Padł mi kierunkowskaz migacz w lusterku. Dostała się do niego jakoś wilgoć. Widać w nim krople wody.
Oczywiście przestał działać. Dziwne jest to że komp tego nie zuqażył, może dlatego że to LED.
Dzwoniłem do ASO i chcą za niego prawie 500 zł. Na alledrogo są jakieś zmieniki - czy ktoś z was może wymieniał na taki jakiś zamiennik?
Żeby go wyjąć, trzeba rozpruć całe lusterko. Niestety u mnie nie udało się to nie uszkadzając wkładu z lustrem. Wkład do mojej wersji też cena kosmiczna - ponad 600 zł. Na allegro są używki ale brak mojej wersji z BLISem. Jedyne zamienniki jakie widziałem są na aliex. około 150 zł. Zamówiłem, zobaczymy co będzie.
PS. Rozkleił się kawałek tego migacza, ale wystarczyło żeby na myjce bezdotykowej (a może i wcześniej też) wcisnąć tam wilgoć...
Tucson TL
Kierunkowskaz migacz w lusterku wilgoć
-
- Twórca
- Twój samochód: Tucson 1.6 T-GDI 4WD
- Rok produkcji: 2016
- Napęd 4x4: Tak
- Skrzynia: Automat DCT
- Wersja: TL
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Ładny XN3
Re: Kierunkowskaz migacz w lusterku wilgoć
Niestety, ten zamiennik to zamiennik nie wiem do do jakiej wersji, ale na pewna nie do Tucosna 2106. https://allegro.pl/oferta/nowy-prawy-ki ... 2131534181
Ma trochę inny rozmiar i montażowe elementy są przesunięcie.
Innych brak i na aledrgogo i na aliexpsie... Pozostaje zakup albo nowego w ASO albo używki całego lusterka. Natomiast mam teraz obawy czy aby te migacze w różnych lusterkach (a są różne patrząc na numery) czy aby trafie na taki co ja potrzebuje ...
Innych brak i na aledrgogo i na aliexpsie... Pozostaje zakup albo nowego w ASO albo używki całego lusterka. Natomiast mam teraz obawy czy aby te migacze w różnych lusterkach (a są różne patrząc na numery) czy aby trafie na taki co ja potrzebuje ...
-
- Mistrz
- Twój samochód: Tucson 1.6GDI Style
- Kolor: White Sand
Dafior01 pisze: ↑09 cze 2023, 11:26Niestety, ten zamiennik to zamiennik nie wiem do do jakiej wersji, ale na pewna nie do Tucosna 2106. https://allegro.pl/oferta/nowy-prawy-ki ... 2131534181
Nie wiem jak kolega szuka ale na all...... Jest tego parę sztuk a wpisując w google wyskakuje tego że hohohoho bo tam też sklepy i szroty są.
Z drugiej strony jak by kolega umieścił fotkę swojego jak wygląda to i może by ktoś znalazł chwilę i poszukał a tak du.....a.
-
- Twórca
Też tak myślałem że będzie dużo. Ale tak nie jest. Taki migacz ma być 87623-D7000 i tak on wygląda. Zaznaczyłem elementy które są inne, tzn są przesunięte lub ich brak.
Wydaje mi się że lusterka mimo że z wyglądu takie same, to ich środki są inne na różnych rynki np. US/Kanda czy Azja czy Eu.
Więc @mexxmen30 jakbyś mi takie znalazł, to byłbym bardzo wdzięczny Mnie się nie udało, ani na allegro, ani na alliex, ani na innych PL szrotach... Ale może coś przegapiłem.
Okazuje się bowiem że to samo lusterko, w tej samej wersji wyposażenia (czyli 12 pin), występuje w zupełnie innym ułożeniu tych pinów. Tu jest taki kłopot, że naklejka z numerem części jest jest nieczytelna, lub jej nie ma i sprzedawcy nie podają tego numeru - ale podają że 12 PIN. O ile jest zdjęcie tej wtyczki i wiesz że jaki masz, to ci się uda. Ja do piątku nie wiedziałem, i właśnie takie odsyłam... Poniżej zdjęcia tych różnych wtyczek (właściwie to gniazd).
wersja lusterka 87620-D7060:
wersja lusterka 87610-D7060:
Wydaje mi się że lusterka mimo że z wyglądu takie same, to ich środki są inne na różnych rynki np. US/Kanda czy Azja czy Eu.
Więc @mexxmen30 jakbyś mi takie znalazł, to byłbym bardzo wdzięczny Mnie się nie udało, ani na allegro, ani na alliex, ani na innych PL szrotach... Ale może coś przegapiłem.
Okazuje się bowiem że to samo lusterko, w tej samej wersji wyposażenia (czyli 12 pin), występuje w zupełnie innym ułożeniu tych pinów. Tu jest taki kłopot, że naklejka z numerem części jest jest nieczytelna, lub jej nie ma i sprzedawcy nie podają tego numeru - ale podają że 12 PIN. O ile jest zdjęcie tej wtyczki i wiesz że jaki masz, to ci się uda. Ja do piątku nie wiedziałem, i właśnie takie odsyłam... Poniżej zdjęcia tych różnych wtyczek (właściwie to gniazd).
wersja lusterka 87620-D7060:
wersja lusterka 87610-D7060:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Mistrz
- Twój samochód: Tucson 1.6GDI Style
- Kolor: White Sand
Może trochę to trwa i dziwny u ciebie jest ten kierunkowskaz ale są dostępne :
https://www.ebay.pl/itm/373172728371?ch ... 64QAvD_BwE
https://www.ebay.pl/itm/373172728371?ch ... 64QAvD_BwE
-
- Twórca
Ebay z Dojcze za prawie 350 zł... ryzykownie. 200 zł więcej i jest nówka z ASO. Jak dla mnie - używki tak, ale z PL.
Mimo to dziękuję. Zamówiłem używane całe lusterko za 500 PLN. I w moim kolorze. Przy odrobinie szczęścia, może nie będzie będzie porysowane.
Mimo to dziękuję. Zamówiłem używane całe lusterko za 500 PLN. I w moim kolorze. Przy odrobinie szczęścia, może nie będzie będzie porysowane.