Tucson NX4
Hyundai Tucson 2021 NX4 - wady i opinie
- Tucson
- Autor
- Twój samochód: 1.6 GDI Style - Tour de Pologne
- Rok produkcji: 2016
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Manual
- Wersja: TL
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Polar white
- Kontakt:
Hyundai Tucson 2021 NX4 - wady i opinie
Czy po niespełna roku można już coś powiedzieć o ewentualnych wadach Hyundai Tucson NX4? Jakie macie doświadczenia w obcowaniu z nowym modelem?
- knocked
- Forumowicz
- Twój samochód: 1.6 T-GDI HEV 6AT 4WD
- Napęd 4x4: Tak
- Skrzynia: Automat DCT
- Wersja: NX4
- Paliwo: Hybryda
- Kolor: Silky Bronze
Re: Hyundai Tucson 2021 NX4 - wady i opinie
Auta wprawdzie jeszcze nie mam, ale największa wada dla mnie po jeździe testowej to:
brak uchwytu na drzwiami po stronie kierowcy. Korzystam z takowego przy zajmowaniu pozycji za kierownicą już od lat. Siła nawyku...
Oby tylko takie miał wady
brak uchwytu na drzwiami po stronie kierowcy. Korzystam z takowego przy zajmowaniu pozycji za kierownicą już od lat. Siła nawyku...
Oby tylko takie miał wady
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: 1.6 T-GDI, 4WD, 230KM PLATINUM, N-LINE, + SUN, SEATS
- Skrzynia: Automat
- Kolor: Shimmering Silver
Ja również jeszcze czekam na odbiór (mam nadzieję że niebawem się to zmieni) ale wydając za auto prawie 180tyś. mieć z tyłu żarówki w kierunkach (teraz to led jest standard a dopłaca się za dynamiczne kierunki) czy nie mieć matrycowych reflektorów to jakaś porażka. Dobrze że zdecydowałem się na panorama dach to mam (nieświadomie) led w oświetleniu wewnętrznym (to już jest kpina z kupujących).
Gdyby nie te elementy to reszta raczej same zalety. Nie licząc oczywiście ogłaszanych akcji serwisowych ale tu nie ma reguły co do marki wypuszczając nowe modele.
Gdyby nie te elementy to reszta raczej same zalety. Nie licząc oczywiście ogłaszanych akcji serwisowych ale tu nie ma reguły co do marki wypuszczając nowe modele.
-
- Świeżak
- Twój samochód: Tucson NX4 Hybrid 2WD
- Kolor: Sunset Red
Jak ktoś wybiera wersję Hybrydową to jednak polecam napęd na 4 koła. Od kiedy pogoda jest marna zaczyna mnie lekko denerwować to, że lekkie dodanie gazu przy niskich prędkościach i koła boksują (mam dobre opony). Jednak przy momencie 320 Nm jedna oś średnio daje radę przy lekkim śniegu/błocie.
- Zibi70
- Mistrz
- Twój samochód: Hyundai Tucson N-Line 1.6 T-GDI 150 KM
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Dark Knight
@Thor - ASR sobie z tym nie radzi?
Oczekiwanie zaostrza apetyt miał być 15.12.2021, potem 28.12, a potem przestał być, bo tak potrafi spieprzyć Hyundai Motortest Warszawa.
28.12.2021 - Zmiana dealera i... 3.02.2022 - JEST!
28.12.2021 - Zmiana dealera i... 3.02.2022 - JEST!
-
- Świeżak
- Twój samochód: 2022 Tucson HEV 230
- Kolor: Biały
Ja płacąc 39000 euro za najtańszą wersję, nie mam nawet czujników parkowania a żeby mieć z przodu i z tyłu trzeba było wybrać najdroższą
- daniel.tucson4
- Autor
- Twój samochód: 1.6 T-GDI 150 KM
- Kolor: Taki ładny
Czyli w PL jest tu lepiej - czujniki przód/tył dopiero w 3 wersji na 4. BTW, w najtańszej też nie w ogóle...ghetto.pimp pisze: ↑09 sty 2022, 22:42Ja płacąc 39000 euro za najtańszą wersję, nie mam nawet czujników parkowania a żeby mieć z przodu i z tyłu trzeba było wybrać najdroższą
Nie tak nerwowo..., możeThror pisze: ↑16 gru 2021, 22:29Jak ktoś wybiera wersję Hybrydową to jednak polecam napęd na 4 koła. Od kiedy pogoda jest marna zaczyna mnie lekko denerwować to, że lekkie dodanie gazu przy niskich prędkościach i koła boksują (mam dobre opony). Jednak przy momencie 320 Nm jedna oś średnio daje radę przy lekkim śniegu/błocie.
Mieszkam w górach, mam na sam przód i nie ma problemów na śniegu, a lata się po nim
Ruszanie w trybie ECO delikatnie załatwi Twój problem.
Ostatnio zmieniony 10 sty 2022, 9:52 przez daniel.tucson4, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: 1.6 T-GDI, 4WD, 230KM PLATINUM, N-LINE, + SUN, SEATS
- Kolor: Shimmering Silver
A masz wersję silnika HEV. Bo kolega o niej pisze. Ja potwierdzam i domyślam się jakie musi to być denerwujące. Miałem okazję jeździć demo z tym silnikiem i oską i przy starcie ze świateł zrywał na chwilę przyczepność ( a był lipiec, gorąco i bez deszczu). Zresztą potwierdzają to testujący na YouTube. Ja na szczęście wybrałem 4x4daniel.tucson4 pisze: ↑10 sty 2022, 9:48Czyli w PL jest tu lepiej - czujniki przód/tył dopiero w 3 wersji na 4. BTW, w najtańszej też nie w ogóle...
Nie tak nerwowo..., może
Mieszkam w górach, mam na sam przód i nie ma problemów na śniegu, a lata się po nim
Ruszanie w trybie ECO delikatnie załatwi Twój problem.
- daniel.tucson4
- Autor
- Twój samochód: 1.6 T-GDI 150 KM
- Kolor: Taki ładny
Nie, HEV nie mam - czytałem już na fb o tym zrywaniu przy ruszaniu. W automacie nie powinno tak byćPiorko873 pisze: ↑13 sty 2022, 9:20A masz wersję silnika HEV. Bo kolega o niej pisze. Ja potwierdzam i domyślam się jakie musi to być denerwujące. Miałem okazję jeździć demo z tym silnikiem i oską i przy starcie ze świateł zrywał na chwilę przyczepność ( a był lipiec, gorąco i bez deszczu). Zresztą potwierdzają to testujący na YouTube. Ja na szczęście wybrałem 4x4
-
- Świeżak
- Twój samochód: Tucson NX4 Hybrid 2WD
- Kolor: Sunset Red
Okazuje się, że zrywanie trakcji w hybrydowych SUV-ach nie jest tylko problemem Hyundaia:
https://www.youtube.com/watch?v=_VKEh2GqC5g&t=442s
u mnie wygląda to tak jak w testowanym Volvo.
https://www.youtube.com/watch?v=_VKEh2GqC5g&t=442s
u mnie wygląda to tak jak w testowanym Volvo.