Gwarancja a zrób to sam
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: Tucson 1.6 GDI Comfort + Navi
- Kolor: Czarny
Gwarancja a zrób to sam
Cześć,
nie znalazłem (albo źle szukałem) wątku typowo o tym co możemy a czego nie możemy sami zrobić i ewentualnych reakcjach ASO.
Pewnie ile ludzi tyle opinii/reakcji ale mi powiedzieli - lać paliwo, lać płyn do spryskiwaczy, reszty nie ruszać - co jest swoistą głupotą samą w sobie bo przecież nie będziemy chociażby z przepaloną żarówką gonić do serwisu...
O ile powyższe uważam za dość głupi przykład to czy dokładanie innych dodatków jak np chromowane listwy na drzwi, ewentualnie wymiana radia już narusza warunki gwarancji producenta? Moim zdaniem nie powinna, bo przecież nie ingerujemy "agresywnie" w auto jak np. przy montażu stopni / montażu haka, co najwyżej nasza gwarancja nie powinna obejmować wspomnianego radia i związanych z nim elementów bo zmieniliśmy "fabryczną konfigurację".
nie znalazłem (albo źle szukałem) wątku typowo o tym co możemy a czego nie możemy sami zrobić i ewentualnych reakcjach ASO.
Pewnie ile ludzi tyle opinii/reakcji ale mi powiedzieli - lać paliwo, lać płyn do spryskiwaczy, reszty nie ruszać - co jest swoistą głupotą samą w sobie bo przecież nie będziemy chociażby z przepaloną żarówką gonić do serwisu...
O ile powyższe uważam za dość głupi przykład to czy dokładanie innych dodatków jak np chromowane listwy na drzwi, ewentualnie wymiana radia już narusza warunki gwarancji producenta? Moim zdaniem nie powinna, bo przecież nie ingerujemy "agresywnie" w auto jak np. przy montażu stopni / montażu haka, co najwyżej nasza gwarancja nie powinna obejmować wspomnianego radia i związanych z nim elementów bo zmieniliśmy "fabryczną konfigurację".
- Tucson
- Autor
- Twój samochód: 1.6 GDI Style - Tour de Pologne
- Rok produkcji: 2016
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Manual
- Wersja: TL
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Polar white
- Kontakt:
Re: Gwarancja a zrób to sam
Ja dokładałem zagłówki multimedialne, ASO nie mialo z tym zabsolutnie żadnego problemu, powiedzieli mi że o ile nie będzie cięcia kabli i ingerencji w elektronikę to nie mają uwag. Zagłówki zamontowane, zaprojektowana elektronika do sterowania, kabel pociągnięty bezpośrednio z aku, tam: bezpiecznik, przekaźniki i wszystko działa. Tył foteli rozbebeszony, w środku poukładane kabelki, wyjście z fotela razem z wiązką - bajecznie prosto rozbiera się środek Tucsona
- dzieciaki zadowolone 

-
- Świeżak
- Twój samochód: Tucson 1.7 GDI
- Kolor: Biały
Cześć
Możesz wysłać zdjęcie zagłówków?
Możesz wysłać zdjęcie zagłówków?
- Tucson
- Autor
- Kontakt:
Jak byś był zainteresowany to mam drugi identyczny komplet nieużywany na sprzedaż.
-
- Weteran
- Twój samochód: 1.7 CRDi 7DCT
- Kolor: Black Phantom
Tucson, jak cena?
-
- Forumowicz
- Twój samochód: Hyundai Tucson 2.0 CDRi Style
- Kolor: Micron Grey
Można wiedzieć ile to kosztuje?
- Tucson
- Autor
- Kontakt:
Proponuję 1000 zl. Nie ma możliwości wystawienia faktury VAT.
- Speedor
- Autor
- Twój samochód: 1,6 GDI Style
- Napęd 4x4: Tak
- Kolor: PolarWhite
Widzę że żarówki w podświetleniu podsufitki też zmienione. Jakie założyłeś ???