Jeden znajomy mierzył dokładnie sprawę na hamowni i sama zmiana na ten olej sprawiła że jego civic zyskał nieco mocy i poprawił się przebieg momentu. Do tego mierzyli g-techem i auto przyspiesza o 0.5s do 100 kph lepiej. Są to ludzie dosyć monco siędzący w temacie mający często sporo do czynienia z mechaniką więc raczej wiedzą co mówią. Zastanawiam się tylko co powie dealer jak przyjadę z takim wynalazkiem
Tucson TL
Olej Primerol opinie
- malinowy
- Forumowicz
- Twój samochód: 1.6 T-GDI 4WD DCT Style 19'' + el. Klapa
- Kolor: Polar white
Olej Primerol opinie
Koledzy - słyszał ktoś coś dobrego o oleju primerol http://primerol.pl/ do 1.6 T-GDI? Znajomi z forum hondy (często wściekłe rasowane wersje VTI) bardzo sobie chwalą. Jako że planuję zmienić po docieraniu (3k km) i zalać nowym poważnie zastanawiam się nad tym olejem.
Jeden znajomy mierzył dokładnie sprawę na hamowni i sama zmiana na ten olej sprawiła że jego civic zyskał nieco mocy i poprawił się przebieg momentu. Do tego mierzyli g-techem i auto przyspiesza o 0.5s do 100 kph lepiej. Są to ludzie dosyć monco siędzący w temacie mający często sporo do czynienia z mechaniką więc raczej wiedzą co mówią. Zastanawiam się tylko co powie dealer jak przyjadę z takim wynalazkiem
Właściwości smarne podobno nie osiągalne dla innych olejów tzw. premium znanych firm. Spora część mniej lub bardziej amatorskiego sportu na tym jeździ.
-
miras2016
- Mistrz
- Twój samochód: Tucson TL (2015) 1.6 T-GDI 4WD
- Kolor:
Re: olej primerol
Przeciętny użytkownik nie ma szans wychwycić różnicy wynikającej z zastosowanego oleju. Ale jeżeli są pasjonaci, którzy swoje doświadczenia popierają testami na hamowni, to chyba możesz spróbować tego wynalazku
Ja osobiście zalewam silnik tym co zaleca producent.
1.6 T-GDI 4WD Comfort
-
MarekB
- Weteran
- Twój samochód: 1.6T-GDi Premium 4WD
- Kolor: white sand
No mam podobne podejście co miras2016.
Mamy auto normalne, dla "Kowalskiego", więc chyba nie ma co kombinować. Dbać serwisować i lać to co radzi producent.
Jeśli ja będę chciał wrażeń to wypożyczę sobie porsche na weekend - polecam
Lepsza opcja niż próba dodania kilku koni do dzieciowozu 
Mamy auto normalne, dla "Kowalskiego", więc chyba nie ma co kombinować. Dbać serwisować i lać to co radzi producent.
Jeśli ja będę chciał wrażeń to wypożyczę sobie porsche na weekend - polecam
- malinowy
- Forumowicz
Nie chodzi zaraz o poprawę osiągów. Natomiast T-GDI jest silnikiem dosyć mocno wysilonym. Lubię zadbać o swoje auto, choćbym miał je sprzedać po gwarancji. Dlaczego więc nie zapewnić mu super smarowania. Na pewno nie zaszkodzi.
- malinowy
- Forumowicz
zalałem polecanym do 1.6 t-gdi millersem
- Hrabia
- Forumowicz
- Twój samochód: Tucson 1.6 GDI 2WD Comfort + Navi
- Kolor: Polar White
Ktoś lał Millersa do 1.6 GDI? Mówią, że Millers rządzi ale nie znalazłem bańki 4L i się waham czy brać to co w książce.