Witam.
W dniu dzisiejszym z powodzeniem wymieniłem panel.sterowania szybami co wiązało sie zdemontowana boczku po stronie kierowcy.
Gdy wniosłem do mieszkania cały biczek żeby odkręcić panel sterowania wypadły mi z niego dwie gumki, których za cholere nie mogę slwlozyc spowrotem gdyż nie znam ich.lokalizacji. Przeglądałem zdjecia innych boczków w google i tez nie rozpoznaje gdzie mogły być.
Może Wy pomożecie. Z góry dziękuję.
Tucson TL
Demontaż bączku drzwi kierowcy Tucson 2020
-
Dymar3
- Forumowicz
- Twój samochód: 1.6gdi Comfort 2wd
- Kolor: Biały
Demontaż bączku drzwi kierowcy Tucson 2020
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
Franz
- Twórca
- Twój samochód: 1.6 GDI Comfort+pakiet NAVI
- Kolor: Silky Bronze
Re: Demontaż bączku drzwi kierowcy Tucson 2020
Analiza wg AI, może się przyda:)
"Te gumowe podkładki w Hyundaiu Tucsonie (generacja TL, 2015–2020) to maskownice wkrętów montażowych. Ich zadaniem jest estetyczne ukrycie śrub oraz zapobieganie gromadzeniu się tam brudu.
W boczku drzwi znajdziesz je w dwóch konkretnych miejscach:
1. Wnęka klamki wewnętrznej
Spójrz bezpośrednio za klamkę, którą otwierasz drzwi od środka. W głębi tej plastikowej „miseczki” znajduje się prostokątny otwór na śrubę. Te gumki pasują tam idealnie na wcisk.
2. Uchwyt do zamykania drzwi (podłokietnik)
Drugie miejsce to dno uchwytu, za który łapiesz, aby przyciągnąć drzwi do siebie. Na samym dnie tej wnęki zazwyczaj znajduje się wkręt – jedna z tych gumek powinna go zakrywać.
Kilka wskazówek montażowych:
Kształt ma znaczenie: Zauważ, że gumki mają lekko trapezowaty kształt. Jeśli nie chcą wejść, obróć je o 180 stopni.
Czystość: Warto przetrzeć wnękę szmatką przed włożeniem gumki, żeby lepiej trzymała się na miejscu i nie wypadła przy trzaskaniu drzwiami.
Zostały Ci dwa takie elementy – czy wypadły z tych samych drzwi, czy może z przednich i tylnych? Mogę pomóc Ci zlokalizować inne brakujące detale w Twoim Tucsonie, jeśli coś jeszcze wydaje się „nie na miejscu”.
"Te gumowe podkładki w Hyundaiu Tucsonie (generacja TL, 2015–2020) to maskownice wkrętów montażowych. Ich zadaniem jest estetyczne ukrycie śrub oraz zapobieganie gromadzeniu się tam brudu.
W boczku drzwi znajdziesz je w dwóch konkretnych miejscach:
1. Wnęka klamki wewnętrznej
Spójrz bezpośrednio za klamkę, którą otwierasz drzwi od środka. W głębi tej plastikowej „miseczki” znajduje się prostokątny otwór na śrubę. Te gumki pasują tam idealnie na wcisk.
2. Uchwyt do zamykania drzwi (podłokietnik)
Drugie miejsce to dno uchwytu, za który łapiesz, aby przyciągnąć drzwi do siebie. Na samym dnie tej wnęki zazwyczaj znajduje się wkręt – jedna z tych gumek powinna go zakrywać.
Kilka wskazówek montażowych:
Kształt ma znaczenie: Zauważ, że gumki mają lekko trapezowaty kształt. Jeśli nie chcą wejść, obróć je o 180 stopni.
Czystość: Warto przetrzeć wnękę szmatką przed włożeniem gumki, żeby lepiej trzymała się na miejscu i nie wypadła przy trzaskaniu drzwiami.
Zostały Ci dwa takie elementy – czy wypadły z tych samych drzwi, czy może z przednich i tylnych? Mogę pomóc Ci zlokalizować inne brakujące detale w Twoim Tucsonie, jeśli coś jeszcze wydaje się „nie na miejscu”.
-
Dymar3
- Forumowicz
- Twój samochód: 1.6gdi Comfort 2wd
- Kolor: Biały
Re: Demontaż bączku drzwi kierowcy Tucson 2020
Dziękuję za pomoc ale mimo to nie udało mi sie zlokalizować tych miejsc.