.
2. Parktronik - trzeba pamiętać aby go włączyć - to chore jest. Dojeżdżam przodem do ściany i zawsze się dziwię czemu nie pika jeszcze - w końcu kiedyś pocałuję ścianę. Czy nie mógłby się załączać automatycznie przy prędkości mniejszej niż 10km/h?
3. Głuche odgłosy z tylnego zawieszenia - zawieszenie z tyłu po prostu jest głośne. Ogólnie zawieszenie jest twarde - jeżdżę w tej chwili na 17" kołach, ciśnienie skontrolowane.
4. Tryb pracy układu wspomagania kierownicy - również ta sama sytuacja co z start/stop - po każdym odpaleniu trzeba o tym pamiętać żeby się przełączyć na tryb który mi bardziej odpowiada.
5. Brak trybu auto we wszystkich szybach podnoszonych elektrycznie. W dzisiejszych czasach tryb auto tylko dla kierowcy to za mało.
6. Ciągłe wajchowanie dźwignią zmiany biegów - brak automatycznej skrzyni biegów do 1.6 GDI - gdyby to auto miało automat i szyberdach to wybaczyłbym wszystkie minusy.
7. Navi - brak możliwości oglądania filmów.
Co jest fajne, a nawet bardzo
1. Jak na razie spalanie.
2. Cisza w środku - auto jest na prawdę świetnie wygłuszone. Na odpalonym silniku nie słychać silnika, a podczas jazdy szumy toczenia są niskie.
3. Hamulce jak żyletki.
4. Widoczność, przy pakiecie z kamerą cofania nie mam zastrzeżeń Trochę słabo przez lewy słupek A - ale nie jest to uciążliwe.
5. Bagażnik który mieści wózek dziecięcy, a jak trzeba to dwa i trochę walizek.
6. Pochylana i podgrzewana tylna kanapa.
7. Zestaw wskaźników i oprogramowanie na liczniku jest dla mnie intuicyjne, czytelne i proste w obsłudze.
8. Elastyczność silnika, na 5 biegu można jeździć w mieście.
9. Przednie światła mijania (LED) świecą bardzo przyzwoicie.
1. Brak możliwości wyłączenia na stałe opcji start/stop - nie chce żeby na światłach auto mi gasło - ciągle trzeba o tym pamiętać.
2. Parktronik - trzeba pamiętać aby go włączyć - to chore jest. Dojeżdżam przodem do ściany i zawsze się dziwię czemu nie pika jeszcze - w końcu kiedyś pocałuję ścianę. Czy nie mógłby się załączać automatycznie przy prędkości mniejszej niż 10km/h?
3. Głuche odgłosy z tylnego zawieszenia - zawieszenie z tyłu po prostu jest głośne. Ogólnie zawieszenie jest twarde - jeżdżę w tej chwili na 17" kołach, ciśnienie skontrolowane.
4. Tryb pracy układu wspomagania kierownicy - również ta sama sytuacja co z start/stop - po każdym odpaleniu trzeba o tym pamiętać żeby się przełączyć na tryb który mi bardziej odpowiada.
5. Brak trybu auto we wszystkich szybach podnoszonych elektrycznie. W dzisiejszych czasach tryb auto tylko dla kierowcy to za mało.
6. Ciągłe wajchowanie dźwignią zmiany biegów - brak automatycznej skrzyni biegów do 1.6 GDI - gdyby to auto miało automat i szyberdach to wybaczyłbym wszystkie minusy.
7. Navi - brak możliwości oglądania filmów.
Co jest fajne, a nawet bardzo
1. Jak na razie spalanie.
2. Cisza w środku - auto jest na prawdę świetnie wygłuszone. Na odpalonym silniku nie słychać silnika, a podczas jazdy szumy toczenia są niskie.
3. Hamulce jak żyletki.
4. Widoczność, przy pakiecie z kamerą cofania nie mam zastrzeżeń Trochę słabo przez lewy słupek A - ale nie jest to uciążliwe.
