dziwna sprawa - ciągnąłem przyczepę kempingową i musiałem trochę manewrować przód - tył żeby ją ustawić na polu. I nie trwało to jakoś bardzo długo.
Wyskoczył komunikat, coś w stylu "Temperatura w skrzyni za wysoka " i chyba żeby wyłączyć. Zgaszenie, nic nie dało. Musiałem dokończyć ustawianie.
I okazało się nagle że nie mam wstecznego. Bieg ustawiony na R i nic. Gaz w podłogę i d***.... Natomiast w przód D idzie...
Moje szczęście, że już prawie byłem na pozycji, to zgasiłem auto, rozpiąłem przyczepę i ustawiliśmy ją pchając ręcznie.
Po parunastu minutach, musicalem odstawić auto. Odpaliłem, odjechałem na D. Sprawdziłem R i wygląda że działa.
Co to za cuda? Miał ktoś tak?
Tucson TL
Komunikat Temperatura w skrzyni za wysoka - Brak wsteczengo
- Baranek
- Forumowicz
- Twój samochód: 2.0L GDI 4WD Canada
- Kolor: Phantom black
Re: Komunikat Temperatura w skrzyni za wyskoa - Brak wsteczengo
Wiem, ze Tucsony miały problem z przyczepami. Sprawdź poziom oleju w skrzyni; czy aby nie jest przypalony ( ile kkm ma przelotu?) . Przy manewrach i duzej tmp skrzynia ma problem z chłodzeniem mozę to było przyczyną i elektronika zadziałała prawidłowo. Do przodu mogłeś jechać bo to musi działać tak byś nie blokował drogi przy usterce (mógł zjechać na pobocze)
-----------------------------
Good driver just driving.
Good driver just driving.
-
- Mistrz
- Twój samochód: Aaa
- Kolor: Biały
Re: Komunikat Temperatura w skrzyni za wyskoa - Brak wsteczengo
Nie wszystkie Tucson z automatem są wyposażone w chłodnicę oleju skrzyni biegów.
Wiem, bo szukając do swojego chłodnicy wody, widziałem dwa rodzaje.
Z dodatkowymi przewodami do chłodnicy oleju skrzyni biegów i bez przewodów.
Wiem, bo szukając do swojego chłodnicy wody, widziałem dwa rodzaje.
Z dodatkowymi przewodami do chłodnicy oleju skrzyni biegów i bez przewodów.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.