Tucson TL
NAVIPREMIUM - Dedykowane systemy nawigacyjne ANDROID do Tucsona
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: Inne
- Kolor: Inny
Re: NAVIPREMIUM - Dedykowane systemy nawigacyjne ANDROID do Tucsona
Myśle, że ten post powinien zostać posprzątany albo zamknięty...
Wypowiadają się osoby które nie mają pojęcia o temacie i wprowadzają innych w błąd
- na każdą elektronikę z chin jest cło, oprócz telefonów i chyba tabletów jak pamiętam...
- jeżeli komuś udało się coś zachachmęcić na cle i vat to nie powinien tego publicznie pisać, a tym bardziej w tym wątku... prowadzimy legalną działalność i płacimy zgodnie z wyliczeniami jakie wcześniej przedstawiliśmy, Proszę nie zachęcać nikogo w tym poście do oszustwa skarbowego - każdy musi odprowadzić od realnej kwoty zakupu - cło 10% vat 23% i opłaty celne, nie ma innego legalnego rozwiązania, osoby prywatne również...
- to, że coś wygląda podobnie, nie znaczy , że jest to samo... wklejanie linków z innych portali nie mając pojęcia jak wygląda produkcja w chinach jest wprowadzaniem w błąd... my kupując w fabryce mamy możliwość wyboru każdego komponentu w różnych jakościach, - nie chodzi o to by kupić jak najtaniej i później się z tym bujać... nie kupujemy naszych urządzen na aliexpress !!!!!!!!!
Oferta jest skierowana do osób które nie szukają oszczędności... ile razy to można pisać... skąd ten ból d... , że ktoś woli zapłacić w PL i mieć święty spokój...
Wypowiadają się osoby które nie mają pojęcia o temacie i wprowadzają innych w błąd
- na każdą elektronikę z chin jest cło, oprócz telefonów i chyba tabletów jak pamiętam...
- jeżeli komuś udało się coś zachachmęcić na cle i vat to nie powinien tego publicznie pisać, a tym bardziej w tym wątku... prowadzimy legalną działalność i płacimy zgodnie z wyliczeniami jakie wcześniej przedstawiliśmy, Proszę nie zachęcać nikogo w tym poście do oszustwa skarbowego - każdy musi odprowadzić od realnej kwoty zakupu - cło 10% vat 23% i opłaty celne, nie ma innego legalnego rozwiązania, osoby prywatne również...
- to, że coś wygląda podobnie, nie znaczy , że jest to samo... wklejanie linków z innych portali nie mając pojęcia jak wygląda produkcja w chinach jest wprowadzaniem w błąd... my kupując w fabryce mamy możliwość wyboru każdego komponentu w różnych jakościach, - nie chodzi o to by kupić jak najtaniej i później się z tym bujać... nie kupujemy naszych urządzen na aliexpress !!!!!!!!!
Oferta jest skierowana do osób które nie szukają oszczędności... ile razy to można pisać... skąd ten ból d... , że ktoś woli zapłacić w PL i mieć święty spokój...
-
- Weteran
- Twój samochód: 1.6T-GDi Premium 4WD
- Kolor: white sand
Dajcie już sobie spokój, zaraz się będziemy dzielić na zwolenników i przeciwników, a skończy się po polsku czyli pyskówkami i obrzucaniem błotem.
Naprawdę nie ma o co kruszyć kopii, każdy ma swój rozum i może kupić gdzie mu lepiej. Na szczęście jeszcze w naszym kraju każdy może sam określać sobie politykę cenową. Rynek reguluje się też sam i jeśli ktoś zbija kokosy zaraz pojawia się drugi amator tychże kokosów powodując spadek cen
@naviPremium - sugeruję więcej powściągliwości, oraz mniej jadu ponieważ ciężko w ten sposób przyciągnąć klienta. Tak agresywna obrona swoich przekonań może sugerować że coś jest na rzeczy.
Co do zakupów w Chinach.
