Hej,
Mam Tucsona przedliftowego (2016r) w wersji Style (światła LED). Na gwarancji wymienione mi zaparowane lampy przednie - usterka często opisywana na forum. Nowe dają delikatną fioletową poświatę przy górnej krawędzi słupa światła. Poprzednie nie miały tego efektu (albo był prawie niezauważalny). Auto kupiłem używane (2letnie), więc nie wiem, czy od nowości tak miał i z czasem się "wyrobiły" i ta poświata się zmniejszyła.
Pytanie szczególnie do osób, którym wymieniono te lampy albo do osób, które mają to auto od nowości - też macie coś takiego?
Lampy ogólnie świecą tak samo jak wcześniej albo nawet minimalnie lepiej (wiadomo - nowe klosze, nowe "żarówki"). Czasem widać nowe auta (różne marki), których lampy dają podobny efekt. W przypadku xenonów był się martwił, bo to oznaka, że się kończą, ale to LEDy...
Tucson TL
Lampy po wymianie dają fioletową poświatę
-
- Weteran
- Twój samochód: 1.6 GDI (N Line) 2WD
- Kolor: Olivine Grey
Re: Lampy po wymianie dają fioletową poświatę
W 2016 roku były ledy? Może obrysówki ale lampy to raczej soczewka xenon, a może się mylę? Ksenon daje taka poswiate w zależności jak się wiązka rozprasza, nigdy nie słyszałem zeby to był efekt zużycia.
-
- Weteran
- Twój samochód: 1.6 GDI Style
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Manual
- Wersja: TL
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Biały
Re: Lampy po wymianie dają fioletową poświatę
Oczywiście że były ledy.