Tucson TL
Element plastikowy ma inny kolor

Masz problem z nadwoziem lub karoserią - Tucson TL? Napisz tutaj.
JackGold
Świeżak
Twój samochód: Tucson 1.7 Comfort 2017
Kolor: Fire red

Element plastikowy ma inny kolor

Post autor: JackGold » 23 kwie 2017, 22:29

Jestem od kilku dni szczęśliwym właścicielem nowiutkiego Tucsona z silniczkiem 1.7 w kolorze Ultimate Red i mam pytanie, nie wiem czy aby nie składać reklamacji gdyż ja jako laik pewnych rzeczy dotyczących lakieru nie widzę, natomiast "fachowiec" stwierdził że tylni spojlerek jest w innym kolorze i jak się przyjrzałem faktycznie, tak jak by przebijał czarny kolor ale to jest tylko widoczne z bliska więc nie wiem czy zgłosić reklamację czy też nie.

krisman

Re: Nasze kolory Tucsonów

Post autor: krisman » 23 kwie 2017, 23:10

Nie wiem jak bardzo jest to widoczna różnica, ale kolor zderzaków czy innych el. plastikowych często minimalnie różni się w samochodach od reszty karoserii, częściej dotyczy to jasnych i jaskrawych kolorów.
Za jednym z wielu artykułów na w/w temat.
" zupełnie inaczej lakier układa się na stalowej blasze, a inaczej - na miękkim, plastikowym zderzaku. Dlatego w zależności od kąta padania promieni słonecznych, odcienie mogą wydawać się różne. Pamiętajmy, że np. samochody Renault mają plastikowe błotniki przednie, więc różnica w odcieniu lakieru między błotnikiem a drzwiami wcale nie oznacza napraw lakierniczych"

ODPOWIEDZ
Żarówki LED do samochodu