Tucson TL
Lewarek lub podnośnik
- Fred.X
- Weteran
- Twój samochód: Tucson 1.6 GDi
- Kolor: Polar White
Re: lewarek/podnośk
krisman ale pod progiem jest taki tunel i ta stopka idealnie tam się wpasowuje ...
Ale powinno się podnosić w miejscu do tego przeznaczonym, jest zaznaczone nacieciami na rancie i ten rant powinien wchodzić w szczelinę lewarka.
Fred.X to miejsce o którym piszesz nie jest bezpieczne do podnoszenia. Miałem identyczne obawy co do tej kostki, i zakupiłem jednak oryginalny,mużywany z Santa Fe.
-
- Weteran
- Twój samochód: nieważne
- Kolor: nieważne
Panowie ta góra lewarka jest odwracalna. Po odwróceniu jej o 90 stopni rant idealnie wchodzi w szczelinę między wypustkami tej gumy/plastiku.
2016 Hyundai Tucson 1.6GDI, Phantom Black
Kiedyś, w Cordobie Vario przez niehlujne włożenie lewarka wdusilem sobie prógkrisman pisze:Ale powinno się podnosić w miejscu do tego przeznaczonym, jest zaznaczone nacieciami na rancie i ten rant powinien wchodzić w szczelinę lewarka.
Wysłane przy użyciu Tapatalka
- Bartek
- Forumowicz
- Twój samochód: 1.6 GDI Comfort Navi
- Kolor: czarny
A jakiej wysokość ten rant musi byc blokowany w lewarku, bo się nie przyglądałem ? Chodzi mi o to ,czy głębiej będzie w lewarku z plastikiem czy takim standardowym metalowym, jaki polecał @krisman ? ( tej chwili zamówiłem już czerwony z plastikiem/gumą, ale zawszę mogę spróbować zamienić jeśli nie jest wysłany stąd tez moje pytanie.
- Fred.X
- Weteran
krisman zajrzyj pod auto , dokładnie w miejscu o którym mówisz , jest próg ,tunel , i zgrzew blachy , jak masz lewarek z miejscem (wypustem) na zgrzew, to służy on tylko aby uniknąć obsunięcia, lewarek i tak podnosi za ten tunel
- Bartek
- Forumowicz
- Twój samochód: 1.6 GDI Comfort Navi
- Kolor: czarny
J nie chciałem się kłaść pod sklepem, aby obciachu nie narobić Sprawdzałem przed lewym tylnym kołem - widziałem 2 nacięcia i prawdopodobnie o to standardowe miejsce do montażu chodziło.
Przecież wiem o tym, chyba pomyliłeś adresataFred.X pisze:krisman zajrzyj pod auto , dokładnie w miejscu o którym mówisz , jest próg ,tunel , i zgrzew blachy , jak masz lewarek z miejscem (wypustem) na zgrzew, to służy on tylko aby uniknąć obsunięcia, lewarek i tak podnosi za ten tunel
Mi chodziło tylko o to zabezpieczenie przed obsunięciem
- Fred.X
- Weteran
W sumie nie próbowałem bujać autem , pamiętam jak Alfa 166 na fabrycznym lewarku mi zjechała , na szczęście podkładam koło pod auto ...