Wciskasz kluczykiem guzik odpalania i wtedy zadziala.destroyed22 pisze: ↑11 sie 2020, 11:51Witam odświeżę temat bo interesuje mnie jedna rzecz odnośnie keyless. Przyjmijmy, że bateria w kluczyku pada.. jak wtedy odpala się tucsona? Przykłada się w jakieś konkretne miejsce klucz?
Tucson TL
Keyless
-
- Świeżak
- Twój samochód: 2.0 CRDI STYLE 4WD 136KM
- Kolor: Srebrny
Re: Keyless
- destroyed22
- Twórca
- Twój samochód: 1.6 GDI STYLE
- Kolor: Biały
Ok dzięki za odpowiedź, czy system keyless posiada jakieś wady , o których trzeba wiedzieć? Może się to zepsuć całkowicie ? Jakie wtedy mogą być koszty?
-
- Świeżak
- Twój samochód: 2.0 CRDI STYLE 4WD 136KM
- Kolor: Srebrny
u mine przez 5 lat uzytkowania nie trafiły się żadne problemy, wad u siebie nie znalazłem też w codziennym użytkowaniu, co do zepsucia to nie mam pojęcia jakie koszty
-
- Mistrz
- Twój samochód: Tucson 1.6GDI Style
- Kolor: White Sand
Ja miałem małe wpadki w pierwszym roku użytkowania podczas gaszenia auta zdążyło się z trzy razy że auto po zgaszeniu tak w czasie około max 2-3 sekund odpaliło samo zgłosiłem to niezwłocznie niczego nie wykryto podczas sprawdzania tej usterki ale od tamtej pory wszystko działa idealnie .
-
- Twórca
- Twój samochód: 1.6 CRDi 7DCT 2WD Premium
- Kolor: Micron Grey
Tucson to mój pierwszy samochód, w którym mam system keyless - szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie już następnego auta ze zwykłą stacyjką. Człowiek szybko się przyzwyczaja do dobrego...
- destroyed22
- Twórca
Na forum jeszcze nie miałem okazji poczytać o kradzieży tucsona z keyless , poza tym złodziej ukradnie to auto, które chce i tu już nie ma znaczenia keyless czy stacyjka
- destroyed22
- Twórca
Panowie a co to na keyless to ACC, ON, OFF. Czy On to włączony zapłon / uruchomiony silnik a ACC tylko włączony zapłon tak jak przekręcony kluczyk do pozycji kontrolek?
-
- Mistrz
- Twój samochód: Tucson 1.6GDI Style
- Kolor: White Sand
Jak nie wciśniesz sprzęgła to tak jak w zwykłej stacyjce podajesz prąd czy to do radia lub elektrycznych szyb , jak wciśniesz sprzęgło to od razu auto uruchomi silnik lub zgasi .
- destroyed22
- Twórca
Okej To jest dla mnie jasne, a co znaczy acc? Czy tak jak napisałem czy źle myślę