Tucson TL
HECU - akcja naprawcza, możliwy pożar pod maską
- Speedor
- Autor
- Twój samochód: 1,6 GDI Style
- Napęd 4x4: Tak
- Kolor: PolarWhite
Re: HECU - akcja naprawcza, możliwy pożar pod maską
Sąsiad z osiedla który ma HT nic nie słyszał o tej akcji. Dowiedział się ode mnie. Kiedy będą oficjalnie informować ? Zdecydowana większość o tym nie wie.
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: 1.6 GDI COMFORT
- Kolor: MOON ROCK
Nie każdy posiadacz Hyundaia jest użytkownikiem forum. Stąd ta niewiedza.
-
- Twórca
- Twój samochód: 1.6 GDI Comfort
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Manual
- Wersja: TL
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Biały
ja się dowiedziałem z forum, ale do sąsiada zadzwonili z ASO w Olsztynie is. umówienia się na przegląd roczny blach i "przy okazji" poinformowali (auto z marca 2020)
-
- Weteran
- Twój samochód: 1.6 GDi Style fl 2WD+ Krell
- Kolor: Moon Rock
Bzdura, żadna wiązka tylko dokładane są 2 przewody do istniejącej wiązki.MattiK pisze: ↑23 kwie 2021, 8:471.
@iFX - Nie ma lutowania i innych guseł, Wymiana całej wiązki na gotową (w zależności od skrzyni i rodzaju ręcznego są różne) na całej je długości - więc to trwa bo trzeba powypinać starą a potem wpiąć nową na wszystkich jej końcach. Dodatkowo, też w zależności od skrzyni i rodzaju ręcznego, nowy soft do elektroniki
2.
@Grzechu 19 - akcja "światowa" trwa od grudnia 2020, więc juz kilka miesięcy - u nas "wypłynęło" to pod koniec lutego, ale "rozgłos" zdobyła w marcu.
-
- Twórca
- Twój samochód: 1.6 GDI Style
- Kolor: Silver
ja jestem umówiony na 4 maja, napiszę co i jak
Jak już będzie po
Jak już będzie po
-
- Weteran
Tego to nie wiem, raczej konektory. Jak robili mi wczoraj to pokazali opis serwisowy oraz zestawienie elementów. Były konektory, opaski zaciskowe, 2 przewody, i bezpieczniki. Dodatkowo aktualizacja oprogramowania. Fizycznie nawet nie wiem czy cokolwiek zrobili, jak w komorze było zakurzone to tak samo wyglądało po wyjechaniu z serwisu, wszystkie wiązki wtyczki itp.
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: 1.7 CRDI
- Kolor: G
Cześć. Proszę wpisać w przeglądarkę ,,01D072R0" i pobrać plik. W pdf są opisane czynności naprawcze dla roczników 2016-2020. Osobiście uważam, że powinien być wymieniony wadliwy moduł ABS. Na forach w USA wyczuwalne jest podirytowanie, nawołują do pozwu zbiorowego. Co na to forum w PL?
-
- Weteran
Tak, ta sama opisowka. Widać że temat dzieje się tylko w skrzynce bezpieczników, Problem jest w module HECU , temat załatwili między innymi zmniejszając bezpieczniki. Jak wejdzie wilgoć i powstanie zwarcie to ma zadziałać bezpiecznik. Pewnie stanie się to po okresie gwarancyjnym, klijent będzie musiał na własny koszt wymienić moduł HECU. Hyundai rozwiązał problem, pożar raczej już nie wystąpi (zadziała bezpiecznik) a wilgoć i tak zrobi swoje i jeszcze będą zarabiać na wymianach tych modułów.