Tucson NX4
Foliowanie karoserii vs. wiatry!
- daniel.tucson4
- Autor
- Twój samochód: 1.6 T-GDI 150 KM
- Skrzynia: Manual
- Wersja: NX4
- Kolor: Taki ładny
Foliowanie karoserii vs. wiatry!
Nie dziwię się nabywcom nowego NX, że inwestują w powłokę tzw. folię na lakier mój bez pozostawiony na 2 godziny, dość brudny podczas ostatnich wiatrów został porysowany przez rzekomy wiaterek - drobne ryski na blasze tylnej klapy i pleksy pokrywającej znaczek H na szybie - M A S A K R A
- Zibi70
- Mistrz
- Twój samochód: Hyundai Tucson N-Line 1.6 T-GDI 150 KM
- Napęd 4x4: Nie
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Dark Knight
Re: Foliowanie karoserii vs. wiatry!
Niestety wiatr niesie ze sobą różne rzeczy, piasek, kamyczki, drobne gałązki i... drzewa, cegły, dachówki, połacie blachy i inne takie - nie wiem czy folia wystarczy. Obawiam się że nie i zawijanie samochodu w folię wydaje się w tej sytuacji zabawne.
Mam na karoserii powłokę ceramiczną, ale samochód stawiam na podjezdzie i po tych wiatrach jest zasypany mocno - piach i pył. W folię go nie okleję, bo bym poszedł z torbami - trzeba by przód, tył, dach i boki - ze 20 tyśków.
Mam na karoserii powłokę ceramiczną, ale samochód stawiam na podjezdzie i po tych wiatrach jest zasypany mocno - piach i pył. W folię go nie okleję, bo bym poszedł z torbami - trzeba by przód, tył, dach i boki - ze 20 tyśków.
Oczekiwanie zaostrza apetyt miał być 15.12.2021, potem 28.12, a potem przestał być, bo tak potrafi spieprzyć Hyundai Motortest Warszawa.
28.12.2021 - Zmiana dealera i... 3.02.2022 - JEST!
28.12.2021 - Zmiana dealera i... 3.02.2022 - JEST!
- daniel.tucson4
- Autor
- Twój samochód: 1.6 T-GDI 150 KM
- Kolor: Taki ładny
Powłoka ceramiczna jest na "chwilę"...a dość kosztuje czy uchroni lakier przed latającym debris po wiatrach
Folia zapewne jest zabroniona na gwarancji - to ingerencja fizyczna na karoserię ale Tucson w macie... no i kolor jeszcze możesz zmienic od obecnego
BTW: Ile kosztuje oklejenie samochodu?
Ceny najtańszych oklein matowych rozpoczynają się od 20 zł za 1 m2, ale za lepszej jakości produkt trzeba zapłacić już 90 zł za 1 m2. Profesjonalne oklejanie samochodów folią ochronną to koszt rzędu 1500-5000 złotych.
Folia zapewne jest zabroniona na gwarancji - to ingerencja fizyczna na karoserię ale Tucson w macie... no i kolor jeszcze możesz zmienic od obecnego
BTW: Ile kosztuje oklejenie samochodu?
Ceny najtańszych oklein matowych rozpoczynają się od 20 zł za 1 m2, ale za lepszej jakości produkt trzeba zapłacić już 90 zł za 1 m2. Profesjonalne oklejanie samochodów folią ochronną to koszt rzędu 1500-5000 złotych.
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: Brak
- Napęd 4x4: Tak
- Kolor: Biały
Niestety, ale sporo wychodzi za folie. Glownie ze wzgledu na brak szablonow i jednak spora powierzchnie. Nline potrafi kosztowac extra - przez lakierowane nadkola. Niemniej jednak jestem zadowolony bo juz mam przytarte dwa miejsca w aucie i folia uratowala lakier.