Cześć
Otóż problem mam następujący - w moim egzemplarzu z jakiegoś powodu poprzedni właściciel umieścił mocowanie trzeciego pasa na stałe pod siedziskiem i nie jest możliwe 3-punktowe zapięcie trzeciego pasa z tyłu. Aby to wyciągnąć spod siedziska potrzebne jest jego zdjęcie, pytanie jak to zrobić? Czy ktoś już to robił i może coś podpowiedzieć? Próbowałem do góry wypiąć siedzisko, niezbyt mocno z wyczuciem aby nic nie uszkodzić, i nie idzie.
Tucson TL
Jak zdjąć siedzisko tylnej kanapy
-
- Weteran
- Twój samochód: 1.7 CRDi 7DCT
- Kolor: Black Phantom
Re: Jak zdjąć siedzisko tylnej kanapy
Zobacz czy w szczelinie, gdzie konczy sie siedzisko a zaczyna oparcie kanapy z tylu, nie uda sie wlozyc dloni i pociagnac siedzisko do gory/do siebie. Jakby wyciagajac siedzisko spod oparcia.
- Tucson
- Autor
- Twój samochód: 1.6 GDI Style - Tour de Pologne
- Rok produkcji: 2016
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Manual
- Wersja: TL
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Polar white
- Kontakt:
Twardo siedzi
jak montowałem pokrowce też się z nim męczyłem.

-
- Forumowicz
- Twój samochód: Tucson Limited 1,6T AWD
- Kolor: Czarny
Gdy kupiłem samochód, miałem podobnie z zapięciem trzeciego pasa. Siedzisko jest wpięte w zaczepy bardzo mocno. Trzeba trochę się pomęczyć, ale da się je wypiąć.
-
- Świeżak
- Twój samochód: 1.6 GDI Comfort 2017
- Kolor: White sand
Rozumiem, więc będę się z tym siłował. Pytanie czy wyciągać od strony oparcia jak sugerował @Tommy, czy frontu? Znalazłem jakiś film instruktażowy gdzie gość ciągnie od strony przodu ale ewidentnie nie wkładał w to jakoś bardzo dużo siły. Idę próbować