Tucson NX4
Hyundai Smart Sense+
- arczi901
- Weteran
- Twój samochód: 1.6 TGDi
- Napęd 4x4: Tak
- Skrzynia: Automat DCT
- Wersja: NX4
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Szary
Re: Hyundai Smart Sense+
Jeżeli masz aktywny tempomat to tak. Nie kojarzę czy Executive to ma czy nie
-
- Forumowicz
- Twój samochód: 1,6
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Manual
- Kolor: SB
Dziękuję, w Executive nie ma
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: hybrid
- Napęd 4x4: Tak
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Hybryda
- Kolor: sunset red
Sam nie ruszy. Trzeba albo pedał gazu nacisnąć lub przycisk na kierownicy. A hamuje sam.
Jeżeli nie masz włączonego autoholda to ruszy. Często w korku włączam sobie tempomat żeby auto samo ruszało i zatrzymywało się.
Nie mam włączonego autohold. Gdy włączę aktywny tempomat w korku, gdy samochody ruszają przede mną, mam wyświetlany komunikat: naciśnij pedał gazu lub naciśnij przycisk na kierownicy. Sam nie ruszy. Nawet specjalnie gdzieś oglądałem na yt filmik jak działa aktywny tempomat w Tucsonie podczas jazdy w korku, i facet co rusz naciskał przycisk na kierownicy żeby ruszyć gdy samochody przed nim ruszały. Chyba, że o czymś nie wiem.
Jeżeli nie masz włączonego autoholda to ruszy. Często w korku włączam sobie tempomat żeby auto samo ruszało i zatrzymywało się.
Nie mam włączonego autohold. Gdy włączę aktywny tempomat w korku, gdy samochody ruszają przede mną, mam wyświetlany komunikat: naciśnij pedał gazu lub naciśnij przycisk na kierownicy. Sam nie ruszy. Nawet specjalnie gdzieś oglądałem na yt filmik jak działa aktywny tempomat w Tucsonie podczas jazdy w korku, i facet co rusz naciskał przycisk na kierownicy żeby ruszyć gdy samochody przed nim ruszały. Chyba, że o czymś nie wiem.
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: 1.6 T-GDI HEV 6AT 2WD (230 KM)
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Automat
- Kolor: Dark Knight
A tak przy okazji tego tematu.
Czy może być włączony autohold przez cały czas jazdy, czy też trzeba go wyłączać przy jeździe na długim dystansie trasy jakim jest np. autostrada ?
Czy może być włączony autohold przez cały czas jazdy, czy też trzeba go wyłączać przy jeździe na długim dystansie trasy jakim jest np. autostrada ?