Tucson TL
Inteligentna klapa bagażnika
-
- Świeżak
- Twój samochód: 2.0 CRDi 6MT 2WD Style
- Kolor: White Sand
Inteligentna klapa bagażnika
Cześć,
czy spotkał się może ktoś z problemem samoczynnego otwarcia tylnej klapy bagażnika? Chodzi mi o sytuację, w której bez wciskania przycisku w środku auta, ani przy kluczyku, ani stawania tuż za autem - klapa się otworzyła? Taka sytuacja przytrafiła się (chyba) raz mnie, jak stałem w korku i w momencie ruszenia bagażnik zaczął się otwierać - kluczyk miałem co prawda w kieszeni kurtki, ale na 99% nie został wciśnięty na nim przycisk. W tamtym momencie zgłupiałem. Innym razem żona mówiła że wsiadając do auta klapa zaczęła się otwierać samoczynnie. Również zarzeka się, że kluczyk luźno zwisał na breloku w jej dłoniach i nie wciskała na nim niczego.
Czy ktoś miał może podobną sytuację?
czy spotkał się może ktoś z problemem samoczynnego otwarcia tylnej klapy bagażnika? Chodzi mi o sytuację, w której bez wciskania przycisku w środku auta, ani przy kluczyku, ani stawania tuż za autem - klapa się otworzyła? Taka sytuacja przytrafiła się (chyba) raz mnie, jak stałem w korku i w momencie ruszenia bagażnik zaczął się otwierać - kluczyk miałem co prawda w kieszeni kurtki, ale na 99% nie został wciśnięty na nim przycisk. W tamtym momencie zgłupiałem. Innym razem żona mówiła że wsiadając do auta klapa zaczęła się otwierać samoczynnie. Również zarzeka się, że kluczyk luźno zwisał na breloku w jej dłoniach i nie wciskała na nim niczego.
Czy ktoś miał może podobną sytuację?
- marcelini
- Weteran
- Twój samochód: Santa Fe
- Napęd 4x4: Tak
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Diesel
- Kolor: white pearl
Re: Inteligentna klapa bagażnika
Może nie podobną, przyjmując że prawicie prawdę o kluczyku. Bywa ta przypadłość niestety, nawet miałem posta założyć, czy jest możliwość przeprogramowania klucza aby przycisk otwarcia klapy bagażnika nie zadziałał, jeśli auto jest zamknięte. To znaczy żeby najpierw otworzyć auto (które zamknie się samo po chwili) a potem dopiero klapa. Już też (niestety) miałem kilka sytuacji, że schodzę na dół a spojler w górze Z tym, że ja nie dam się pokroić, że się nie przycisło...
A właśnie... @vanilla... można tak z kluczykiem?? Przepraszam że taka osobista wycieczka, ale Tobie najbliżej...
A właśnie... @vanilla... można tak z kluczykiem?? Przepraszam że taka osobista wycieczka, ale Tobie najbliżej...
Santa Fe CRDi 4 WD white pearl
Niestety, nie jestem w stanie odpowiedzieć na to pytanie. Jeśli bardzo chcecie - mogę zapytać w serwisie, bo takie kwestie to już nie moja działka...
-
- Weteran
- Twój samochód: 1.6T-GDi Premium 4WD
- Kolor: white sand
Mój ojciec miał taki przypadek, szybko kupiłem etui na kluczyk i sytuacja się już nie powtórzyła.
-
- Świeżak
- Twój samochód: 2.0 CRDi 6MT 2WD Style
- Kolor: White Sand
Etui tylko częściowo naprawia problem. Jeżeli jadę autem z wyciągniętym kluczykiem z etui, albo akurat wsiadam do auta i klapa się otwiera... nie do końca jest rewelacyjnie.
-
- Weteran
Kluczyk mam trzeci miesiąc w etui i jeszcze nigdy nie wyciągnąłem
-
- Weteran
Ja mówię o etui które uniemożliwia przypadkowe wciśnięcie przycisku otwierania klapy.
-
- Twórca
- Twój samochód: 1.6 T-GDI Style 4WD
- Kolor: moonrock
Co to za cudo ?
-
- Weteran
Coś w podobie: http://allegro.pl/brelok-etui-skorzane- ... 66880.html
ale moje jest jakby ładniejsze.
To jest normalne etui na klucz do auta, ale potrzebowałem nieco większe żeby schować pastylkę dodatkowego zabezpieczenia. Kluczyk jest w porządku ale pastylka obleśna stąd potrzeba etui. Przy okazji niejako rozwiązało problem otwierającej się klapy w HT mojego ojca. Ja trzymałem klucz w taki sposób że i bez etui nie otwierałem przypadkowo.
ale moje jest jakby ładniejsze.
To jest normalne etui na klucz do auta, ale potrzebowałem nieco większe żeby schować pastylkę dodatkowego zabezpieczenia. Kluczyk jest w porządku ale pastylka obleśna stąd potrzeba etui. Przy okazji niejako rozwiązało problem otwierającej się klapy w HT mojego ojca. Ja trzymałem klucz w taki sposób że i bez etui nie otwierałem przypadkowo.