Z ciekawostek, filtr kabinowy jest do wymiany dopiero przy następnym przeglądzie (30kkm), ale że miałem już kupiony polecany tutaj filtr MAN to od razu poprosiłem o wymianę.
Przy okazji umówiłem się na wymianę odstającej klapki wlewu paliwa

Wg mnie ma sens tak czy owak, bo nie wiadomo co w tej beczce pływa i ile już stoi na warsztacie, czy było do niej coś dolewane - wracał nadmiar itp. Ja tam wolę olej z zamkniętej fabrycznie bańki.NiktTakiegoNieMa pisze: ↑09 mar 2023, 15:27Moim zdaniem nie warto było bawić się z tym olejem, może gdybym brał olej z Allegro (~220zł) to by miało to więcej sensu.
O! To mnie bardzo interesuje! Będą wymieniać? A co dokładniej? U mnie powiedzieli - Ło panie - się nie da!NiktTakiegoNieMa pisze: ↑09 mar 2023, 15:27Przy okazji umówiłem się na wymianę odstającej klapki wlewu paliwa![]()
Pan przy wstępnych oględzinach powiedział, że w co drugim tak odstaje, przyglądali się sprawie i prawdopodobnie klapka opiera się o korek wlewu i w efekcie się odkształca. Po ściągnięciu korka może było ciut lepiej więc może to to. Powiedział też, że jakiś inny klient już czeka na klapkę z Korei i trzeba długo czekać, ale okazało się, że do mojego egzemplarza jest w Niemczech i w ciągu paru dni uda się ją ściągnąć. Dziwne, że to robi różnicę, no ale ja tam się na łańcuchach dostaw nie znam. Powiedział też szczerze, że nie wie czy to pomoże bo jeszcze nie wymieniali. Jutro jadę na wymianę, zobaczymy.
Trzymam kciuki - daj znać, proszę, jakie są efekty.