Hej. Czy ktoś może siedział w fotelu kierowcy w N? Chodzi mi czy są tak samo profilowane jak w zwykłej wersji i tak samo płytkie.
Jak dla mnie, niestety fotel w Tucson mało trzyma bokami tyłek. Plecy podobnie słabo. Wrażenie w zakręcie że zaraz polecę w bok...
Fotele które mam to "skóra" perforowana. Gdyby w N były głębsze i lepiej trzymały, to może dało by się przekładkę zrobić.... Mocowania te same.
Niestety fotel w tym samochodzie mnie bardzo mnie rozczarował. W Fordzie S-MAX z 2009 roku było o niebo lepiej....
Tucson TL
Fotele w wersji N
- Tucson
- Autor
- Twój samochód: 1.6 GDI Style - Tour de Pologne
- Rok produkcji: 2016
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Manual
- Wersja: TL
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Polar white
- Kontakt:
Re: Fotele w wersji N
Bierz pod uwagę to że porównanie z S-Maxem jest trochę na niekorzyść Tucsona. Tucson jest wyższy stąd środek ciężkości też jest wyżej - wrażenia będą zgoła odmienne przy szybkim pokonywaniu zakrętów.
Nie mniej jednak nie podlega dyskusji to że również profil siedzeń powinien być do tego dostosowany.
Nie mniej jednak nie podlega dyskusji to że również profil siedzeń powinien być do tego dostosowany.
-
- Twórca
- Twój samochód: Tucson 1.6 T-GDI 4WD
- Napęd 4x4: Tak
- Skrzynia: Automat DCT
- Kolor: Ładny XN3
Nie powiedziałbym że różnica między nimi w wysokości gdzie siedzą cztery litery kierownika jest znacząca. Miałem S-MAXa 6 lat i pamiętam jak się siedzi 
W każdym razie - jakby ktoś miał jakieś rozeznanie w profilu siedzeń w N i to proszę się podzielić.
Dziękuję

W każdym razie - jakby ktoś miał jakieś rozeznanie w profilu siedzeń w N i to proszę się podzielić.
Dziękuję
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: 1.6 TGdi N-Line 7DCT 2WD
- Kolor: Platinum Silver Metalic
Jak dla mnie w mojej Nce nie są płytkie. Za bardzo nie mam porównania z innymi, ale siedzi się dobrze. Trzymanie też wg mnie ok. W wersji bez N nie siedziałem.
Wysłane z mojego SNE-LX1 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego SNE-LX1 przy użyciu Tapatalka
-
- Twórca
- Twój samochód: Hyundai Tucson 1.6 t-gdi
- Kolor: Micron Grey
Podjedź sobie do jakiegoś salonu usiądź, ewentualnie zamów sobie jazdę testową i wszystko będziesz wiedział. Dla każdego te fotele będą inaczej pasowały. Zależy też przecież od sylwetki, wagi, szerokości bioder itd danej osoby..
Ja osobiście kupiłem wersję N-Line właśnie dla tych foteli i środka.
-
- Twórca
- Twój samochód: Tucson 1.6 T-GDI 4WD
- Skrzynia: Automat DCT
- Kolor: Ładny XN3
Tak zrobię.
-
- Forumowicz
- Twój samochód: 1.6 T-GDI N-Line 4WD 2019 "Black Vader"
- Skrzynia: Automat
- Kolor: Phantom Black
Też tak uważam. Trzeba samemu posadzić 4 litery w tym fotelu. Mam 180cm, 75kg, sylwetka raczej szczupła i siedzi mi się bardzo wygodnie. Szwagier 202cm i 130kg stwierdził, że nie mieści się w fotelu i boczki zamiast "obejmować" plecy gniotą goGoral10 pisze: ↑06 maja 2020, 17:48Podjedź sobie do jakiegoś salonu usiądź, ewentualnie zamów sobie jazdę testową i wszystko będziesz wiedział. Dla każdego te fotele będą inaczej pasowały. Zależy też przecież od sylwetki, wagi, szerokości bioder itd danej osoby..

drMelon