Prezentują się bardzo ładnie! Widziałem już takie na żywo, chociaż właściciel nie za bardzo się postarał i były przyklejone trochę krzywo.
A co do zabezpieczenia drzwi przed obiciem... nie byłbym taki pewien! Zwróćcie uwagę, że tylne drzwi ze względu na nadkole są mocno wykrojone i potencjalne wgniecenia naszego samochodu są na dużo wyższej wysokości. O ile z przodu jeżdżą osoby dorosłe, które bardziej zwracają uwagę na uszkodzenia sąsiadujących samochodów, to z tyłu wozimy dzieciaki, które z wielkim rozmachem potrafią wysiąść z samochodu
Tucson TL
Listwy boczne
-
- Mistrz
- Twój samochód: Tucson TL (2015) 1.6 T-GDI 4WD
- Kolor:
Re: Listwy boczne
1.6 T-GDI 4WD Comfort
-
- Weteran
- Twój samochód: 1,7 Comfort 2WD
- Kolor: Biały
Chodzi mi bardziej o inne auta że rant na naszych drzwiach jest najbardziej wysunięty i go odbijają.
-
- Mistrz
- Twój samochód: Tucson TL (2015) 1.6 T-GDI 4WD
- Kolor:
Rant jest wysunięty najbardziej, ale konstrukcja tylnych drzwi każdego samochodu powoduje, że stojąc na parkingu nie uchronią nas przed obiciem naszego auta przez innych użytkowników samochodów. Mnie strasznie irytują prezenty w postaci dołków pozostawionych przez innych właścicieli samochodów (ja takiego prezentu nie zrobiłem jeszcze nikomu).
1.6 T-GDI 4WD Comfort
-
- Weteran
To samo nas denerwuje ,ja na tym rancie miałem juz dwa obicia i dlatego decyzja listwy.
- Speedor
- Autor
- Twój samochód: 1,6 GDI Style
- Napęd 4x4: Tak
- Kolor: PolarWhite
Ja pod hipermarketami zawsze parkuje na uboczu. Staram się nie pchać między samochodami.
7 dni po odbiorze auta jakiś *ujek na mieście zarysował mi tylne drzwi i lekko wgniótł.
Nie pierwszy raz na przestrzeni lat.
Teraz mam odruch że oglądam auto zanim wsiadam.
Naprawa AC.
7 dni po odbiorze auta jakiś *ujek na mieście zarysował mi tylne drzwi i lekko wgniótł.
Nie pierwszy raz na przestrzeni lat.
Teraz mam odruch że oglądam auto zanim wsiadam.
Naprawa AC.
-
- Twórca
- Twój samochód: KIA Cee'd Sportswagon XL 2013 1,6 CRDi 128 6AT
- Kolor: Dark Metal
Zamontowałem u siebie listwy boczne na drzwiach zakupione ze strony www.listwyboczne.pl i muszę przyznać, że jestem bardzo zadowolony. Zarówno jakość listew, jak i ich dopasowanie do pojazdu oraz obsługa sklepu Rider perfekcyjne. Listwy nie dość, że wkomponowują się w profil drzwi, chronią przed uderzeniami, to dodają moim zdaniem lepszego, bardziej charakternego wyglądu. Są wykonane chyba z takiego samego materiału, jak oryginalny obrys samochodu, przynajmniej tak to wygląda, tak że nie ma tandety. Bardzo polecam, zapłaciłem 240 + przesyłka. Po montażu przylegają idealnie i bardzo trudno je oderwać, wydaje mi się, że będą się trzymać (zastosowano specjalną taśmę 3M). Dodatkowo na tej samej stronie zakupiłem taką specjalną ramkę na tablicę rejestracyjną, która ma obramówkę z bardzo grubego, plastycznego poliuretanu. Przy delikatnym kontakcie z przeszkodą (np. cofający samochód) chroni przed uszkodzeniem. Kosztuje to 40 zł.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Twórca
- Twój samochód: KIA Cee'd Sportswagon XL 2013 1,6 CRDi 128 6AT
- Kolor: Dark Metal
Jeszcze fotka tej ramki.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Speedor
- Autor
- Twój samochód: 1,6 GDI Style
- Napęd 4x4: Tak
- Kolor: PolarWhite
Spox wygląda. Nie ma prawa się odkleić. W Grand Vitarze miałem listwy boczne na drzwi trzymające taśmą 3M. Siedem lat trzyma i jest ok.
-
- Weteran
Ja mam już je z miesiąc ,przeżyły dwie ulewy i wszystko ok ,tez brałem z tej stronki co ty .Mój efekt pare postów wcześniej.