Tucson TL
Komendy głosowe
-
- Weteran
- Twój samochód: 1.7 CRDi 7DCT
- Kolor: Black Phantom
Re: Komendy głosowe
Tak, dokladnie ten komunikat.
Dlatego uwazam ze komendy glosowe w Tucsonie sa do bani. Nie da sie inaczej jak przez kabel. A po co mi kabel z tel do usb auta.
Dlatego uwazam ze komendy glosowe w Tucsonie sa do bani. Nie da sie inaczej jak przez kabel. A po co mi kabel z tel do usb auta.
-
- Świeżak
- Twój samochód: 1.7 CRDI 7DCT 2WD
- Kolor: biały
No właśnie po to ja korzystam cały czas z map Google z android auto i komend głosowych.
Wysłane z mojego Mi MIX 2 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego Mi MIX 2 przy użyciu Tapatalka
-
- Weteran
Skoro na kablu, to do bani wlasnie. Ja mam rozmawiac z autem, a nie przez posrednika w postaci telefonu. W autach innych marek, dziala to bezprzewodowo, zupelnie bez uzycia telefonu.
-
- Twórca
- Twój samochód: 1 -1.6 Comfort, 2- 1.6 N Line
- Kolor: 1-Biały, 2- Biały
Po to można umówić się na jazdy próbne, wypożyczyć auto na kilka dni, żeby sobie takie rzeczy sprawdzić . Teraz albo auto sprzedać i kupić sobie innej marki lub wywalić fabryczną navi i wstawić fabryczne radio tam sobie można pogadać
- Tucson
- Autor
- Twój samochód: 1.6 GDI Style - Tour de Pologne
- Rok produkcji: 2016
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Manual
- Wersja: TL
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Polar white
- Kontakt:
Ja tam bym chciał choćby przez kabelek pogadać u mnie mimo navi nie ma takiej opcji
-
- Weteran
Tak wlasnie zrobie. Sprzedam auto. Dzieki za rade i rozwiazanie nurtujacego mnie problemu.
- Tucson
- Autor
- Twój samochód: 1.6 GDI Style - Tour de Pologne
- Rok produkcji: 2016
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Manual
- Wersja: TL
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Polar white
- Kontakt:
@Tommy, nie ma się co denerwować, nie mam Android Auto, na Twoim miejscu... trudno, przyzwyczaiłbym się do kabelka. Na pewno zainwestowałbym w taki kabelek i jakiś uchwyt do telefonu.
-
- Weteran
@Tucson, to nie kwestia zakupu kabelka i uchwytu, bo takowe posiadam. Chodzi o sam fakt inicjowania polaczenia komend poprzez telefon. Zle to rozwiazanie jest. Wsiadam do auta, wciskam „gadajaca twarz” i bez podlaczania kabli powinno dzialac. W dobie bezprzewodowych instalacji, ogolnego bluetooha, takie rozwiazanie jak ma Hyundai Tucson, jest nieakceptowalne. Auto jest in plus, poza ta niedogodnoscia.
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: 1.6 T-GDI 2WD Comfort
- Kolor: White sand
Ja mam wersję bez nawigacji. Komendy głosowe działają jak najpierw włączy się radio. Dopiero wtedy przycisk na kierownicy i można wydawać komendy.
1.6 t-gdi 2wd comfort white sand
-
- Twórca
- Twój samochód: 1 -1.6 Comfort, 2- 1.6 N Line
- Kolor: 1-Biały, 2- Biały
Tommy nie spinaj się tak. Ze sprzedażą to był żart. Mnie też denerwuje jak coś nie działa lub udaje, że działa. Niestety nasze navi są na Windowsie a on się z Androidem nie lubi i jakaś tam kompatybilność wynika tylko z przepisów prawa.
Chyba więc nie ma co liczyć na jakąś aktualizację która to poprawi. Wyjście pierwsze to bolesna akceptacja tego co jest, dla pocieszenia w Kia Sportage sytuacja jest identyczna.
Drugie to zapytanie na forum kolegów którzy mają navi dedykowaną, jak wygląda tam sprawa komunikacji głosowej i czy jest lepiej. Wówczas możesz się zdecydować na taką wymianę, niestety jest to dodatkowy spory koszt. Tym bardziej, że dopiero co kupiłeś auto i już sporo zapłaciłeś za navi.
Ja niedawno wymieniłem radio na fabryczną navi. Wybór był świadomy bo jakość oferowanych navi dedykowanych mnie nie przekonała. A i tak najbardziej zależało mi na kamerze cofania dlatego wybrałem fabryczną.
Ale zaraz odezwą się pewnie koledzy, którzy polecą jakąś godną uwagi navi dedykowaną.
Chyba więc nie ma co liczyć na jakąś aktualizację która to poprawi. Wyjście pierwsze to bolesna akceptacja tego co jest, dla pocieszenia w Kia Sportage sytuacja jest identyczna.
Drugie to zapytanie na forum kolegów którzy mają navi dedykowaną, jak wygląda tam sprawa komunikacji głosowej i czy jest lepiej. Wówczas możesz się zdecydować na taką wymianę, niestety jest to dodatkowy spory koszt. Tym bardziej, że dopiero co kupiłeś auto i już sporo zapłaciłeś za navi.
Ja niedawno wymieniłem radio na fabryczną navi. Wybór był świadomy bo jakość oferowanych navi dedykowanych mnie nie przekonała. A i tak najbardziej zależało mi na kamerze cofania dlatego wybrałem fabryczną.
Ale zaraz odezwą się pewnie koledzy, którzy polecą jakąś godną uwagi navi dedykowaną.