Tucson TL
Lusterka zewnętrzne
- rwicik
- Autor
- Twój samochód: Design 1,7 dct
- Kolor: Sand
Lusterka zewnętrzne
Dzisiaj po powrocie na parking zauważyłem, że jedno lusterko jest trochę złożone. Ktoś pewnie zawadził.
Kliknąłem przyciskiem i lusterko ruszyło, otworzyło się, ale wcześniej było słychać kliknięcie. Co to mogło być?
Czy takie siłowe złożenie lusterka nie zaszkodziło mechanizmowi?
Kliknąłem przyciskiem i lusterko ruszyło, otworzyło się, ale wcześniej było słychać kliknięcie. Co to mogło być?
Czy takie siłowe złożenie lusterka nie zaszkodziło mechanizmowi?
Re: Lusterka zewnętrzne
Pewnie wskoczyło na prawidłowy ząbek i będzie ok. To raczej prosty mechanizm zębatek jak w wielu urządzeniach tego typu.
Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka
rav ma rację na 100% nic się nie stało. Mi latem ktoś to zrobił, ale w drugą stronę! Myślę i po lusterku, ale po "siłowym" przestawieniu z powrotem, dział jak nowe
Lusterko "weszło" na swój tor. Kiedyś gdy miałem Opla Corsę B 5d stale z lusterkami miałem problemy. W ten sposób od strony chodnika wypadało 3 razy (1x znalazłem pod autem, 2 musiałem kupić). Te lusterka bardzo łatwo wypadały, jak mi powiedziano w ASO specjalnie aby nie zranić przechodnia (tamtaramtam). W końcu, gdy kupiłem za drugim razem lusterko, przywiozalem je cienkim dructem o coś w srodku. Jeszcze dwa razy znalazlem lusterko wiszące na tym druciku.
Wysłane przy użyciu Tapatalka
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: Tucson GO 1.6 GDI 132
- Kolor: Moon Rock
Lusterka są tak projektowane aby złożyły się przy odpowiedniej sile. Jest to wymaganie prawne.
Tak jak już koledzy pisali powyżej nic nie powinno się uszkodzić.
Tak jak już koledzy pisali powyżej nic nie powinno się uszkodzić.
Hyundai Tucson 1.6 GDI 132 KM
Wersja GO
Koła 17"
Wersja GO
Koła 17"
- rwicik
- Autor
- Twój samochód: Design 1,7 dct
- Kolor: Sand
Lusterka działają bez zająknięcia.
Ostatnio zauważyłem, iż lusterka nie składają się równomiernie, to znaczy z prawej strony szybciej niż z lewej.
Też tak macie?
Też tak macie?
Raczej nie, nawet przed chwilą przez okno swojego otworzyłem i zamknąłem i z daleka wygląda, że równomierne.
hmmm dziwne, wydaje mi się, że to stało się to po dłuższej jeździe w cięższych warunkach (ulewa, deszcz, błoto). Może coś się zabrudziło.