Tucson TL
Gasnące światła mijania w trybie auto
-
- Świeżak
- Twój samochód: 2.0 crdi
- Kolor: White sand
Gasnące światła mijania w trybie auto
Cześć wszystkim. Wczoraj w nocy jechałem dłuższą trasę, mając światła w trybie auto. Po raz pierwszy od kiedy mam Tucsona zdarzyło się, że same zgasły i to kilkukrotnie. Jadę i nagle widzę ciemność. Sytuacja o tyle niebezpieczna, bo zdarzyło się to na autostradzie. Światła za każdym razem uruchamiały się same, ale dopiero po krótkiej chwili. W trybie 'normalnym' problem się nie pojawil. Czy może to świadczyć o szwankującym czujniku zmierzchu? Czy ktoś was spotkał się z podobnymi objawami?
-
- Weteran
- Twój samochód: 1.7crdi 2016
- Kolor: Biały
Re: Gasnące światła mijania w trybie auto
Wszystko gasło czy przełączały się na dzienne?
-
- Świeżak
- Twój samochód: Tucson 1.6 TGDI Style 7DCT 4WD
- Kolor: Szary
Sprawdź najpierw bezpieczniki, czy dobrze dociśnięte
-
- Twórca
- Twój samochód: 1.6 GDI 2WD
- Napęd 4x4: Tak
- Kolor: White
Prędkość nadświetlna.marczelo92 pisze: ↑01 kwie 2020, 15:20Cześć wszystkim. Wczoraj w nocy jechałem dłuższą trasę, mając światła w trybie auto. Po raz pierwszy od kiedy mam Tucsona zdarzyło się, że same zgasły i to kilkukrotnie. Jadę i nagle widzę ciemność. Sytuacja o tyle niebezpieczna, bo zdarzyło się to na autostradzie. Światła za każdym razem uruchamiały się same, ale dopiero po krótkiej chwili. W trybie 'normalnym' problem się nie pojawil. Czy może to świadczyć o szwankującym czujniku zmierzchu? Czy ktoś was spotkał się z podobnymi objawami?
-
- Świeżak
- Twój samochód: 2.0 GDI
- Kolor: Srebrny
W którym miejscu jest czujnik zmierzchu? Mam tryb auto w Tucsonie z USA ale czujnika tam gdzie w większości samochodow w okolicy lusterka nie ma
-
- Świeżak
-
- Świeżak
Wydaje mi się, że czujnik zmierzchu znajduje się w desce rozdzielczej, na samym środku. Taka czarna wypustkaDudek12345 pisze: ↑03 kwie 2020, 6:55W którym miejscu jest czujnik zmierzchu? Mam tryb auto w Tucsonie z USA ale czujnika tam gdzie w większości samochodow w okolicy lusterka nie ma
-
- Świeżak
Sprawdziłem. Miałem rzeczywiście wydawało mi się, że bezpiecznik od świateł był niedociśnięty. Pozostaje obserwować. Byłbym zdziwiony, gdyby okazało się to przyczyną usterki, bo samochód spędził dobrych kilka dni w serwisie ASO Hyundai Stawowy w Bielsku-Białej i nic z tym nie zrobiono.