Cześć
Dostałem dzisiaj długo wyczekiwaną informację - w końcu po 15 miesiącach oczekiwania mój Tucson już jedzie (prawie 12 miesięcy opoźnienia). Niestety wraz z dobrą pojawiła sie zła informacja - Salon pomimo gwarancji ceny w umowie zamówienia domaga się dopłaty około 10% argumentując to zmianą rocznika. Jak sytuacja wyglądała u Was w podobnej sytuacji? spotkaliście sie z tym? jak z tego wybrnęliście?
pozdr
S
Tucson NX4
Doplata do Tucsona
-
- Świeżak
- Twój samochód: NX4, 230KM Hybrid
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Automat
- Wersja: NX4
- Paliwo: Hybryda
- Kolor: Czerwony
Doplata do Tucsona
Zamowienie Styczeń 2022, Hybryda 230KM, Executive
-
- Weteran
- Twój samochód: 1,6 T-GDI Style automat
- Kolor: Biały
Re: Doplata do Tucsona
Czekałeś 15 miesięcykevals pisze: ↑27 kwie 2023, 16:51Cześć
Dostałem dzisiaj długo wyczekiwaną informację - w końcu po 15 miesiącach oczekiwania mój Tucson już jedzie (prawie 12 miesięcy opoźnienia). Niestety wraz z dobrą pojawiła sie zła informacja - Salon pomimo gwarancji ceny w umowie zamówienia domaga się dopłaty około 10% argumentując to zmianą rocznika. Jak sytuacja wyglądała u Was w podobnej sytuacji? spotkaliście sie z tym? jak z tego wybrnęliście?
pozdr
S

-
- Forumowicz
- Twój samochód: Tucson
Dlatego ja wszedłem do salonu i kupiłem od ręki wyposażenie super nic bym nie dodał. Kolory 4 do wyboru ale pewnie cena nie ta.
-
- Weteran
- Twój samochód: 1.7crdi 2016
Ale skoro gwarancja ceny to co Cię obchodzi zmiana rocznika? Niech Ci sprzedadzą poprzedni, bo taki zamawiałeś. Ale szukają jeleni, żeby tylko wydoić. Jak nie ich wina to niech producenta ścigają, że nie wywiązuje się z umów. W umowie masz zaliczkę czy zadatek?
- Zibi70
- Mistrz
- Twój samochód: Hyundai Tucson N-Line 1.6 T-GDI 150 KM
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Dark Knight
Pytanie jeszcze, czego dotyczyła gwarancja ceny, a konkretniej jak była sformułowana.
Skorą jej udzielili to do czegoś się zobowiązali. To chyba oczywiste.
Na marginesie - to nie jedyny przypadek takiego cwaniaczkowania.
Motortest w Warszawie też chciał mi podnieść cenę samochodu, którego nie dostarczyli na czas i w zasadzie wcale. Przy czym chcieli mi potem jeszcze sprzedać samochód który mieli mieć - choć nie można było go zamówić - takie sprytne Janusze.
Ani kroku w tył - niech się sprawą zajmie prawnik, UOKiK czy chociażby rzecznik konsumentów.
Skorą jej udzielili to do czegoś się zobowiązali. To chyba oczywiste.
Na marginesie - to nie jedyny przypadek takiego cwaniaczkowania.
Motortest w Warszawie też chciał mi podnieść cenę samochodu, którego nie dostarczyli na czas i w zasadzie wcale. Przy czym chcieli mi potem jeszcze sprzedać samochód który mieli mieć - choć nie można było go zamówić - takie sprytne Janusze.
Ani kroku w tył - niech się sprawą zajmie prawnik, UOKiK czy chociażby rzecznik konsumentów.
Oczekiwanie zaostrza apetyt
miał być 15.12.2021, potem 28.12, a potem przestał być, bo tak potrafi spieprzyć Hyundai Motortest Warszawa.
28.12.2021 - Zmiana dealera i... 3.02.2022 - JEST!

28.12.2021 - Zmiana dealera i... 3.02.2022 - JEST!

-
- Świeżak
- Twój samochód: NX4, 230KM Hybrid
- Kolor: Czerwony
Nie powiem w tej chwili jakie jest sformułowanie, bo jestem na majowce.
Natomiast gwarancja ceny była na umowie zamówienia i dodatkowo wielokrotnie potwierdzana przez sprzedawce w rozmowie gdyż był to kluczowy argument w wyborze samochodu/salonu.
Natomiast gwarancja ceny była na umowie zamówienia i dodatkowo wielokrotnie potwierdzana przez sprzedawce w rozmowie gdyż był to kluczowy argument w wyborze samochodu/salonu.
Zamowienie Styczeń 2022, Hybryda 230KM, Executive