Tucson NX4
Jak podłączyć urządzenie przeciw kunom?
-
- Świeżak
- Twój samochód: Tucson NX4E
- Rok produkcji: 2023
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Automat
- Wersja: NX4
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Szaro granatowy metallik
Jak podłączyć urządzenie przeciw kunom?
Witam, w nocy kuny pogryzły wężyk zwrotny płynu chłodniczego. Kupiłem elektroniczne urządzenie przeciw kunom. Konstrukcja prosta jak cep. 2 kontakty czerwony i niebieski. Podłączyłem bezpośrednio do kontaktu plusa i minusa na akumulatorze. I nic, nie piszczy. Odpalam silnik, piszczy. Ale przecież ma piszczeć na postoju, w nocy. Na wszelki wypadek w celu sprawdzenia urządzenia podłączyłem tak samo do mojej starej mazdy. Działa. Koledzy pomocy, gdzie trzeba to podłączyć? NX4e z 2023 roku.
- Tucson
- Autor
- Twój samochód: 1.6 GDI Style - Tour de Pologne
- Rok produkcji: 2016
- Skrzynia: Manual
- Wersja: TL
- Kolor: Polar white
- Kontakt:
Re: Jak podłączyć urządzenie przeciw kunom?
A ile V ma akumulator przed odpaleniem auta?
Co to za urządzenie i od ilu V działa? (link do urządzenia poproszę)
Jak dokładnie to podłączyłeś? (zdjęcie proszę)
Co to za urządzenie i od ilu V działa? (link do urządzenia poproszę)
Jak dokładnie to podłączyłeś? (zdjęcie proszę)
-
- Świeżak
- Twój samochód: Tucson NX4E
- Rok produkcji: 2023
- Skrzynia: Automat
- Wersja: NX4
- Kolor: Szaro granatowy metallik
Re: Jak podłączyć urządzenie przeciw kunom?
Witam, podaję link do odstraszacza:
https://allegro.pl/oferta/mocny-odstras ... 80d08e2430#
Urządzenie bardzo proste, podłączane bezspośrednio do plusa I minusa akumulatora. Takie urządzenie mam w swojej starej mazdzie i u syna w Suzuki. Samochody z 2008 roku. Działa i piszczy przy zablokowanym samochodzie.
Co innego w Tucsonie, sprawdzone ; po podłączeniu piszczy przez około 10-15 min i przestaje. Po rozblokowaniu auta kluczykiem zaczyna piszczeć. Z tego sugieruję że Tucson po kilku minutach rozlącza wszystkie podpięte zewnętrzne urządzenia, nawet jeżeli są połączone bezpośrednio do akumulatora. Dziwnie i nie zrozumiałe dla mnie. Dla tego pytałem jak to można połączyć.
https://allegro.pl/oferta/mocny-odstras ... 80d08e2430#
Urządzenie bardzo proste, podłączane bezspośrednio do plusa I minusa akumulatora. Takie urządzenie mam w swojej starej mazdzie i u syna w Suzuki. Samochody z 2008 roku. Działa i piszczy przy zablokowanym samochodzie.
Co innego w Tucsonie, sprawdzone ; po podłączeniu piszczy przez około 10-15 min i przestaje. Po rozblokowaniu auta kluczykiem zaczyna piszczeć. Z tego sugieruję że Tucson po kilku minutach rozlącza wszystkie podpięte zewnętrzne urządzenia, nawet jeżeli są połączone bezpośrednio do akumulatora. Dziwnie i nie zrozumiałe dla mnie. Dla tego pytałem jak to można połączyć.