Nie zamawiałem tam elektroniki, ale akurat identyczny problem jest w branży w jakiej pracuję. Niestety realia tam są nieco inne niż u nas. Tam nie powstaje fabryka jakiejś marki, tam powstaje po prostu fabryka i będzie produkować to za co ktoś zapłaci. Chcecie "iphone" za 1000 $ proszę bardzo, chcecie za 300$ też wyprodukują, nawet i za 50$ dostaniecie "iphone". Tak jest i z produktami z mojej branży. Wszystko jest produkowane w chinach pytanie najważniejsze jest kto tej produkcji pilnuje i jaką jakość zamówił płatnik.
Wiecie jaki jest problem? Ta dyskusja jest jałowa jak banan z mydłem. Ktoś kto chociaż średnio zna się na elektronice wie że 2 urządzenia posiadające to samo oprogramowanie, ilość ramu i rdzeni procesora może różnić się wieloma innymi podzespołami które uśmiechnięty chińczyk włoży wam pod zamówienie. Jeśli ktoś chce zrobić rzetelny test to niestety ale musi kupić oba urządzenia i porównać ich działanie, jakość plastików, wyświetlacza, użyte komponenty i wiele innych. Wtedy może napisać: "Tak to jest to samo za pół ceny" "Nie, urządzenia naviPremium są lepsze, szybsze, trwalsze, mocniejsze". Ciężko to ocenić jeśli oba urządzenia reklamowane są za pomocą 3-4 parametrów. Na tą chwilę jest to kwestia zaufania i/lub wygody.
Do tego czasu dajcie sobie siana i niech każdy kupuje gdzie chce
Naprawdę nie ma o co kruszyć kopii, każdy ma swój rozum i może kupić gdzie mu lepiej. Na szczęście jeszcze w naszym kraju każdy może sam określać sobie politykę cenową. Rynek reguluje się też sam i jeśli ktoś zbija kokosy zaraz pojawia się drugi amator tychże kokosów powodując spadek cen
@naviPremium - sugeruję więcej powściągliwości, oraz mniej jadu ponieważ ciężko w ten sposób przyciągnąć klienta. Tak agresywna obrona swoich przekonań może sugerować że coś jest na rzeczy.
Co do zakupów w Chinach.
Nie zamawiałem tam elektroniki, ale akurat identyczny problem jest w branży w jakiej pracuję. Niestety realia tam są nieco inne niż u nas. Tam nie powstaje fabryka jakiejś marki, tam powstaje po prostu fabryka i będzie produkować to za co ktoś zapłaci. Chcecie "iphone" za 1000 $ proszę bardzo, chcecie za 300$ też wyprodukują, nawet i za 50$ dostaniecie "iphone". Tak jest i z produktami z mojej branży. Wszystko jest produkowane w chinach pytanie najważniejsze jest kto tej produkcji pilnuje i jaką jakość zamówił płatnik.
Wiecie jaki jest problem? Ta dyskusja jest jałowa jak banan z mydłem. Ktoś kto chociaż średnio zna się na elektronice wie że 2 urządzenia posiadające to samo oprogramowanie, ilość ramu i rdzeni procesora może różnić się wieloma innymi podzespołami które uśmiechnięty chińczyk włoży wam pod zamówienie. Jeśli ktoś chce zrobić rzetelny test to niestety ale musi kupić oba urządzenia i porównać ich działanie, jakość plastików, wyświetlacza, użyte komponenty i wiele innych. Wtedy może napisać: "Tak to jest to samo za pół ceny" "Nie, urządzenia naviPremium są lepsze, szybsze, trwalsze, mocniejsze". Ciężko to ocenić jeśli oba urządzenia reklamowane są za pomocą 3-4 parametrów. Na tą chwilę jest to kwestia zaufania i/lub wygody.
