Witam Forum !
To mój pierwszy post i pierwszy Hyundai
Ogólnie jestem mega zadowolony, ale jest to mój pierwszy SUV z 4x4 (2016r.)
Jako że auto ma nalatane 261k km mam pytanie czy przy takim przebiegu szum spod auta to norma, czy 4x4 tak mają czy powininem zasuwac do ASO na pilny przegląd ?
Zastanawiam sie też jak łożyska przy takim przebiegu, bo cieżko mi stwierdzić co do konca jest przyczyną szumu, wał czy wlasnie może łożyska.
Jak możecie to doradźcie z góry dzięki !
Pozdrówka
Marek
Tucson TL
Hałas przy duzym przebiegu
- Tucson
- Autor
- Twój samochód: 1.6 GDI Style - Tour de Pologne
- Rok produkcji: 2016
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Manual
- Wersja: TL
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Polar white
- Kontakt:
Re: Hałas przy duzym przebiegu
Cześć Marek!
Niezły przebieg, raczej nikt z nas nie ma takiego nalotu po niespełna 3 latach więc ciężko cokolwiek porównać. Może przejedź się nowym na jeździe testowej i porównaj, ja co prawda nie mam 4x4 - w aucie jest ciuchutko. Inni użytkownicy 4x4 również nie zgłaszali niepokojących szumów. Przy jakich prędkościach się to najsilniej objawia?
Niezły przebieg, raczej nikt z nas nie ma takiego nalotu po niespełna 3 latach więc ciężko cokolwiek porównać. Może przejedź się nowym na jeździe testowej i porównaj, ja co prawda nie mam 4x4 - w aucie jest ciuchutko. Inni użytkownicy 4x4 również nie zgłaszali niepokojących szumów. Przy jakich prędkościach się to najsilniej objawia?
-
- Świeżak
- Twój samochód: Tucson 2016
- Kolor: caffelatte :)
Cześć
Czyli jestem najstarszy na forum licząc w km jeśli tak to powiem ze auto przy takich km sprawuje się mega dobrze, poza oczywiście sprawami eksploatacyjnymi.
Co do mojego problemu-szum zaczyna sie szybko bo od 60km/h.
Jestem umówiony z ASO za 3 tygodnie bo nie maja terminów :/
Zobaczymy co stwierdza ale stawiam na łożyska, które mam nadzieje wymienia mi na gwarancji.
Dam znać.
Czyli jestem najstarszy na forum licząc w km jeśli tak to powiem ze auto przy takich km sprawuje się mega dobrze, poza oczywiście sprawami eksploatacyjnymi.
Co do mojego problemu-szum zaczyna sie szybko bo od 60km/h.
Jestem umówiony z ASO za 3 tygodnie bo nie maja terminów :/
Zobaczymy co stwierdza ale stawiam na łożyska, które mam nadzieje wymienia mi na gwarancji.
Dam znać.
-
- Świeżak
- Twój samochód: Tucson 2016
- Kolor: caffelatte :)
Żeby zamknąć temat - okazalo sie, że powodem są opony. Po wymianie, wszystko ucichlo. Bylem w szoku, bo opony naprawe nie wyglądaly zle na aucie, dopiero po sciągnięciu wyszlo szydlo z worka....zadnych Michelinow wiecej
- Tucson
- Autor
- Twój samochód: 1.6 GDI Style - Tour de Pologne
- Rok produkcji: 2016
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Manual
- Wersja: TL
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Polar white
- Kontakt:
Cieszę się że problem udało się rozwiązać. Ja też nie kupię już nigdy Michelin, znajomi też mieli z nimi kłopoty.