W Executive jest automatyczne włączeni świateł drogowych.daniel.tucson4 pisze: ↑02 gru 2021, 22:12Jak to jest w tych wersjach z automatycznym wyłączeniem długich świateł??
Tucson NX4
Tucson NX4 - wersja Executive vs. Platinum
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: 1.6 GDI 150KM Executive
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Manual
- Wersja: NX4
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Teal
Re: Tucson NX4 - wersja Executive vs. Platinum
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: 1.6 T-GDI, 4WD, 230KM PLATINUM, N-LINE, + SUN, SEATS
- Napęd 4x4: Tak
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Hybryda
- Kolor: Shimmering Silver
W platinum jest widok z lusterek bocznych przy włączonym kierunkowskazie, kamery 360 i nagłośnienie krell
- daniel.tucson4
- Autor
- Twój samochód: 1.6 T-GDI 150 KM
- Skrzynia: Manual
- Kolor: Taki ładny
Tak, to jest w wykazie wersji w cenniku, pytałem o te "ukryte"... np. bezpieczeństwa i to w cenniku na 2022 H odrobił lekcję i zauważcie jest więcej systemów bezpieczeństwa wyszczególnionych - stąd mój wcześniejszy dylemat...
Może cos jeszcze Wam przyjdzie na myśl...
-
- Twórca
- Twój samochód: 1,6 T-GDI mHEV Executive 2WD 2021
- Skrzynia: Automat DCT
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Amazon Gray
O ile widok z lusterek bocznych jest super bajerem zwłaszcza z dobrymi kamerami 360, ale przeżyję.
Dodatkowo czujnik przy cofaniu jest pewnie zintegrowany z systemem kamer, więc trudno.
Podobnie brak elektrycznej klapy tylnej, chociaż się przyzwyczaiłem w poprzednim aucie.
Największym moim strachem było audio - bardzo mnie dziwiło, że wersja Executive wg opisu ma takie samo audio jak podstawowa. Obawiałem się, że wszystko co nie ma Krell to będzie tragedia, ale na szczęście nie jest. Pierwsze odsłuchy są znośne, a nawet całkiem niezłe a porównuję do tego co miałem w XC40 High Performance 300W. Oczywiście basy są ucięte i przy subbasach buczą głośniki, ale ja zawsze basy zmniejszałem do wartości ujemnych, bo nie da się tak muzyki słuchać. Dla mnie jest ok.
Dodatkowo czujnik przy cofaniu jest pewnie zintegrowany z systemem kamer, więc trudno.
Podobnie brak elektrycznej klapy tylnej, chociaż się przyzwyczaiłem w poprzednim aucie.
Największym moim strachem było audio - bardzo mnie dziwiło, że wersja Executive wg opisu ma takie samo audio jak podstawowa. Obawiałem się, że wszystko co nie ma Krell to będzie tragedia, ale na szczęście nie jest. Pierwsze odsłuchy są znośne, a nawet całkiem niezłe a porównuję do tego co miałem w XC40 High Performance 300W. Oczywiście basy są ucięte i przy subbasach buczą głośniki, ale ja zawsze basy zmniejszałem do wartości ujemnych, bo nie da się tak muzyki słuchać. Dla mnie jest ok.
-
- Twórca
- Twój samochód: Tucson 1.6 HEV Platinum (Sun, Safety)
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Hybryda
- Kolor: Biały
Platinum z pakietem Safety ma elektronicznie sterowane zawieszenie i HDA. Nie wiem jak jest w standardzie ale czujnik ruchu poprzecznego (np. przy wyjeżdżaniu tyłem spomiędzy zaparkowanych samochodów) nie tylko ostrzega o zblżającym się pojeździe (albo nawet człowieku) ale też zatrzyma samochód jeśli nie zrobi tego kierowca. Podobnie przy włączaniu się do ruchu albo zmianie pasa - nie pozwoli jeśli wykryje obiekt w „martwym polu”.