Do tego czasu dajcie sobie siana i niech każdy kupuje gdzie chce
-
- Nowicjusz
też już nie mam ochoty ciągnąć tego tematu... i tłumaczyć i tłumaczyć... każdy niech postępuje jak uważa... każdy jest inny i ma inne potrzeby
-
- Nowicjusz
Dzięki za opinie, w sumie mamy pierwszy raz taką sytuacje, jeszcze takiej nerwówki nigdy nie było, od słowa do słowa...
Każdy broni swojego zdania, ze swojej strony też pewnie niekiedy przesadziliśmy...
Każdy broni swojego zdania, ze swojej strony też pewnie niekiedy przesadziliśmy...
- Tucson
- Autor
- Twój samochód: 1.6 GDI Style - Tour de Pologne
- Rok produkcji: 2016
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Manual
- Wersja: TL
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Polar white
- Kontakt:
Panowie... emocje w dół - temat został posprzątany. Każdy kto będzie bił pianę w tym (i innych) tematach będzie nagradzany ostrzeżeniem, a w ekstremalnych przypadkach banem. @naviPremium - ja też pracuję z klientami i uwierz mi codziennie mam ochotę wyciągnąć kałacha spod stołu i rozstrzelać wszystkich którzy nie znają się na temacie a są mądrzejsi od każdego innego na tym świecie tylko, że bez tych klientów nie da się biznesu prowadzić dlatego proszę abyś odpisywał wszystkim rzetelnie i bez zbędnego bicia piany. Ataki jakiekolwiek i w jakimkolwiek zakresie jakie mogą być prowadzone i jakie prowadził od początku w tym poście Julek będą ucięte - a autorzy j/w lub dostaną ode mnie karnet na akupunkturę lub kurs medytacji
Zapowiadam. Dyskusję prowadzimy w temacie a inne posty lądują w koszu. Jeśli Ci się to nie podoba - nie pisz - załóż swój wątek.
Zapowiadam. Dyskusję prowadzimy w temacie a inne posty lądują w koszu. Jeśli Ci się to nie podoba - nie pisz - załóż swój wątek.
zgodzę sie, zgodnie z ISZTAR, i aktem prawnym R2261/98 dla importu z Chin radia samochodowego NAVI/DVD ma zastosowanie stawka cła 10%
merytorycznie chcialbym tylko uzyskac informacje na dwa pytania:
- czy wprowadzany sprzet na rynek polski ma polska instrukcję obsługi?
- czy deklarowany rabat 100 pln po podaniu nicka z forum łączy się z rabatem 100 pln jaki można bez problemu uzyskać na Państwa fanpage (czyli łącznie 200 pln)?
-
- Nowicjusz
- Instrukcje polską oczywiście dodajemy, choć pracujemy nad nową wersją, bardziej graficzną
- Na radio to Tucsona można dostać maksymalnie 150zł rabatu, pod warunkiem, że nie masz wzmacniacza i nie będzie Ci potrzebny specjalny adapter... - 3/4 tucsonów jakie do nas przyjeżdża, nie ma wzmacniacza
Ł.
Witam czy ceny uległy zmianie na plus dla klienta czy nic się nie zmieniło? Jeszcze mam jedno pytanie jako ze nie jestem z wawy jeśli kupiłbym Navi i zamontowa u siebie w aso jak jest pozniej z gwarancja ? Chodzi o ponowne podjechaniem do aso i wymontowanie celem wysyłki bądź dojazd do was? Bo tu jest tez kłopot z raka sytuacja nie jest to rzecz gdzie sam wyjmę i wyślę generują się pewne koszty
-
- Nowicjusz
Jezeli masz wersje bez wzmacniacza to możesz dostać 150zł rabatu
- co do kwesti gwarancyjnych, jeżeli pojawi się jakiś problem, radio należy przesłać do nas, bądź do nas podjechać
Ł.
- co do kwesti gwarancyjnych, jeżeli pojawi się jakiś problem, radio należy przesłać do nas, bądź do nas podjechać
Ł.
Ok rozumiem ale za demontaż radia jeśli nie Podjade do was bo mam za daleko to muszę płacić aso jak z kosztami takiej usługi?