Tucson TL
Kamera przód
-
- Twórca
- Twój samochód: 1.6 GDI 2WD
- Napęd 4x4: Tak
- Kolor: White
Kamera przód
Cześć.
Czy jest ktoś z forumowiczów który montował w Tucson coś takiego.:
53,88 zł 37%OFF | 100% IP68 logo pojazdu znak kamery 520 TVL HD kolor dla Hyundai przednie logo osadzone kamery dla Tucson 2019 przednia kamera
https://a.aliexpress.com/5SteX7nl1
(Kamera przód w znaczku)
Jeśli jest to czy mógłby podzielić się wiedzą jak przewody którędy przeciągał gdzie w co wpinali.
Czy jest to do ogarnięcia w domu garażu czy u elektronika.
Dzięki za sugestie i podpowiedzi.
P.s
A może inna kamerka (wiem chińczyk to ale filozofii do obrazu nie potrzeba).
Dzięki.
53,88 zł 37%OFF | 100% IP68 logo pojazdu znak kamery 520 TVL HD kolor dla Hyundai przednie logo osadzone kamery dla Tucson 2019 przednia kamera
(Kamera przód w znaczku)
Jeśli jest to czy mógłby podzielić się wiedzą jak przewody którędy przeciągał gdzie w co wpinali.
P.s
Dzięki.
-
- Mistrz
- Twój samochód: Tucson 1.6GDI Style
- Kolor: White Sand
Re: Kamera przód
Myślę że nikt tego jeszcze nie zakładał tym bardziej że wiele aut ma czujniki parkowania z przodu lub kamery 360 stopni ale znalazłem coś takiego
-
- Twórca
- Twój samochód: 1.6 GDI 2WD
- Kolor: White
Dzięki
-
- Świeżak
- Twój samochód: Tour de Pologne
- Kolor: Szary
Odświeżam temat. W poprzednim aucie miałem kamerkę z tyłu i z przodu. Teraz bardzo mi brakuje tej przedniej. Podjechanie do auta z przodu na 2 centymetry, a nie na 20 na czujniki nieraz wiele zmienia. Widziałem już te kamerki, o których pisze Marcinus00, ale nie widziałem opinii kogoś kto używa. Może ktoś zamontował i się podzieli wrażeniami?
-
- Świeżak
Jeszcze znalazłem udaną próbę montażu.Marcinus00 pisze: ↑11 sty 2020, 8:17Cześć.
(Kamera przód w znaczku)
P.s
Dzięki.
-
- Twórca
- Twój samochód: Tucson 1.6 T-GDI 4WD
- Rok produkcji: 2016
- Skrzynia: Automat DCT
- Wersja: TL
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Ładny XN3
Ale jak to... Wrzucam wsteczny, przełączam wtedy widok na przód? Ale po co? Przecież auto jedzie do tyłu, a nie do przodu...
-
- Świeżak
W moim poprzednim aucie dodatkowo była zamontowana kamera z przodu, która włączała się przy uruchomieniu auta i działała do prędkości ok. 10 km/h, po czym sama się wyłączała. Był też dodatkowy wyłącznik, żeby ją dezaktywować, gdyby komuś to przeszkadzało. Teraz gdy tego nie mam, doceniam jak było to użyteczne podczas parkowania na centymetry.
- Baranek
- Forumowicz
- Twój samochód: 2.0L GDI 4WD Canada
- Kolor: Phantom black
Ooo widzę że mój filmik z montażu kamery żyje jeszcze 
Zamontowany jest dodatkowy moduł przełączania sygnału AV. Dlatego na konsoli jest przełącznik z ikonką kamerki. Jak jedziesz możesz ją włączyć przód i oglądać.

Zamontowany jest dodatkowy moduł przełączania sygnału AV. Dlatego na konsoli jest przełącznik z ikonką kamerki. Jak jedziesz możesz ją włączyć przód i oglądać.
-----------------------------
Good driver just driving.
Good driver just driving.
-
- Twórca
- Twój samochód: Tucson 1.6 T-GDI 4WD
- Rok produkcji: 2016
- Skrzynia: Automat DCT
- Wersja: TL
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Ładny XN3
W sumie to fajne to jednak tak myślę. Możesz podzielić się wiedzą trochę? Pytanka:
A który rozmiar (model) tej kamery jest dla naszych Tucsonów? (z aukcji aliexprees którą podałeś https://www.aliexpress.com/item/32601567723.html)?
Radio które masz, to chyba nie jest oryginalne Tucsona (na pewno to nie jest GEN2 WInCE)? Jakie?
Monitor trigger power - czyli zmuszenie radia aby się uruchomił obraz z kamery - pod co to podłączyłeś w oryginalnym radiu (ewentualnie w chińczyku)?
Reverse triger - rozumiem że z wiązki znalazłeś wsteczny przewód i tam się wlutowałeś. Tak?
I na koniec - oryginalna kamera w Tucsonach nie jest na 12V, a chyba na 6 V. Jak sobie z tym poradziłeś?
Dzięki