5. Bagażnik który mieści wózek dziecięcy, a jak trzeba to dwa i trochę walizek.
6. Pochylana i podgrzewana tylna kanapa.
7. Zestaw wskaźników i oprogramowanie na liczniku jest dla mnie intuicyjne, czytelne i proste w obsłudze.
8. Elastyczność silnika, na 5 biegu można jeździć w mieście.
9. Przednie światła mijania (LED) świecą bardzo przyzwoicie.
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: Tucson 2,0 STYLE
- Kolor:
ad. 1) To się chyba powinno dać wyłączyć z poziomu softu na stale, ale trzeba zapytać " fachofcuff" w ASO - i to będzie pierwsza rzecz którą zrobie przy odbiorze
16' Tucson STYLE 2,0 POLAR WHITE
- Hrabia
- Forumowicz
- Twój samochód: Tucson 1.6 GDI 2WD Comfort + Navi
- Kolor: Polar White
Odniosę się do części uwag:
1. Tak samo mnie denerwuje.
2. Nie mam na stanie.
3. Nie stwierdziłem. Wg mnie tył pracuje tak jak przód.
4. U mnie pamięta tryb "sport".
5. Mnie nie wkurza. Nie zwracam uwagi.
6. Zgadzam się w pełni. Automat plus dach panoramiczny... Ech
7. Na razie mi nie brak. W razie co: Dla dzieciaków jest tablet sparowany bluetooth audio.
8. Od siebie dodam: spalanie chwilowe przedstawiane jako paski a nie liczbowo.
Co do plusów to się zgadzam. Mi się auto po prostu bardzo podoba.
1. Tak samo mnie denerwuje.
2. Nie mam na stanie.
3. Nie stwierdziłem. Wg mnie tył pracuje tak jak przód.
4. U mnie pamięta tryb "sport".
5. Mnie nie wkurza. Nie zwracam uwagi.
6. Zgadzam się w pełni. Automat plus dach panoramiczny... Ech
7. Na razie mi nie brak. W razie co: Dla dzieciaków jest tablet sparowany bluetooth audio.
8. Od siebie dodam: spalanie chwilowe przedstawiane jako paski a nie liczbowo.
Co do plusów to się zgadzam. Mi się auto po prostu bardzo podoba.
w T-GDi tego nie ma1. Brak możliwości wyłączenia na stałe opcji start/stop - nie chce żeby na światłach auto mi gasło - ciągle trzeba o tym pamiętać.
Według mnie jest to ok - przednie czujniki aktywują się same po wrzuceniu wstecznego - i działają potem jak jedziesz do przodu. W innej sytuacji można je włączyć samemu. Przetestowałem to co napisałeś i włączyłem czujniki jak stałem w korku (trzypasmowa trasa ja na środkowym pasie) po prostu tragedia - czujniki cały czas piszczały że auta z boku są, i jak podjeżdżałem do poprzedzającego to również. Więc wolę czasami włączyć sobie sam niż za każdym razem jak podjadę do świateł czy stanę w korku to je wyłączać.2. Parktronik - trzeba pamiętać aby go włączyć - to chore jest. Dojeżdżam przodem do ściany i zawsze się dziwię czemu nie pika jeszcze - w końcu kiedyś pocałuję ścianę. Czy nie mógłby się załączać automatycznie przy prędkości mniejszej niż 10km/h?
Nie stwierdziłem u siebie (przynajmniej na razie)3. Głuche odgłosy z tylnego zawieszenia - zawieszenie z tyłu po prostu jest głośne. Ogólnie zawieszenie jest twarde - jeżdżę w tej chwili na 17" kołach, ciśnienie skontrolowane.
U mnie pamięta ostatnio wybrany - raz przełączyłem na sportowy i cały czas jest aktywny (na "normalnym" kierownica chodzi jak dla mnie za lekko)4. Tryb pracy układu wspomagania kierownicy - również ta sama sytuacja co z start/stop - po każdym odpaleniu trzeba o tym pamiętać żeby się przełączyć na tryb który mi bardziej odpowiada.
