Tucson TL
Kamera cofania
- Tucson
- Autor
- Twój samochód: 1.6 GDI Style - Tour de Pologne
- Rok produkcji: 2016
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Manual
- Wersja: TL
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Polar white
- Kontakt:
Re: Kamera cofania
Nie spełni się, w każdym bądź razie nie tak szybko. Za dużo potentatów od ropy i innych branż ogromnego przemysłu motoryzacyjnego lobbuje za tym
Ostatnio jak parkowałem między dwoma autami, dzieki kamerze i czujnikom wjechałem w tak ciasne miejsce (równolegle), że w życiu bym tam nie wiechał bez. A gosc na chodniku aż rabanu narobił
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: Tucson 1.6 GDI Comfort
- Kolor: Polar White
Kamera cofania to coś co bym dołożył sobie, ale za taką stacje multimedialną jaką instaluje hyundai nie miałem ochoty dokładać tyle kasy, mam nadzieję, może ktoś wypuści coś porządnego to zakupię i kamerkę jaką pprządną zainstaluję
- esk2
- Forumowicz
- Twój samochód: Tucson 1.6GDi comfort+
- Kolor: white sand
a ma ktos taka przypadlosc ze kamerka czasami, powiedzmy 1x10wlaczen wstecznego nie zalacza sie?
- rwicik
- Autor
- Twój samochód: Design 1,7 dct
- Kolor: Sand
Nie zdarzyło mi się, by kamera nie włączyła się.
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: 1.6 gdi
- Kolor: Biały
U mnie się zdarza ale bardzo rzadko. Może raz na 100.
- sssmok
- Nowicjusz
- Twój samochód: GO!SE 1.6 T-GDI 7DCT
- Kolor: Champion Blue
Jestem chyba pierwszą ofiarą kamery. Jakiś czas temu zaparkowałem w podziemnym garażu, a że było mało miejsca to stanąłem bardzo blisko słupa na wysokości tylnych drzwi.
Rano wsiadłem do auta i żeby sobie ułatwić wyjazd tyłem, zapatrzyłem sie w kamerę zamiast w lusterka wsteczne. Oczywiście zapomniałem o słupie, skreciłem koła do wyjazdu i ruszyłem. Nestety przednimi drzwiami Tucson trafił dokładnie w narożnik słupa. Efekt taki, że już jestem po wymianie drzwi. Nie mówię, ze kamera jest niepotrzebna, bo nie raz z niej korzystam, ale wygoda rozleniwia. Bez kamery, w lusterku słup byłby na 100 % widoczny jak byk. Dzisiaj się z tego śmieję, że technologia mnie pokonała ale wcześniej stres zupełnie niepotrzebny.
Rano wsiadłem do auta i żeby sobie ułatwić wyjazd tyłem, zapatrzyłem sie w kamerę zamiast w lusterka wsteczne. Oczywiście zapomniałem o słupie, skreciłem koła do wyjazdu i ruszyłem. Nestety przednimi drzwiami Tucson trafił dokładnie w narożnik słupa. Efekt taki, że już jestem po wymianie drzwi. Nie mówię, ze kamera jest niepotrzebna, bo nie raz z niej korzystam, ale wygoda rozleniwia. Bez kamery, w lusterku słup byłby na 100 % widoczny jak byk. Dzisiaj się z tego śmieję, że technologia mnie pokonała ale wcześniej stres zupełnie niepotrzebny.
-
- Świeżak
- Twój samochód: 1.6 TGDI Tour de Pologne 4WD DCT
- Kolor: Biały Piasek
Wyczytałem w artykule o zmianach w wersji Tucsona po lifcie, że nie będzie można odpalić kamery jadąc do przodu!!! Czy ktoś zauważył taką możliwość w wersjach przedliftowych?
-
- Weteran
- Twój samochód: 1.7 CRDi 7DCT
- Kolor: Black Phantom
Nie wiem, ale ja chyba nie rozumiem zapytania. Kamera cofania, wlącza sie automatycznie z wlączeniem biegu wstecznego. Chcesz by wlączala sie jak jedziesz do przodu???