Tucson NX4
Filtr kabinowy w NX4
-
- Twórca
- Twój samochód: 1,6 T-GDI mHEV Executive 2WD 2021
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Automat DCT
- Wersja: NX4
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Amazon Gray
Re: Filtr kabinowy w NX4
Pomyliłem się, 2cm, więc na pewno troszkę odetnę.
Jest też 3mm krótszy, ale jak będzie luz to dokleję pasek pianki, gąbki, czy uszczelki i już. Wysokość się zgadza, więc nie będzie latał.
Kupiłem ten: https://allegro.pl/oferta/filtr-kabinow ... OThiM2U%3D
Jak przyjdzie i go dopasuję, będę mógł potwierdzić, czy tak się da.
Te wymiary które zdjąłem są z obecnego i wchodzi bardzo gładko na swoje miejsce, ale zapasu rzędu 1cm to tam na pewno nie ma w żadnym kierunku.
Jest też 3mm krótszy, ale jak będzie luz to dokleję pasek pianki, gąbki, czy uszczelki i już. Wysokość się zgadza, więc nie będzie latał.
Jak przyjdzie i go dopasuję, będę mógł potwierdzić, czy tak się da.
Te wymiary które zdjąłem są z obecnego i wchodzi bardzo gładko na swoje miejsce, ale zapasu rzędu 1cm to tam na pewno nie ma w żadnym kierunku.
-
- Twórca
- Twój samochód: Tucson 1.6 T-GDI (180KM), MHEV, PLATINUM, 4WD + Sun, Leather, Safety
- Napęd 4x4: Tak
- Kolor: czarny
próbowaliście Filtron K1430 ? Wprawdzie, nie węglowy, ale w przyzwoitej cenie. Na tyle przyzwoitej, aby zmienić nawet co kwartał
- Zibi70
- Mistrz
- Twój samochód: Hyundai Tucson N-Line 1.6 T-GDI 150 KM
- Skrzynia: Manual
- Kolor: Dark Knight
Widziałem tego filtrona - zazwyczaj filtron miał dobre filtry - niecierpliwie czekam kiedy zrobią węglowy. Póki co zamówiłem jednak węglowego MANNa - zdrowie jest ważne
Oczekiwanie zaostrza apetyt miał być 15.12.2021, potem 28.12, a potem przestał być, bo tak potrafi spieprzyć Hyundai Motortest Warszawa.
28.12.2021 - Zmiana dealera i... 3.02.2022 - JEST!
-
- Twórca
- Twój samochód: 1,6 T-GDI mHEV Executive 2WD 2021
- Kolor: Amazon Gray
Filtr od tego sprzedawcy przyszedł niemal natychmiast. W piątek go zamontowałem.Priam pisze: ↑03 lut 2022, 21:48
W ramach testów jeżdżę od tego czasu po mieście i przez wioski bez A/C i z nawiewem zewnętrznym - dwa razy zasmrodziło.
Raz jak celowo na otwartym obiegu wjechałem w chmurę z kominka na wiosce - zapach dymu z ogniska było czuć wyraźnie, ale dało się przeżyć.
Drugi raz, jak na światłach rusza przede mną samochó kategorii 25 letni Diesel Audi - niestety wtedy trzeba się przełaczyć na zamknięty.
Poza tym widać wyraźną poprawę. Sam filtr jest nieporównywalnie cięższy, grubszy, sztywniejszy niż orgyinał w Tucsonie.
Filtr przyciąłem na długość z zapasem 2mm, żeby mi na klin wszedł, wysokość jest identyczna, a głębokość jest o 3mm mniejsza, ale pasuje idealnie do uskoku szczeliny. Myślałem, żeby to uszczelnić skrawkiem filtra, który odciąłem z długości, ale wtedy klapka nie domyka się, więc zrezygnowałem. Myś może spróbuję dodać uszczelkę okienną na te 2mm, ale na razie nie widzę potrzeby.
Z bonusów to w paczce przyszły dwa filtry - okazuje się, ze jedna sztuka LAK467/S (oraz LAO467/S) to dwa egzemplarze. Gdybym wcześniej poczytał to bym pewnie kupił LAO dla jeszcze lepszej filtracji za 30zł więcej.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Zibi70
- Mistrz
- Twój samochód: Hyundai Tucson N-Line 1.6 T-GDI 150 KM
- Kolor: Dark Knight
Ja czekam na swoje zamówienie - też postaram się o relację
Sprawdź dokładnie to przyleganie - mała szczelinka i cały filtr traci sens.
Z zapachami - nie ma cudów - 100% filtacji smrodków nie zapewni ale o z całą pewnością ma zdecydowanie lepszą skuteczność niż ten papierek z oryginału.
Sprawdź dokładnie to przyleganie - mała szczelinka i cały filtr traci sens.
Z zapachami - nie ma cudów - 100% filtacji smrodków nie zapewni ale o z całą pewnością ma zdecydowanie lepszą skuteczność niż ten papierek z oryginału.
Oczekiwanie zaostrza apetyt miał być 15.12.2021, potem 28.12, a potem przestał być, bo tak potrafi spieprzyć Hyundai Motortest Warszawa.
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: 1.6 GDI Platinum
- Kolor: Silky Brown
To jeszcze link, może się przyda.
Wersja węgiel + polifenol za 124 z przesyłką.
https://www.mroauto.pl/pl/katalog/szcze ... 4/11464075
Wersja węgiel + polifenol za 124 z przesyłką.
https://www.mroauto.pl/pl/katalog/szcze ... 4/11464075
-
- Weteran
- Twój samochód: 1.6 T-GDI
- Kolor: Biały
Filtry kabinowe z firmy MANN z polifenolem stosuje od lat w innym samochodzie więc i kupiłem do Tucsona. Spasowanie idealne nawet lepsze niż oryginalny węglowy bo ten był jakiś nadwymiarowy że musiałem upychać go na siłę
-
- Forumowicz
- Twój samochód: Tucson nx4 1.6 tgdi smart
- Kolor: Dark knight
Pisałem do filtrona kiedy filtr kabinowy i powietrza do nx4 .To odpowiedz.
Dzień dobry,
Filtr kabinowy w wersji białej (bez węgla aktywnego) będzie ogłoszony do sprzedaży i pojawi się w katalogu już pod koniec tego miesiąca, dystrybutorzy powinni już w tej chwili mieć możliwość jego zamówienia. Jest to numer K 1444. Wersja z węglem aktywnym pojawi się nieco później, prawdopodobnie na początku 2023 roku.
Dzień dobry,
Filtr kabinowy w wersji białej (bez węgla aktywnego) będzie ogłoszony do sprzedaży i pojawi się w katalogu już pod koniec tego miesiąca, dystrybutorzy powinni już w tej chwili mieć możliwość jego zamówienia. Jest to numer K 1444. Wersja z węglem aktywnym pojawi się nieco później, prawdopodobnie na początku 2023 roku.
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: 1.6 HEV Platinum
- Napęd 4x4: Tak
- Skrzynia: Automat
- Kolor: Shimmering silver
Cześć, a propos kabinówek to już jest Filtron z węglem aktywnym, symbol K1444A.
A czy ktoś montował ten z polifenolem Manna - 23024? Jest niby 2mm szerszy, reszta wymiarów taka sama jak ori. Wchodzi na ciasno czy jest problem?
A czy ktoś montował ten z polifenolem Manna - 23024? Jest niby 2mm szerszy, reszta wymiarów taka sama jak ori. Wchodzi na ciasno czy jest problem?
-
- Weteran
- Twój samochód: 1.6 T-GDI
- Kolor: Biały