Tucson TL
Odbiór nowego samochodu pytanie
-
- Świeżak
- Twój samochód: Hyundai Tucson 1,7 CRDi 7DCT Style
- Kolor: Deep blue
Odbiór nowego samochodu pytanie
Witam, czy może ktoś z Forumowiczów wyjaśni mi dziwne zachowanie sprzedawcy w salonie Hyundaia w Warszawie , ul Puławska 516 ?
Zamówiłem samochód na początku marca , wpłaciłem zaliczkę i otrzymałem informację , że samochód będzie wyprodukowany na przełomie maja i czerwca. później , w połowie kwietnia sprzedawca oznajmił mi , że pomylił się na moją korzyść ) , i samochód zjeżdża z fabryki koniec kwietnia , około 02 maj powinny przyjechać dokumenty i po długim weekendzie będzie samochód do odbioru. I zaczęło się ....dziwne zachowanie sprzedawcy , niby samochód wyjechał ale nie ma potwierdzenia , później samochód już na pewno jedzie , ale okazało się że nie.
Następnie , z powodu długiego weekendu jedzie do salonu na Puławskiej siedem samochodów ciężarowych które wiozą do salonu nowe samochody , ale on nie ma podglądu czy w tej "masie " jest mój samochód?
Potwierdzenie o wpłacie zaliczki dostałem dopiero po dwóch miesiącach i mam wrażenie że sprzedawca zaczyna mnie unikać.
Czy może ktoś wyjaśni mi o co chodzi , dla mnie do jest dziwne , nie jest to mój pierwszy nowy samochód ale Hyundaia kupuje pierwszy raz , inni dealerzy innych marek byli wręcz namolni z informacjami o dostawie samochodów a tutaj jestem złem koniecznym i jak dzwonię to mam wrażenie że sprzedawca jest trochę wystraszony , bo nie umie mi nic odpowiedzieć. Może ktoś ma kontakt do kierowników sprzedawców abym mógł zadzwonić i dowiedzieć się prawdy? Proszę o pomoc
Zamówiłem samochód na początku marca , wpłaciłem zaliczkę i otrzymałem informację , że samochód będzie wyprodukowany na przełomie maja i czerwca. później , w połowie kwietnia sprzedawca oznajmił mi , że pomylił się na moją korzyść ) , i samochód zjeżdża z fabryki koniec kwietnia , około 02 maj powinny przyjechać dokumenty i po długim weekendzie będzie samochód do odbioru. I zaczęło się ....dziwne zachowanie sprzedawcy , niby samochód wyjechał ale nie ma potwierdzenia , później samochód już na pewno jedzie , ale okazało się że nie.
Następnie , z powodu długiego weekendu jedzie do salonu na Puławskiej siedem samochodów ciężarowych które wiozą do salonu nowe samochody , ale on nie ma podglądu czy w tej "masie " jest mój samochód?
Potwierdzenie o wpłacie zaliczki dostałem dopiero po dwóch miesiącach i mam wrażenie że sprzedawca zaczyna mnie unikać.
Czy może ktoś wyjaśni mi o co chodzi , dla mnie do jest dziwne , nie jest to mój pierwszy nowy samochód ale Hyundaia kupuje pierwszy raz , inni dealerzy innych marek byli wręcz namolni z informacjami o dostawie samochodów a tutaj jestem złem koniecznym i jak dzwonię to mam wrażenie że sprzedawca jest trochę wystraszony , bo nie umie mi nic odpowiedzieć. Może ktoś ma kontakt do kierowników sprzedawców abym mógł zadzwonić i dowiedzieć się prawdy? Proszę o pomoc
- Tucson
- Autor
- Twój samochód: 1.6 GDI Style - Tour de Pologne
- Rok produkcji: 2016
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Manual
- Wersja: TL
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Polar white
- Kontakt:
Re: Odbiór nowego samochodu pytanie
Trzymaj się tego co masz na papierze - jeśli termin na zamówieniu upłynął to możesz dochodzić swojego na warunkach tego co podpisałeś.
Moim zdaniem nie ma na co czekać tylko udać się do kierownika salonu i zapytać się co jest grane,
skoro sprzedawca olewa sprawę i co chwilę mówi co innego
Dealer ma dokładny podgląd i informacje kiedy auto zamówione przez Ciebie auto zostało wyprodukowane i kiedy będzie w salonie do odbioru.Możliwe, że z Twoim egzemplarzem przytrafiło się coś w trakcie transportu i jest on naprawiany.Jak będziesz odbierał swój egzemplarz sprawdz dokładną datę produkcji po vin i będzie wszystko jasne.
Zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz dlaczego potwierdzenie o wpłacie zaliczki dostałeś dopiero po dwóch miesiącach,przecież takie rzeczy dostaje się od razu od ręki na miejscu u dealera.
Czyli wpłaciłeś zaliczkę na Tucsona i nie dostałeś od razu pokwitowania
Kolejna sprawa to taka, że każdy nowy Hyundai trafia prosto z fabryki na głowny plac Hyundaia pod Warszawą a następnie dealer swoim transportem sprowadza konkretny zamówiony egzemplarz z tego placu do swojego salonu.Także opowiadanie przez sprzedawcę, że jadą ciężarówki z Tucsonami ale nie wiadomo dla kogo można między bajki włożyć
skoro sprzedawca olewa sprawę i co chwilę mówi co innego
Dealer ma dokładny podgląd i informacje kiedy auto zamówione przez Ciebie auto zostało wyprodukowane i kiedy będzie w salonie do odbioru.Możliwe, że z Twoim egzemplarzem przytrafiło się coś w trakcie transportu i jest on naprawiany.Jak będziesz odbierał swój egzemplarz sprawdz dokładną datę produkcji po vin i będzie wszystko jasne.
Zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz dlaczego potwierdzenie o wpłacie zaliczki dostałeś dopiero po dwóch miesiącach,przecież takie rzeczy dostaje się od razu od ręki na miejscu u dealera.
Czyli wpłaciłeś zaliczkę na Tucsona i nie dostałeś od razu pokwitowania
Kolejna sprawa to taka, że każdy nowy Hyundai trafia prosto z fabryki na głowny plac Hyundaia pod Warszawą a następnie dealer swoim transportem sprowadza konkretny zamówiony egzemplarz z tego placu do swojego salonu.Także opowiadanie przez sprzedawcę, że jadą ciężarówki z Tucsonami ale nie wiadomo dla kogo można między bajki włożyć
Ostatnio zmieniony 11 maja 2017, 12:22 przez barber, łącznie zmieniany 3 razy.
-
- Świeżak
Dokładnie tak , wpłaciłem pieniądze a nie dostałem potwierdzenie , jeżeli chodzi o Kierownika salonu to jest on cały czas niedostępny.........
Ja bym jeszcze spróbował po numerze zlecenia zlokalizować u innego dealera Hyundaia na jakim etapie w systemie jest Twoje zamówienie Kolego
Każdy dealer ma do tego dostęp
A co do niedostępności Kierownika to chyba ktoś go zastępuje
Moim zdaniem coś jest nie tak....
Każdy dealer ma do tego dostęp
A co do niedostępności Kierownika to chyba ktoś go zastępuje
Moim zdaniem coś jest nie tak....
Jezeli auto zostalo wyprodukowane to ma przyznany nr VIN. Ja przed odbiorem swojego, zalogowalem sie na stronie (czytaj post VIN) i tam po wpisaniu nr widac kiedy zszedl z produkcji oraz kiedy zostal wydany dielarowi.
Wysłane przy użyciu Tapatalka
Swoja drogą...dales kase a nie masz potwierdzenia ? Żadnego ? Ja bym jechal do salonu i nie wyszedł z niego póki by mi nie dali takiego...
-
- Mistrz
- Twój samochód: Tucson TL (2015) 1.6 T-GDI 4WD
- Kolor:
Przesunięcie terminu odbioru samochodu czasem się zdarza (z różnych powodów), ale najdziwniejsze w tym wszystkim jest to, że potwierdzenie zaliczki kolega dostał po dwóch miesiącach???
1.6 T-GDI 4WD Comfort
-
- Świeżak
Udało się mi dotrzeć do Kierownika salonu , tłumaczenie , że wszystkiemu jest winny długi weekend i centrala na Wołoskiej nie wystawia faktur na bieżąco jest takie średnie , umówiłem się z nim , że jeżeli do 19 maja , piątek , nie będzie samochodu to rezygnuję i zwracają mi zaliczkę. Dziękuję za wszystkie podpowiedzi.
pozdrawiam
pozdrawiam
- marcelini
- Weteran
- Twój samochód: Santa Fe
- Napęd 4x4: Tak
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Diesel
- Kolor: white pearl
Mam prośbę.
Dostałem VIN swojego auta. Niestety termin odbioru sie przesunął. Nie wiele, ale jednak.
Nigdzie nie mogę znależć powyższych informacji.
Mogę prosić o pomoc?
Santa Fe CRDi 4 WD white pearl