Gdzie mieszkasz ?DawcanereK pisze: ↑21 mar 2021, 22:442017r. 2.0 benzyna i potrzebuje żeby ktoś wygrał polskie menu, a jak nie to muszę licznik zdemontować i wysłać problem jest taki że nie mogę namierzyć nigdzie w necie.
Hyundai Tucson USA zmiana języka i jednostek na EU kodowanie.
-
- Mistrz
- Twój samochód: Aaa
- Kolor: Biały
Re: Hyundai Tucson USA zmiana języka i jednostek na EU kodowanie.
-
- Świeżak
- Twój samochód: Kona 2.0 automat
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: czarny
Witam.
Sprowadziłem ojcu Konę z USA, ale mam nadzieję, że to nie ma większego znaczenia, że to nie Tucson i systemy są podobne.
Samochód w wersja 2.0 automat z dotykowym ekranem bez nawigacji.
I teraz o co mi chodzi:
1) jak wygląda kwestia światła/świateł przeciwmgielnych tylnych? Czy można to zrobić poprzez wymianę oryginalnej manetki (lub wyłamanie jakiejś blokady) czy trzeba robić jakieś rzeźby z dodatkowym przyciskiem?
2) czy do tej jednostki głównej da się wgrać polskie menu, bo niestety mój tata jest jednojęzyczny
3) samochód jest w wersji SEL czyli ma radarki w tylnym zderzaku i ma kamerę do obserwacji linii i utrzymywania toru jazdy, ale ma też radar w przednim zderzaku. Orientuje się ktoś może dlaczego ta wersja ma radar skoro nie ma aktywnego tempomatu? Czy da się w tym aucie uruchomić pełną wersję asystentów jazdy tak jak jest to w wersji Ultimate?
Dzięki z góry za pomoc.
Sprowadziłem ojcu Konę z USA, ale mam nadzieję, że to nie ma większego znaczenia, że to nie Tucson i systemy są podobne.
Samochód w wersja 2.0 automat z dotykowym ekranem bez nawigacji.
I teraz o co mi chodzi:
1) jak wygląda kwestia światła/świateł przeciwmgielnych tylnych? Czy można to zrobić poprzez wymianę oryginalnej manetki (lub wyłamanie jakiejś blokady) czy trzeba robić jakieś rzeźby z dodatkowym przyciskiem?
2) czy do tej jednostki głównej da się wgrać polskie menu, bo niestety mój tata jest jednojęzyczny
3) samochód jest w wersji SEL czyli ma radarki w tylnym zderzaku i ma kamerę do obserwacji linii i utrzymywania toru jazdy, ale ma też radar w przednim zderzaku. Orientuje się ktoś może dlaczego ta wersja ma radar skoro nie ma aktywnego tempomatu? Czy da się w tym aucie uruchomić pełną wersję asystentów jazdy tak jak jest to w wersji Ultimate?
Dzięki z góry za pomoc.
-
- Weteran
- Twój samochód: 2.0 CRDi 6AT 4WD
- Napęd 4x4: Tak
- Wersja: TL
- Paliwo: Diesel
- Kolor: Czarny
3. Radar jest ale tylko do celów "zderzeniowych" informuje o przeszkodzie oraz np. na parkingu przy wolnej jeździe ma zatrzymać samochód jak coś nagle wyskoczy pod samochód.
Pytałem się różnych speców itd. i nie ma możliwości przeróbki z tego systemu na na aktywny
Pytałem się różnych speców itd. i nie ma możliwości przeróbki z tego systemu na na aktywny
-
- Świeżak
Dzięki za info. Brzmi logicznie. Dziwne tylko, że w wyposażeniu samochodu nie ma mowy o takim systemie, dlatego nawet o tym nie pomyślałem.
-
- Weteran
- Twój samochód: 2.0 CRDi 6AT 4WD
- Paliwo: Diesel
- Kolor: Czarny
No ja mam Tucsona i u mnie tylko mogę w menu ustawić czułość tego radaru, mam ustawiony na bardzo czuły. Podczas jazdy bardzo często informuje o przeszkodach (sklecając wolno samochód w prawo) itd. jak szybko do ronda się zbliżam a inny samochód czeka na wjazd system informuje o przeszkodzie i mam takie wrażenie że za mnie hamuje mocniej niż ja dusze hamulec.
Nie miałem okazji przetestować parkingu ale ktoś na tym forum pisał że uratował przed stłuczką.
No i pytanie jak to zrobili w Konie czy tak samo czy inaczej.
Nie miałem okazji przetestować parkingu ale ktoś na tym forum pisał że uratował przed stłuczką.
No i pytanie jak to zrobili w Konie czy tak samo czy inaczej.
-
- Świeżak
A co do moich dwóch pozostałych pytań, to ktoś ma jakieś pojęcie?
- Kluczykowo
- Świeżak
- Twój samochód: Hyundai Tucson 1.6 TGDI
- Kolor: Szary
Ad.2
Do jednostki glównej nie ma możliwości wgrania języka polskiego. Można co najwyżej przeprogramować je tak aby odbierało parzyste częstotliwości. Licznik za to można przeprogramować z mil na kilometry i wgrać język Polski.
Do jednostki glównej nie ma możliwości wgrania języka polskiego. Można co najwyżej przeprogramować je tak aby odbierało parzyste częstotliwości. Licznik za to można przeprogramować z mil na kilometry i wgrać język Polski.
Konwersja aut z USA/Kanada na Europę
Programowanie kluczy samochodowych
Elektronika samochodowa
www.kluczykowo.pl
888 335 727
Programowanie kluczy samochodowych
Elektronika samochodowa
www.kluczykowo.pl
888 335 727
-
- Świeżak
A może kolego, wykazałbyś się odrobiną forumowej przyzwoitości, nawet w sumie to takiej zwykłej ludzkiej, przestał myśleć tylko o zyskach i wspomniał, że nie ma sensu uruchamiać parzystych stacji radiowych w oryginalnym radiu z USA i płacić za to dość spore pieniądze, skoro za nieiwiele więcej się kupuje europejską jednostkę, która nie dość, że ma stacje parzyste, to jeszcze polski język. Wystarczy tylko zapłacić za spolszczenie zegarów i wszystko śmiga jak złoto, plug and play. Ja wiem, że każdy chce zarabiać, ale to nie jest portal ogłoszeniowy, tylko forum.
-
- Świeżak
- Twój samochód: 2.0 gdi se
- Kolor: Biały
podaj namiary gdzie i za ile można coś takiego zrobić, jestem zainteresowany zmianą na polski ale gdzie dzwonie to każdy mówi inaczej i sam nie wiem co się da a co nie