Czesc,
Auto Tucson 1.6 GDI z 2019.
Objawy wlaczam auto jade nagle multimedia (radio nie daje sie przelaczyc ani wylaczyc, nie dzialaja zadne przyciski radio ciagle gra to co bylo wlaczone na poczatku)
- wylaczam silnik i probuje wylaczyc radio, nic nie reaguje
- probuje zmieniac kanaly z kierownicy radio nie reaguje
- wrzucam wsteczny bieg kamera sie nie wlacza
- wylaczam auto zamykam z kluczyka radio ciagle gra i sie swieci nawet jak zgasna juz swiatla wew. i zew.
tylko odlaczenie klemy (-) w aku pomaga radio sie wylacza i potem juz dziala normalne ale jak widze do nastepnego razu bo w przeciagu kilku dni juz kilka razy mi sie tak zrobilo i za kazdym razem musze akumualtor rozpinac.
Ciezko mi bedzie to zglosic w ASO bo normalnie to dziala musialbym aktualnie na zawieszonym systemie pojechac pod ASO i im to pokazac. Ale moze ktos z was juz mial cos takiego?
MI sugeruja tu znajomi ze to moze byc wina slabego akumulatora bo ma juz 5 lat rok temu na ASO mowili ze ma juz tylko 55% pojemnosci moze to to?
Tucson TL
Multimedia sie zawieszaja
-
- Mistrz
- Twój samochód: Tucson 1.6GDI Style
- Kolor: White Sand
Re: Multimedia sie zawieszaja
Moim zdaniem powinieneś udać się do ASO, lub co najmniej nagrać film i wysłać do Hyundai Polska. Nie ma co szukać na siłę samemu, a co jak kupisz nowy akumulator i dalej objaw będzie występował? Jak masz jeszcze gwarancję zgłaszaj usterkę ale może być za późno bo na audio jest trzy lata. I tu Hyundai pewnie umyje ręce i zaproponuje ci wymianę odpłatnie tak jak mi za 27k , w moim problemie po wielkich bojach z Hyundai Polska i serwisem - zrobiłem aktualizacje ze strony Hyundai i problem ustal.......
-
- Świeżak
- Twój samochód: 1.7Crdi
- Rok produkcji: 2017
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Diesel
- Kolor: Biały
Re: Multimedia sie zawieszaja
Witam,
Może ktoś miał podobnie. Otóż pod wpływem wysokiej temp. Na zewnątrz tak od 25st. wzwyż na dworze po odpaleniu samochodu na wyświetlaczu pojawia się tylko napis hyundai, w tle gra radio. Jednak nie można zmienić stacji radia, nie działa nawigacja. Po schłodzeniu wnętrza w samochodzie wyświetlacz dziala poprawnie. Czy ktoś spotkał się z taką sytuacją? Jak to naprawić. Rok temu latem nic podobnego nie działo się. Dziękuję za odpowiedzi.
Może ktoś miał podobnie. Otóż pod wpływem wysokiej temp. Na zewnątrz tak od 25st. wzwyż na dworze po odpaleniu samochodu na wyświetlaczu pojawia się tylko napis hyundai, w tle gra radio. Jednak nie można zmienić stacji radia, nie działa nawigacja. Po schłodzeniu wnętrza w samochodzie wyświetlacz dziala poprawnie. Czy ktoś spotkał się z taką sytuacją? Jak to naprawić. Rok temu latem nic podobnego nie działo się. Dziękuję za odpowiedzi.