Tucson TL
Kluczyk inteligentny i klapa bagażnika
- SerRoberto
- Forumowicz
- Twój samochód: 1,6 T-GDi 7DCT Premium, 4WD, Krell
- Kolor: Phantom Black
Re: Kluczyk inteligentny i klapa bagażnika
Jak tylko coś wyskakuje od razu temat wrzucać póki samochód jest na gwarancji....
Hyundai Tucson 1.6 T-GDi 7DCT, 4WD, Premium, Krell, Phantom Black
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: 1.6 GDI Style 2WD
- Kolor: White
Wracam do tematu. Tak jak przypuszczałem padła antena pod tylnym zderzakiem. Wymienili i działa jak trzeba.
-
- Forumowicz
- Twój samochód: 1,7 CRDI 141km 7DCT 2wd style maj 2017
- Kolor: White sand
Mam to samo tylko że u mnie stwierdzili że to switch w klapie -jestem umówiony na wymianę chociaż uważam że to też antena z tyłu pod zderzakiem -inny serwis też podejrzewa że to antena ale muszę mieć kontynuację naprawy w tamtym serwisie -czuję że stracę tylko czas i będę musiał wracać jeszcze raz. Plus taki że chociaż dzięki Tobie wiem gdzie szukać bo te serwisy hyundai w większości są słabe niestety -)
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: 1.6 GDI Style 2WD
- Kolor: White
Nie wiem jak u Ciebie diagnozowali usterkę ale u mnie podpięli komputer i wyszło że antena się nie komunikuje dlatego diagnoza była jednoznaczna.
-
- Forumowicz
- Twój samochód: 1,7 CRDI 141km 7DCT 2wd style maj 2017
- Kolor: White sand
U mnie podobno komputer i nic nie wykazał. Czekam na czesci -switch bo jest problem z dostawami. Mi nie pasuje to na switch gdyż serwisant jak go oglądał -switch -to nic nie pokazywało że jest nie dobrze- i w serwisie klapa działała ok . Czasem u mnie też trudno otworzyć drzwi bezkluczykowo - ale otworzę po kilku razach.Nie wiem czy ma to też związek z klapą- gdzieś wyczytałem że może być przerwana jakaś wiązka przewodowa biegnąca pod deską rozdzielczą ( u mnie zdejmowali deskę rozdzielczą i nie wiem czy to ma też związek z ta awarią)
-
- Mistrz
- Twój samochód: Tucson 1.6GDI Style
- Kolor: White Sand
Panowie odkopie temat :
Miałem w pierwszym roku użytkowania wymieniany zamek tylnej klapy ponieważ między zegarami wyświetlał się komunikat że klapa jest otwarta a fizycznie była zamknięta , ostatnio zauważyłem że nie mogę jej otworzyć z pilota w żaden sposób otwierała się tylko przez podejście do auta i naciśnięcie ręką przycisku w klapie jakie było dziś moje zdziwienie że nie mogę jej otworzyć w ten sposób - natomiast zaczęło działać otwieranie zdalne z pilota . Mam inteligentny klucz o co może chodzić czy to jest jakoś programowalne ( czy nosząc klucz w kieszeni przypadkowo coś się naciska i przeprogramywuje ????
Miałem w pierwszym roku użytkowania wymieniany zamek tylnej klapy ponieważ między zegarami wyświetlał się komunikat że klapa jest otwarta a fizycznie była zamknięta , ostatnio zauważyłem że nie mogę jej otworzyć z pilota w żaden sposób otwierała się tylko przez podejście do auta i naciśnięcie ręką przycisku w klapie jakie było dziś moje zdziwienie że nie mogę jej otworzyć w ten sposób - natomiast zaczęło działać otwieranie zdalne z pilota . Mam inteligentny klucz o co może chodzić czy to jest jakoś programowalne ( czy nosząc klucz w kieszeni przypadkowo coś się naciska i przeprogramywuje ????