Dokładnie tak, ale Tucson nie jest wyjątkiem - jak testowałem konkurencję to też było podobnie (chyba w Qashqaiu i Outlanderze)5. Brak trybu auto we wszystkich szybach podnoszonych elektrycznie. W dzisiejszych czasach tryb auto tylko dla kierowcy to za mało.
A u mnie odwrotnie - chciałem wersję premium z T-GDi w manualu i się nie dało bo tylko w automacie, a jak premium z manualem to tylko w dieslu ( zależało mi na skórze)6. Ciągłe wajchowanie dźwignią zmiany biegów - brak automatycznej skrzyni biegów do 1.6 GDI - gdyby to auto miało automat i szyberdach to wybaczyłbym wszystkie minusy.
Jak ktoś chce to się ta7. Navi - brak możliwości oglądania filmów.
Albo przez AUX - albo z pena z poziomu windy.
Wiem, że to tak trochę na około ale jednak
- Tucson
- Autor
- Kontakt:
Ja wolę nie zapomnieć włączyć niż pamiętać o konieczności aby żeby to włączyć. Jak coś jest irytujące to normalnym odruchem ludzkim jest to wyłączyć niż z kolei pamiętać włączyć w sytuacji w której jest nie do końca wiadomo czy to już włączyć.wrobel pisze:Według mnie jest to ok - przednie czujniki aktywują się same po wrzuceniu wstecznego - i działają potem jak jedziesz do przodu. W innej sytuacji można je włączyć samemu. Przetestowałem to co napisałeś i włączyłem czujniki jak stałem w korku (trzypasmowa trasa ja na środkowym pasie) po prostu tragedia - czujniki cały czas piszczały że auta z boku są, i jak podjeżdżałem do poprzedzającego to również. Więc wolę czasami włączyć sobie sam niż za każdym razem jak podjadę do świateł czy stanę w korku to je wyłączać.
- Tucson
- Autor
- Kontakt:
Ten temat nie został założony po to by komentować moje uwagi. Proszę dodawajcie swoje. To że mi coś nie pasuje w aucie i o tym piszę to nie jest sygnał do tego aby naprowadzać mnie na swoją jedyną i słuszną rację - bo ja i tak swoich odczuć nie zmienię - jeśli mnie wkurza to wkurzało mnie wczoraj, wkurza dziś i wkurzać będzie jutro.
- Tucson
- Autor
- Kontakt:
Lubię to
Skoda i VW na ostatnim miejscu - buhahaha teraz jeszcze bardziej lubię te wyniki
Skoda i VW na ostatnim miejscu - buhahaha teraz jeszcze bardziej lubię te wyniki
-
- Weteran
- Twój samochód: nieważne
- Kolor: nieważne
Co mnie irytuje:
1. Brak możliwości wyłączenia na stałe opcji start/stop
2. Roleta bagażnika - zdecydowanie wolałbym podnoszoną półkę
3. Głośne komunikaty z komputera pokładowego - przydałyby się łagodniejsze i cichsze dźwięki
Co jest bardzo fajne:
1. Duży bagażnik
2. Przyzwoite spalanie
3. Piękny wygląd
4. Praca zawieszenia
5. Czytelny i intuicyjny zestaw wskaźników
1. Brak możliwości wyłączenia na stałe opcji start/stop
2. Roleta bagażnika - zdecydowanie wolałbym podnoszoną półkę
3. Głośne komunikaty z komputera pokładowego - przydałyby się łagodniejsze i cichsze dźwięki
Co jest bardzo fajne:
1. Duży bagażnik
2. Przyzwoite spalanie
3. Piękny wygląd
4. Praca zawieszenia
5. Czytelny i intuicyjny zestaw wskaźników
2016 Hyundai Tucson 1.6GDI, Phantom Black