Moja żona wykazała się dziś i urwała lewe lusterko w naszym aucie
Zdemontowałem je i na moje oko wystarczy tylko przełożyć podstawę. Zacząłem to rozkręcać i utknąłem na rozłożeniu wtyczki. Jest za duża aby przecisnęła się przez otwór przewidziany na kabel.
Pytanie do tych którzy więcej niż ja liznęli z elektryki samochodowej: jak rozkłada się takie gniazdo, tak aby wyciągnąć z niego wszystkie piny?
To pomarańczowe to gumka, izolacja wtyczki, pod nią są wciśnięte piny. Podważyłem to szare z boku, ale żaden z pinów nie chce z tego gniazda wyjść.
Jak to ugryźć?
Tucson TL
Lusterko zewnętrzne - jak rozbroić kostkę?
-
- Twórca
- Twój samochód: 1.6 GDI
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Manual
- Wersja: TL
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Biały
Re: Lusterko zewnętrzne - jak rozbroić kostkę?
To szare to dodatkowa blokada pinów. Ją trzeba lekko unieść do góry ok 1mm sie dźwiga. Następnie musisz użyć zestawu kluczyków do wyjmowania pinów. Piny same w sobie mają takie blaszki, które trzeba schować odpowiednim kluczykiem z zestawu i pin wychodzi. Ogólnie procedura wymaga wyczucia i cierpliwości niestety
- Tucson
- Autor
- Twój samochód: 1.6 GDI Style - Tour de Pologne
- Rok produkcji: 2016
- Kolor: Polar white
- Kontakt:
Dzięki za info @Hyunmak - oddam to chyba do jakiegoś zakładu zajmującego się elektryką samochodową, znając siebie zaraz coś tam pourywam
-
- Twórca
- Twój samochód: 1.6 GDI
- Kolor: Biały
No ja ćwiczyłem na starych śmieciowych kostkach ze szrotu zanim sie nauczyłem nie unicestwiać pinów i kostek. Długie godziny zeszły, a są piny mniej lub bardziej upierdliwe. Kluczyków jest sporo