Tucson NX4
Niszczone kolano
-
- Świeżak
- Twój samochód: nx4
- Wersja: NX4
- Kolor: dark knight
Niszczone kolano
Nigdzie tego nie znalazłem, wygląda na to, że niewiele osób ma ten problem: czy tylko mi środkowa konsola (z radiem i klimą) rozwala kolano?
Regularnie uderzam kolanem w kant, w którym konsola zawija się. Próbowałem się ustawiać na różne sposoby, ale prędzej czy później uderzę! Wkurza mnie to niemiłosiernie. Chyba zacznę jeździć w ochraniaczach na rolki.
Ktoś ma też ten problem i może nawet sobie umiał z nim poradzić?
Regularnie uderzam kolanem w kant, w którym konsola zawija się. Próbowałem się ustawiać na różne sposoby, ale prędzej czy później uderzę! Wkurza mnie to niemiłosiernie. Chyba zacznę jeździć w ochraniaczach na rolki.
Ktoś ma też ten problem i może nawet sobie umiał z nim poradzić?
- daniel.tucson4
- Autor
- Twój samochód: 1.6 T-GDI 150 KM
- Skrzynia: Manual
- Kolor: Taki ładny
Re: Niszczone kolano
Pana wzrost
-
- Świeżak
- Twój samochód: Tucson NX4 1.6 T-GDi
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Automat DCT
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Silky BRonze
Mam prawie dwa metry i albo nie zwracam na to uwagi (bo się przyzwyczaiłem i trzymam inaczej nogę) albo to nie występuje. Jak będę jechał to się skupię na tym i dam znać.
- daniel.tucson4
- Autor
Wysocy pow. 180 cm wzrostu mogą mieć problem z obijaniem kolanem o lewy bok panelu infotainment'u... Wspominał o tym dziennikarz tu: https://www.youtube.com/watch?v=8_74zqV2FY8&t=703s https://www.youtube.com/watch?v=8_74zqV2FY8
Ja mam prawie 180 i przy jeździe nie dotykam, jednak na postoju jak nogi są trochę podkurczone to obstukuję sobie rzepkę
Zapewne testowane tylko w Korei
Ja mam prawie 180 i przy jeździe nie dotykam, jednak na postoju jak nogi są trochę podkurczone to obstukuję sobie rzepkę
- arczi901
- Weteran
- Twój samochód: 1.6 TGDi
- Napęd 4x4: Tak
- Kolor: Szary
191cm i problemu brak. Po zamówieniu obejrzałem ten filmik i obawiałem sie tej konsoli a tutaj zdziwienie i jest spoczkodaniel.tucson4 pisze: ↑28 lut 2022, 11:46Wysocy pow. 180 cm wzrostu mogą mieć problem z obijaniem kolanem o lewy bok panelu infotainment'u... Wspominał o tym dziennikarz tu: https://www.youtube.com/watch?v=8_74zqV2FY8&t=703s
- daniel.tucson4
- Autor
Dlatego napisałem, że "mogą". Najwięcej zależy od tego jak się siedzi, ustawienia fotela etc.
Nie mniej, usytuowanie konsoli nie jest optymalne
Nie mniej, usytuowanie konsoli nie jest optymalne
-
- Twórca
- Twój samochód: 1,6 T-GDI mHEV Executive 2WD 2021
- Kolor: Amazon Gray
Mam 183cm i też widziałem filmik przed otrzymaniem auta. Cały spięty czekałem, odebrałem i .. nic. W ogóle mi nie przeszkadza.
Prawda jest taka, że jeżdżą bardzo odsunięty i nisko, żeby mieć nogę jak najbardziej prostą, bo kolana mnie bolą od zgiętych w trasie. Jak ktoś siedzi blisko to pewnie inaczej jest.
Prawda jest taka, że jeżdżą bardzo odsunięty i nisko, żeby mieć nogę jak najbardziej prostą, bo kolana mnie bolą od zgiętych w trasie. Jak ktoś siedzi blisko to pewnie inaczej jest.
-
- Forumowicz
- Twój samochód: Nissan Stagea 250RS, V6 2.5L NA, 215 PS, four-wheel drive
- Napęd 4x4: Tak
- Skrzynia: Automat
- Kolor: Dark Blue
186 cm. Nie zauważyłem tego problemu. Generalnie pozycja za kółkiem bardzo wygodna, chociaż przy dłuższej trasie mam wrażenie jakby siedzisko było troche za krótkie.
- rwicik
- Autor
- Twój samochód: Design 1,7 dct
- Kolor: Sand
Trzeba fotel do tyłu, ale oparcie bardziej pionowo, by kierownicą móc sprawnie operować.
A najlepiej z automatem, bo wtedy nie trzeba wciskać sprzęgła i można fotel całkiem daleko odsunąć.
Ja mam kierownicę maksymalnie wysuniętą do tyłu.
A najlepiej z automatem, bo wtedy nie trzeba wciskać sprzęgła i można fotel całkiem daleko odsunąć.
Ja mam kierownicę maksymalnie wysuniętą do tyłu.
- Zibi70
- Mistrz
- Twój samochód: Hyundai Tucson N-Line 1.6 T-GDI 150 KM
- Kolor: Dark Knight
Ja mam 182 cm i ustawiam fotel podobnie jak Rwicik - nie lubię jeździć na półleżąco - nie miałem pojęcia, że jest taki problem.
Oczekiwanie zaostrza apetyt miał być 15.12.2021, potem 28.12, a potem przestał być, bo tak potrafi spieprzyć Hyundai Motortest Warszawa.
28.12.2021 - Zmiana dealera i... 3.02.2022 - JEST!
28.12.2021 - Zmiana dealera i... 3.02.2022 - JEST!