Tucson TL
Gniazdo 12v
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: 1.6 GDI
- Kolor: Biały
Gniazdo 12v
Witać i powitać
Z przodu mamy 2x gniazdo 12V, u mnie jedno działa drugie nie
a u Was?
Ktoś wie jak sciągnąć ten panel z tym gniazdami?
Pozdro i wesołych
Z przodu mamy 2x gniazdo 12V, u mnie jedno działa drugie nie
a u Was?
Ktoś wie jak sciągnąć ten panel z tym gniazdami?
Pozdro i wesołych
- Speedor
- Autor
- Twój samochód: 1,6 GDI Style
- Napęd 4x4: Tak
- Kolor: PolarWhite
Re: Gniazdo 12v
Serwis, gwarancja itd...
- rwicik
- Autor
- Twój samochód: Design 1,7 dct
- Kolor: Sand
Bezpieczniki sprawdź.
Jeden jest w skrzynce pod kierownicą. Drugi w skrzynce w komoeze silnika.
Jeden jest w skrzynce pod kierownicą. Drugi w skrzynce w komoeze silnika.
-
- Weteran
- Twój samochód: 1.6 GDI
A może to problem wtyczki? Pamiętaj że jest to gniazdo zasilające 12V a nie gniazdo zapalniczki - nie każda wtyczka leży w nim idealnie i może dlatego coś nie styka?
-
- Forumowicz
- Kolor: bezowy
witam.
Nie chciałem zakładać nowego tematu wiec napisze tu a mianowicie ;
Jestem na etapie montażu w samochodzie pilota do zabudowy do sterowania brama wjazdową, ponieważ zawsze szukam pilota po samochodzie i gdzie jest problem.
Szukam miejsca montażu przycisku,chciałem zamontować jakiś oryginalny przycisk w panelu sterowania pod kierownica bo tam wolne miejsce ale jak się okazało listwa jest w całości i nie da się dołożyć kolejnego przycisku - chyba ? , drugi pomysł to wyjąc jedną z gniazd zapaliczek i tam dołożyć przycisk .
Czy ktoś ma coś takiego lub jakiś pomysł , byłoby super
Nie chciałem zakładać nowego tematu wiec napisze tu a mianowicie ;
Jestem na etapie montażu w samochodzie pilota do zabudowy do sterowania brama wjazdową, ponieważ zawsze szukam pilota po samochodzie i gdzie jest problem.
Szukam miejsca montażu przycisku,chciałem zamontować jakiś oryginalny przycisk w panelu sterowania pod kierownica bo tam wolne miejsce ale jak się okazało listwa jest w całości i nie da się dołożyć kolejnego przycisku - chyba ? , drugi pomysł to wyjąc jedną z gniazd zapaliczek i tam dołożyć przycisk .
Czy ktoś ma coś takiego lub jakiś pomysł , byłoby super
-
- Mistrz
- Twój samochód: Tucson 1.6GDI Style
- Kolor: White Sand
Nie rozumie idei dziurawienia auta lub demontażu elementów aby umiejscowić pilota do bramy czy garażu .
Ja posiadam pilota do bram Hormann kupiłem oryginał mały brylok który mam przy kluczu bo i tak klucz z auta trzeba mieć ze sobą i nigdy nie miałem problemu aby go znaleźć idąc do garażu po auto i tak muszę mieć pilot aby się dostać do środka .
Ale zawsze można mieć taki w aucie widziałem na portalu aukcyjnym takie które montuje się w gniazdo zapalniczki bez demontażu tego gniazda iż pilot zasilany jest z gniazda , są też małe ładne piloty które można z jakimś zapachem przewiesić choćby przez lusterko .
Ja posiadam pilota do bram Hormann kupiłem oryginał mały brylok który mam przy kluczu bo i tak klucz z auta trzeba mieć ze sobą i nigdy nie miałem problemu aby go znaleźć idąc do garażu po auto i tak muszę mieć pilot aby się dostać do środka .
Ale zawsze można mieć taki w aucie widziałem na portalu aukcyjnym takie które montuje się w gniazdo zapalniczki bez demontażu tego gniazda iż pilot zasilany jest z gniazda , są też małe ładne piloty które można z jakimś zapachem przewiesić choćby przez lusterko .
-
- Forumowicz
- Kolor: bezowy
może masz racje,ale na początku miałem przy kluczach ,i jak trzeba było otworzyć bramę jak przyjechałem to były w kieszeni,potem rzuciłem pilot luzem to znów go szukałem zwłaszcza wieczorem,
wieszanie pilota na lusterku to tzw,wieś,oglądałem potem te piloty zapalniczki to znów mi nie pasowało ze będzie wystawać z gniazda, wiec kupiłem do zabudowy i teraz albo to podłącze pod światła np,długie albo założę jakiś nie rzucając się przycisk który zawsze będę miał pod ręka.
wieszanie pilota na lusterku to tzw,wieś,oglądałem potem te piloty zapalniczki to znów mi nie pasowało ze będzie wystawać z gniazda, wiec kupiłem do zabudowy i teraz albo to podłącze pod światła np,długie albo założę jakiś nie rzucając się przycisk który zawsze będę miał pod ręka.
- sssmok
- Nowicjusz
- Twój samochód: GO!SE 1.6 T-GDI 7DCT
- Kolor: Champion Blue
Podłącz pod klakson. Zatrąbisz i brama się otworzy
-
- Weteran
- Twój samochód: 1.6GDI Comfort 2WD
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Manual
- Wersja: TL
- Paliwo: Benzyna
Ja bym podłączył pod przycisk do zmieniania "drive mode", bo i tak go nie używam.
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: Tucson listopad 2017/ Comfort + navi/ 1.6 GDI
A nie prościej kupić pilota wkładanego do gniazda 12V.