Tucson NX4
Hyundai Tucson N Line Shadow Grey

Galeria zdjęć Tucson NX4 od 2020 - auta użytkowników naszego Forum.
n1qq
Świeżak
Twój samochód: N Line 1.6 T-GDI 2WD
Napęd 4x4: Nie
Skrzynia: Manual
Wersja: NX4
Paliwo: Benzyna
Kolor: Shadow Grey

Hyundai Tucson N Line Shadow Grey

Post autor: n1qq » 10 sty 2024, 12:46

odebrany 20 grudnia, na liczniku już 1kkm

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
Zibi70
Mistrz
Twój samochód: Hyundai Tucson N-Line 1.6 T-GDI 150 KM
Kolor: Dark Knight

Re: Hyundai Tucson N Line Shadow Grey

Post autor: Zibi70 » 21 sty 2024, 14:38

Im częściej takiego widzę, tym bardziej mi się podoba ten kolor. Kto wie może sam bym wybrał, gdybym miał jakiś wybór kiedy kupowałem ;)
Oczekiwanie zaostrza apetyt :twisted: miał być 15.12.2021, potem 28.12, a potem przestał być, bo tak potrafi spieprzyć Hyundai Motortest Warszawa. :evil:
28.12.2021 - Zmiana dealera i... 3.02.2022 - JEST! 8-)

n1qq
Świeżak
Twój samochód: N Line 1.6 T-GDI 2WD
Kolor: Shadow Grey

Post autor: n1qq » 25 sty 2024, 21:37

Ten kolor w konfiguratorze na stronie nie robił na mnie wrażenia. Myślałem bardziej między Mrocznym rycerzem w N-line albo Platinum w Amazon Grey (czy jakoś tak), ale jak pojechałem na jazdę testową do Salonu i go zobaczyłem, zrobił na mnie największe wrażenie. brakuje mi tu do kontrastu jeszcze szklanego dachu i byłby idealny, ale tylko trochę brakuje ;)

Awatar użytkownika
Zibi70
Mistrz
Twój samochód: Hyundai Tucson N-Line 1.6 T-GDI 150 KM
Kolor: Dark Knight

Post autor: Zibi70 » 26 sty 2024, 0:06

Ja mam Dark Knight N-Line i chyba bym się zamienił :mrgreen:
Utrzymanie go w czystości to masakra. A niestety z czasem na ciemnym lakierze będzie widać swirle i każdą najdrobniejszą ryskę.
Oczekiwanie zaostrza apetyt :twisted: miał być 15.12.2021, potem 28.12, a potem przestał być, bo tak potrafi spieprzyć Hyundai Motortest Warszawa. :evil:
28.12.2021 - Zmiana dealera i... 3.02.2022 - JEST! 8-)

Zenek
Nowicjusz
Twój samochód: 1,6 T-GDI HEV
Rok produkcji: 2024
Napęd 4x4: Tak
Kolor: Biały

Post autor: Zenek » 06 paź 2024, 22:31

Hej mam pytanie ;) jak prezentuje się HT w kolorze shadow grey po pół roku ? Bardzo widoczne są na nim ryski?
Nie ukrywam że kolor piękny ale czy po jakimś czasie dalej zachwyca czy jednak bez planów zabezpieczeń folii nie ma co go brać?

Awatar użytkownika
myTucson
Twórca
Twój samochód: 1.6 N-line HEV MY25
Skrzynia: Automat
Paliwo: Hybryda
Kolor: Shadow Gray/Abyss Black

Post autor: myTucson » 17 paź 2024, 20:45

To podepnę się ze swoim "cieniem". Wybierany długo. Było kilka konkurentów, ale po wielu oględzinach na placach przed salonami, shadow wygrał. Konkurencja miała przewagę wewnątrz salonu, z wypicowanym lakierem i dobrze dobranym oświetleniem. W warunkach polowych już nie robiły takiego wrażenia.
Wcześniej TL 1,7 CRDI DCT STYLE. Obecnie zaprzyjaźniam się z pierwszą hybrydą. Mam mieszane odczucia, ale to już chyba tak jest, że stare przyzwyczajenia nie pozostają bez znaczenia.

Kalder
Świeżak
Twój samochód: Kia Cee'd II
Rok produkcji: 2012
Kolor: Brąz

Post autor: Kalder » 01 lut 2025, 21:15

Ja się waham pomiędzy właśnie Shadow Grey a Shadow Gray Pearl ale w wersji z dachem Abyss Black. Podoba mi się ten kontrast, muszę tylko jakiś salon odwiedzić gdzie będą obie wersje aby na żywo porównać.

Szkoda że wersja Platinum nie jest dostępna w konfiguracji z podwójnym malowaniem, ciekawe dlaczego. :?:

Awatar użytkownika
myTucson
Twórca

Post autor: myTucson » 01 lut 2025, 22:45

Też tak robiłem przed zakupem. Dodatkowo proponuję żebyś obejrzał wybrane samochody nie tylko w salonie, a na placu przed nim. Sztuczne światło, nabłyszczacze, itp. potrafią zmienić perspektywę. Ja po odwiedzeniu kilku salonów, obejrzeniu potencjalnych wyborów na parkingu przed salonem, wybrałem Shadow Gray z czarnym dachem. Po kliku miesiącach użytkowania wiem, że dokonałem słusznego wyboru. I szczerze N-line był podstawowym wyborem z dwóch powodów: tylko w tej wersji byl dostępny Shadow Gray z czarnym dachem, a drogie i chyba nie mniej ważne to brak plastikowych czarnym nakładek na nadkolach. A połączenie tych cech plus dokupione czarne felgi naprawdę robi wrażenie. Dodatkowo nie specjalnie boi się brudu. Piszesz o wątpliwościach dot. foteli czy tapicerki. Fotele dla mnie bardzo wygodne. Alcantara łatwa w otrzymaniu czystości. Bardziej zastanawiam się nad wyborem napędu HEV w połączeniu z 4WD. Pisałem o tym w innym temacie forum.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Wcześniej TL 1,7 CRDI DCT STYLE. Obecnie zaprzyjaźniam się z pierwszą hybrydą. Mam mieszane odczucia, ale to już chyba tak jest, że stare przyzwyczajenia nie pozostają bez znaczenia.

Kalder
Świeżak
Twój samochód: Kia Cee'd II
Rok produkcji: 2012
Kolor: Brąz

Post autor: Kalder » 02 lut 2025, 0:33

Mógłbyś wrzucić fotkę najlepiej pod kątem z widocznym dachem? Zwykłe zdjęcia dużo fajniej pokazują kolor niż internetowy konfigurator.

A co do 4WD z HEV mógłbyś wrzucić linka do tego tematu czy postu? Chętnie poczytam.

Awatar użytkownika
myTucson
Twórca

Post autor: myTucson » 02 lut 2025, 13:19

Jakieś przekładowe dwie fotki wrzucam. Ale trzeba jednak pamiętać, że zdjecia nie odzwierciedlają tego co oko widzi na żywo. Sam widzisz, dwa zdjęcia ten sam samochód, inny aparat inne światło, itp. Pierwsza na letnich 19 drugie zimowych 18.
Odnośnie silnika i wrażeń pisałem w kilku miejscach.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ
Żarówki LED do samochodu